Den mystiske Ryugu grotte og sandbakke er et kunstværk skabt af vind og bølger fra havet!

“Ryugu Sea Cave” er en naturlig hjerteformet grotte i byen Touji, som ligger cirka 20 minutters kørsel syd for byen Shimoda på Izu-halvøen.

Det er juli måned og det er højsæson og udover en anden familie ser vi ikke andre end en tudsegammel krumbøjet kone komme gående ned af bakken. Stedet er beskyttet af Izu Peninsula Geopark og der er skilte med information på både japansk og engelsk.
Der er ingen entréafgift.

En gammel krumbøjet dame
En gammel krumbøjet dame
Izu Peninsula Geopark information
Izu Peninsula Geopark information
Magisk i Ryugu grotten
Magisk i Ryugu grotten
Kig ned i Ryugu grotten
Kig ned i Ryugu grotten

Vi står på toppen af bakken og går ind i bjerget og ned ad en meget stejl stentrappe for at komme ned til bunden af grotten. Det er mørkt, fugtigt og det føles lidt underligt. På få sekunder er vi helt nede og står nu på bunden og kan se lys. Sollyset strømmer ned fra himlen igennem hullet ned til grotten. I bunden af hulen er der en lille åbning ud til havet og vi kan høre havets brusen og bølgerne der slår ind mod klipperne på den anden side. Hullet ud til havet er dragene. Bunden er næsten dækket af sten og lava og virker næsten helt levende. Krabber gemmer sig i sprækkerne og løber skræmte fra sten til sten og bittesmå fisk pibler rundt i vandoverfladen.

Panorama billede i Ryugu grotten
Panorama billede i Ryugu grotten

Grotten er fuld af mos og planter, ja nærmest træer vokser op ad siderne.

At stå her på bunden af en grotte og kigger op i himlen med lyset i øjnene er magisk og skaber en mystisk atmosfære.

Hvorfor Ryugu grotten er hjerteformet?

Efter et undersøisk vulkan udbrud er lagene igennem tiden smuldret væk og delt sig i to retninger, som igennem tiden er blevet til et hjerteformet hul. Grotten havde et loft, men det kollapsede på grund af nedbrydningen over tid og har skabt det, de kalder et tagvindue. Du kan ikke fornemme, at grotten er hjerteformet, når du står på bunden og kigger op. Derfor skal du afslutte besøget med at gå en tur rundt på bjerget. Gå efter skiltet “Heart view spot”, hvor du tydeligt kan se, at Ryugu grotten er hjerteformet.

Hjerteformet Ryugu grotte
Hjerteformet Ryugu grotte

Sand Ski Area

Kun 5 minutters gang længere op ad bakken venter et andet mystisk naturfænomen. Her er der en naturlig sandbakke. Bakken har en hældning på 30% og er 100 meter bred. Japanerne er vilde med at suse ned af bakken på kælk eller ski. Det er squ lidt skørt. Et par familier har slået lejr ved stranden og vi undre os om det er for stranden eller bakken de er på lejr?

I højsæson kan du leje kælke og andet udstyr til at glide ned ad den sandede skråning.

Sand Ski Area
Sand Ski Area
Sand kælkebakke
Sand ski og kælkebakke

Den mystiske grotte Ryugu og sandbakken er bare 2 af de utroligt mange naturoplevelser du kan få på Izu-halvøen.

De bedste hilsner

Bettina

Tips og tricks

Ryugu grotten og den naturlige sandbakke i Touji er en fem minutters gang fra Touji busstoppestedet. Det tager omkring 20 minutter fra Izukyu-Shimoda Station til Touji (田 牛). Bus nr. 2 kører kun få gange om dagen.

Vi valgte, at tage en taxi til Touji og vandrede fra strand til strand. Indtil vi kom retur på hovedvejen og hoppede på en bus retur til Shimoda.

De bedste hilsner

Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)