Whocopied.me
Kirketårn i Jerusalem
Israel

Oplevelse i Jerusalem

En oplevelse i Jerusalem, som få har prøvet er at gå på tagene dybt inde i den gamle bydel. Jeg vil anbefale dig at gå op på tagene både i dagslys og igen om aftenen, fordi når det er blevet mørkt og se alle lysene tændes over byen får du en uforglemmelig oplevelse.

Oplevelse i Jerusalem efter mørkets frembrud

Mørket er ved at sænke sig over den gamle by i Jerusalem. Stilheden breder sig i gaderne, de handlende er på vej hjem og butikkerne er ved at lukke ned. Vi begiver os nysgerrig ind ad de små gader i den gamle by. Jeg har læst i Lonely Planet, at man finder den bedste udsigt over den gamle by i Jerusalem oppe på tagene. Vi skal bare lige op af en stål trappe! Men hvor er de hemmelige trapper henne? Som i en labyrint vader vi rundt i de små gader nær det jødiske kvarter og pludselig opdager vi den lille stejle smalle trappe på Habad Street 12, som fører os op på tagene. Mørket har lagt sig helt, da vi kommer op på taget kan vi se ud over hele den gamle by i Jerusalem.

Oplevelse i Jerusalem

Tips til dig, så du kan gå på tagene i Jerusalem

Skal du til Jerusalem, så vil jeg anbefale denne lille udflugt. Men da jeg kom hjem kunne jeg ikke huske vejens navn. Med Google street view fandt jeg frem til den lille gade og ståltrappen. Gaden hedder Habad st. nr. 12 og det er ret tæt på Jaffa Gate. Jeg har indsat kortet her på siden, som du kan bruge til din rejse, så du kan tage på samme spændende oplevelse.

Følg kortet her for at finde derhen.

Tea

Nogle børn leger og siger ”hello” og fniser. Det er ikke hver dag de ser en dansk familie, hvor børnenes hår lyser gult i månes skær. Vi går tilbage mod den lille trappe og børnene smiler igen til os, flere børn er kommet til for at se på os og vi gengælder med store smil. Da vi næsten er nede af den smalle stejle trappe kommer den største af drengene løbene efter os råbende ”tea” ”please drink the with my family”. Selvfølgelig ville vi da drikke te med hans familie. I timer sad vi nu sammen med hans familie og drak arabisk te, spiste frugt og nødder og fortalte hinanden historier om livet i Jerusalem og om Danmark, alt imens børnene sprang parkour og lavede gymnastikopvisning for os alle sammen.

Ortodokse jøder

Side om side med den arabiske familie bor en stor ortodoks jødisk familie, som ikke var hjemme. Derfor sneg jeg mig hen og tog et billede af deres tøj der hand til luftning på rækværket.

 

Ortodokse jøders tøj

Det blev en oplevelse i Jerusalem for livet. Et andet sted du kan gå op på tagene og få en fantastisk udsigt over Grædemuren er ved at betale et minde gebyr for at komme op på taget af Aish HaTorah Yeshiva.

Få mere inspiration om Jerusalem på Tripadvisor‘s hjemmeside.

Få flere ideer til din rejse til Israel på Det israelske turistministerium http://www.goisrael.com

Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply ulla mårup 18. februar 2017 at 17:15

  Tak for tippet. Det var kortest for mig at starte ved Damaskus Gate, så jeg måtte forfra med Street View. Hvis man finder Habad Street 12, kan man se trappen op. Og den er let at finde, når man kommer forbi den.

  • Reply Bettina Arknaes 11. marts 2017 at 16:31

   Hej Ulla
   Jeg kan se det for mig, at du går med street view præcis, som jeg ville have gjort det. Jeg har rettet min tekst til nu med husnummer takket være din ekspedition 🙂
   Jeg er super glad for, at du kunne bruge tippet og samtidig skriver tilbage til mig. TAK

   Hvor går næste tur hen for dig?

   De bedste hilsner
   Bettina

  Del din mening og tanker i kommentarfeltet :-)