Se unikke UNESCO verdensarv steder i Danmark og resten af verden?

Jeg har indtil videre besøgt 161 af UNESCO’s verdens kultur-og naturarv i de 55 lande jeg har besøgt.

Det er min mission på mine rejser, at besøge mindst et af UNESCO’s bevaringsværdige kulturarvsteder, fordi jeg vil gerne lære om vores historie og dele denne kultur med mine børn, familie og omgangskreds.

Mit mål er 200 UNESCO steder i løbet af mit rejseliv.

Min komplette UNESCO World Heritage liste

Min komplette UNESCO World Heritage liste

28. marts 2022

Min komplette UNESCO World Heritage liste Der er udpeget 1154 steder i hele verden, som indgår i verdens kultur-og naturarv Unesco World Heritage liste. Alle med en enestående universel værdi. Der er 52 af stederne, som er i meget stor fare f.eks Damaskus, Aleppo og Palmyra pga. krigen i Syrien, regnskovene på Sumatra og Madagaskar … Read More

UNESCO World Heritage 2021

UNESCO World Heritage 2021

9. januar 2022

UNESCO World Heritage 2021 fortalt i billeder. For nogle år siden satte jeg mig et mål om, at besøge 200 UNESCO seværdigheder rundt omkring i verden. Der er pt. 1154 (juli 2021) steder på verdensarvlisten https://whc.unesco.org/en/list/. Hvert år kan der komme nye steder til listen og andre kan risikere er blevet slettet. Nogle seværdigheder er … Read More

UNESCO World Heritage 2020

UNESCO World Heritage 2020

9. januar 2022

UNESCO World Heritage 2020 fortalt i billeder. For nogle år siden satte jeg mig et mål om, at besøge 200 UNESCO seværdigheder rundt omkring i verden. Der er pt. 1154 (juli 2021) steder på verdensarvlisten https://whc.unesco.org/en/list/. Hvert år kan der komme nye steder til listen og andre kan risikere er blevet slettet. Nogle seværdigheder er … Read More

UNESCO World heritage 2019

UNESCO World heritage 2019

19. november 2020

UNESCO World Heritage 2019 fortalt i billeder. For nogle år siden satte jeg mig et mål om, at besøge 200 UNESCO seværdigheder rundt omkring i verden. Der er pt. 1154 (juli 2021) steder på verdensarvlisten. Hvert år kommer der nye steder til og andre kan risikere er blevet slettet. Se hvor langt jeg er kommet … Read More

UNESCO World Heritage 2018

UNESCO World Heritage 2018

16. november 2020

Mine UNESCO World Heritage 2018 besøg fortalt i billeder. For nogle år siden satte jeg mig et mål om, at besøge 200 UNESCO seværdigheder rundt omkring i verden. Her i artiklen har lavet en lille fotoreportage med en kort beskrivelse af stedet sammen med et af mine billeder. At besøge bevaringsværdige kulturseværdigheder er noget særligt, … Read More

UNESCO World Heritage besøg i 2017

UNESCO World Heritage besøg i 2017

20. april 2018

UNESCO World Heritage 2017 fortalt i billeder. For et par år siden satte jeg mig et mål om, at besøge 200 UNESCO seværdigheder rundt i verden. I 2016 besøgte jeg 11 seværdigheder fra UNESCO’s lange liste og tilbage i 2015 blev det til 8 meget flotte steder. Jeg har lavet en lille fotoreportage med en … Read More

UNESCO World Heritage besøg i 2016

UNESCO World Heritage besøg i 2016

24. januar 2017

Så er vi kommet på den tid af året, hvor jeg laver et tilbageblik på mine UNESCO World Heritage 2016 besøg. Hvorfor er det interessant at besøge UNESCO World Heritage et sted? Det er det, fordi UNESCO’s formål er, at bidrage til fred og sikkerhed ved at fremme samarbejde mellem nationerne indenfor de fire mandatområder uddannelse, videnskab, … Read More

Tag med på vandretur gennem UNESCOs verdenskulturarv i Hamburg

Tag med på vandretur gennem UNESCOs verdenskulturarv i Hamburg

14. december 2016

UNESCOs verdenskulturarv i Hamburg er et utroligt charmerende område fyldt med romantik, historiske bygninger, kanaler til alle sider og broer der forbinder hele området med hinanden. ⇒ Sæt kryds i kalenderen og planlæg en tur gennem UNESCOs verdenskulturarv i Hamburg næste gang du kommer dertil Kultur er mange ting, men i 2015 blev Speicherstadt og Kontorhausviertel begge optaget … Read More