UNESCO World Heritage liste

Der er udvalgt 1073 steder per juli 2017 fra hele verden, som indgår i verdens kultur-og naturarv Unesco World Heritage liste. Alle med en enestående universel værdi. Der er en stor del af stederne, som er i fare f.eks Damaskus, Aleppo og Palmyra pga. krigen i Syrien, regnskovene på Sumatra og Madagaskar eller Yemens gamle hovedstad Zabid, som forfalder, fordi der mangler ressourcer til vedligeholdelser. Zabid i Yemen er et af de steder, som står højt på listen over mine drømmerejser.

Min UNESCO World Heritage liste

Jeg har indtil videre besøgt 114 af UNESCO’s verdens kultur-og naturarv af de 42 lande jeg har besøgt. Jeg har lavet et verdenskort med røde knappenåle på, for at vise dig hvilket land det ligger i og hvad stedet hedder.

Det er min mission på mine rejser, at jeg skal besøge et UNESCO sted, fordi det er læring og kulturarv der er på de steder.

Mit mål er 200 UNESCO steder i løbet af mit rejseliv.

[wpgmza id=”1″]

UNESCO i Danmark

Du kan opleve 8 (per 4. juli 2015) af stederne i Danmark. De 3 af stederne er fordelt på Sjælland, 2 i Jylland og 1 sted på Grønland:

Se den danske UNESCO World Heritage liste her: http://whc.unesco.org/en/statesparties/dk og læs mere om vores kulturarv.

Donationer

Hvis du ligesom jeg gerne vil hjælpe med at bevare UNESCO verdens kultur- og naturarv, kan du bakke op om organisationen og give en donation. Du kan også købe et flot verdensatlas, som du kan hænge op på væggen hjemme i din stue eller på kontoret. Det ser flot ud og det skaber glæde og en masse samtaler med familie og venner.

Tak fordi du læste med 🙂

De bedste hilsner

Bettina

Opdateret 16. juli 2017

Del din mening og tanker i kommentarfeltet :-)