Du har helt sikkert en liste så lang med seværdigheder du skal se i Bangkok, hvor store guldbelagte templer og kæmpe liggende Buddhaer indgår og dem anbefaler jeg også dig at se, men på en cykeltur i Bangkok kommer du helt tæt på lokallivet og det er en fantastisk oplevelse du skal glæde dig selv og din familie med, fordi det er samtidig mega sjovt.

Forestil dig at cykle ned af bitte små gader, se børn der leger og løber grinende efter dig, bedstemødre der sidder og mimre og du smiler til hende og hun gengælder dit smil, hvor du opdager hun mangler en tand i undermunden. Du kommer helt ind i markedshaller, hvor slagteren sidder på den ene side af den lille passage, hvor cyklerne lige kan komme igennem og grønthandleren på den anden. Det lugter af kød, sådan en lidt sødlig lugt blandet med dufte fra grønthandlerne på modsatte side. Det kilder i næsen fra den gamle dame der sælger chilier i flotte røde og grønne farver og lige ved siden af sælges der hvidløg, men ikke bare en type hvidløg – nej hele 9 slags fordelt i hver sin farvede kurv og pris. Og sådan fortsætter turen – det er mega sjovt og en oplevelse for hele familien og det kræver ikke stor cykelkundskab, men derimod åbenhed og smil, når du bevæger dig “behind the scenes”.

Klik på billederne for at se dem i større format

Cykeltur i Bangkok har eksisteret i mange år

Det er ikke en nyhed, at tage på cykeltur i Bangkok. Disse cykelture har eksisteret i rigtig mange år.

Men for os var det noget helt nyt.

Jeg havde hjemmefra spurgt venner og kollegaer og fået forskellige oplysninger om firmaer, priser og turforslag. Jeg checkede Tripadvisor for de bedste anbefalinger og undersøgte priserne online. Det vidste sig, at min lokale kontakt anbefalede Co Van Kessel og det var netop det firma jeg selv havde fundet frem til i min research. De har lavet cykelture i mere end 30 år! Et godt tegn der vidner om lang erfaring.

Pris

Der er flere ture at vælge imellem og prisen afhænger af længden af turen. De har både 3, 5 og 9 timers ture, samt kombinationsture, hvor du cykler og sejler på klongerne (kanalerne).

Vi valgte en 3 timers cykelturen til 800 bath ca. kr. 160 per person.
5 timers turen koster 1.500 bath ca. kr. 295,- per person.

Her er turen vi var på igennem min lokale kontakt Mrs. Buay hos: https://www.lets-tour-bangkok.com/search-results/26-backroads-bicycle-tour

Cykeludstyr

De har almindelig herre- og damecykler, børnecykler i forskellige størrelser, cykelstole til helt små børn, hjelme i alle størrelser og farver. Men hvis du har noge særlige ønsker vil jeg anbefale dig at booke turen på forhånd, så du er garanteret dine ønsker. Mathias cykel mistede luft undervejs og vores fantastiske guide lappede den på 5 minutter, imens vi tog en vandpause og den anden guide fortalte om området vi befandt os i. Helt utroligt og uden komplikationer var vi videre få minutter efter.

Cykeltur i Bangkok med lapning paa stedet
Cykeltur i Bangkok med lapning på stedet

Cykelruten

I turen er der 3 timers cykeltur med 2 guider – en guide der fører an og en bagerst, som sørger for alle er med. Trygt guider de en igennem et lille udsnit af Bangkok. Her vil jeg nævne nogle af stederne og nedenunder kan du se billeder fra turen.

 • Gader i Chinatown, som slet ikke findes på google maps
 • Chinese temple
 • Munkekloster
 • Sampheng Plaza Market
 • Pak Khlong Talat Market bedre kendt som blomstermarkedet
 • Sejltur på Chao Phraya for at krydse floden
 • Thonburi området
Klik på billederne for at se dem i større format
Tips og tricks

Mit råd er at booke din cykeltur i Bangkok inden afrejse: https://www.lets-tour-bangkok.com/service-day-tour/bangkok/backroads-bicycle-tour

Selvom der er flere ture at vælge i mellem, så kan du ikke være sikker på en plads, hvis du først booker dernede. 

6 Comments

 • Hej Bettina. Vi rejser til Thailand (Koh kood og Koh chang) om to uger. Vi slutter af med 3 1/2 dag i Bangkok, og vil helt sikkert prøve dette. Hvordan tænker du det går, at medbringe en 4 og 8 årig? Har læst, at der ikke er fodbremse på cyklerne. Og den 4 årige skal selvfølgelig sidde bag på enten min mand eller jeg. VhStine

  • Hej Stine

   Jeg ville ikke være bekymret over at finde en passende cykel til dig, så i kan have børnene med. Der hvor jeg var havde de alle former for cykler, hjelme og udstyr. Men jeg ville måske nok skrive til dem nogle dage forinden lige og booke plads, således at i ikke står på dagen og det mangler til jer, fordi en anden familie lige er taget på tur med udstyret.
   Er du på insta? Hvad er dit konto, så vil jeg da rigtig gerne følge med i feriebillederne og suge lidt varme til mig, nu hvor vinteren nærmer sig i Danmark.

   Rigtig god rejse lige om et par dage 🙂

   De bedste hilsner

   Bettina

 • Hej Bettina,

  Det lyder som en dejlig tur og bestemt nået vi må prøve i Bangkok. Så tusind tak fordi du delte jeres opleveler og det gode tip.
  Det er bestemt også en rigtig god beskrivelse, du har lavet, Bettina. Godt arbejde!

  De bedste hilsner Annette

  • Hej Annette

   Hvor er jeg glad for at høre din feedback 🙂
   Det gode ved at cykle er, at det er en aktivitet vi alle sammen kan mødes om i familen.

   I må prøve det af næste gang ?

  • Det er sjovt vi ikke har tænkt på det tidligere og det var jo slet ikke farligt. Vi havde det bare så sjovt alle fire. Blomstermarkedet er bare så hyggeligt og alle de farver og dufte ?

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)