I forbindelse med et par arbejdsdage i København lavede jeg en halvdagstur til Papirøen. Sidst på eftermiddagen legede jeg turist i København. Det var befriende ikke at have en agenda og sjovt bare at gå en tur helt alene. Det er sjældent jeg er alene og endnu mere sjældent jeg er i Københavns Indre by.

Jeg besluttede mig derfor for, at gå på opdagelse og gøre det som turistkontoret anbefaler vores udenlandske gæster at gøre. Så her kommer en lille halvdagstur til Papirøen for dig, som heller ikke så tit er i København og gerne vil gå en tur.

Se kort nederst du kan dele med andre.

Forslag til en gåtur til Papirøen

Udgangspunktet er Kongens Nytorv, som er en stor byggeplads, så her gider du ikke opholde dig ret længe.

Gå videre i retning Nyhavn. I starten af Nyhavn har du alle boderne og restauranterne til venstre, i midten kan du tage på kanalrundfart og til højre på hjørnet ligger Kunsthal Charlottenborg, som frem til januar er beklædt med afrikanske lærredssække fra Afrika. Kunsthallen udstiller samtidskunst fra både ind- og udland. Det koster normalt kr. 60 i entré, men hvis du kommer onsdag efter kl. 17.00 kan du komme gratis ind. Deres gårdhave om sommeren er en skøn fredelig plet væk fra mylderet. Nå men de lukkede lige inden jeg kom, så jeg gik videre hen af Nyhavn.

Midt på gaden Nyhavn satte jeg mig på en stor pullert og kiggede på livet i havnen og Nyhavn. Hold da op, hvor er her mange mennesker. Hav tålmodighed, hvis du vil finde en ledig plads på en af udskænkningsstederne eller en plads ombord på en af bådene der sejler rundt på kanalerne.

Begyndelsen af Nyhavn
Begyndelsen af Nyhavn
Nyhavn nr. 17
Nyhavn nr. 17

Derefter gik jeg hen forenden af Nyhavn til Havnegade og videre over den nye gang- og cykelbro Inderhavnsbroen til Den Grønlandske Plads og videre over den spændende bro Butterfly 3-way Bridge til Arsenaløen, hvor jeg straks drejede til venstre og gik over på Papirøen.

På Papirøen ligger Experimentarium og Copenhagen Street Food og et par mindre firmaer.
Jeg blev på Papirøen og gik ind i den gamle fabrikshal og spiste Street Food og nød den smukke solnedgang ind over byen.

Hvis du gerne vil besøge Operahuset skal du gå tilbage til Arsenaløen og gå langs kanalen mod Papirøen, så kommer du hen på Holmen og krydse broen ved Galionsvej. Her ligger Operahuset i første række og pryder. Herfra kan du tage havnebussen tilbage til Nyhavn.

Jeg gik samme vej tilbage til Kongens Nytorv og på vejen hjem oplevede jeg, hvordan Butterfly broen åbnede sig for en sejlbåd og yacht der skulle ind og lægge til kaj på Christianshavn.

Papirøen lukker

Imens jeg sad og spiste mad fra falafelbaren Fala Fala blev jeg belært om stedets fremtid af min bordherre. Tegnestuen Cobe har vundet en arkitektkonkurrence for byudviklingen for øen og derfor forsvinder hele dette miljø i løbet af det næste års tid.

Her skal bygges moderne lejligheder, et kulturcenter, et offentligt havnebad og svømmehal.

REFFEN er det nye trendy Street Food madsted i København – læs om stedet her: https://reffen.dk/en/food/

De bedste hilsner

Bettina

PS. Billederne er taget med min gamle iPhone, så kvaliteten er ikke den bedste 😉

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)