Hong Kongs seværdigheder 

Her en en liste over de vigtigste seværdigheder i Hong Kong, som du kan se på din ferie. Lidt afhængigt af om, du har et stopover eller reel ferie i Hong Kong, så må du sikkert prioritere dine udflugter. Trods det, at vi var på ferie en hel uge, fik vi ikke set alle Hong Kongs seværdigheder. Jeg har valgt kun, at nævne 21 fantastiske seværdigheder vi besøgte, for troværdighedens skyld.

Stil gerne spørgsmål til mig nederst i kommentarfeltet, hvis jeg skal uddybe et af stederne.

Listen har jeg forsøgt at lave ud fra min private prioriteret rækkefølge. Jeg er godt med på, at vi har forskellige smag og opfattelse af oplevelser, men skal du nu foretage et fravalg kan det måske hjælpe dig.

Star Ferry

 1. Star Ferry

  Hong Kongs måske ældste turistattraktion færgen Star Ferry. Siden 1888 har den sejlet passagerer over sundet mellem Kong Kongs fastland og Hong Kong Island. Stig ombord med dit Octopus Card og sejl med og nyd udsigten på begge sider af sundet.

 2. Fa Yuen Street Market

  Oplev et rigtigt traditionelt marked. Her er frugt- og grøntsager, fisk og kød, fjerkræ og æg, krydderier fordelt på mange mange etager i en grå kedelig bygning. På øverste etage kan du finde små madboder, hvor du kan få lidt frokost sammen med de lokale handlende. Jeg skal advare, at Fa Yuen Street Market er et meget lokalt sted og du kan smage mange lokale specialiteter.

  This slideshow requires JavaScript.

 3. Kowloon City Market and cooked food

  Kowloon City Market er et meget stort og lækket overdækket markedshal med frugt, grøntsager, krydderier, blomster, fisk og kød osv. i lange baner. Her er også et madbodsområde, så du kan blive og spise frokost. 

  This slideshow requires JavaScript.

 4. Tim Ho Wan Michelin restaurant

  En oplevelse for livet, at spise på Michelin restaurant. Jeg tror ikke denne Michelin restaurant er som de fleste, fordi her sidder du ikke i et fint flot lokale med tjenere der kredser rundt om en. Her er fart på og efter højest en time er man videre.

  Men vi var tre voksne, som spiste os mætte for kr. 250 inkl. te og en sodavand til hver. Husk kontanter.

  Læs mere om Tim Ho Wan Michelin restaurant her og via linket kan du også finde de andre i Hong Kong: https://www.viamichelin.com/web/Restaurant/Hong_Kong-_-Tim_Ho_Wan

 5. Goldfish Market

  Flotte fisk i alle farver sælges i små transparente poser fyldt op med vand. Den ene butik efter den anden sælger smukke akvariefisk på Goldfish Market. Du kan også finde frøer, skildpadder og andre fiskearter i butikkerne. Goldfish market fisk i poser

  This slideshow requires JavaScript.

 6. Ladies Market

  Bod efter bod ad den kilometer lange Tung Choi gade finder du alverdens souvenirs, tøj og accessories. Her gælder det om at prutte om prisen – ingen priser er reelle priser. Bag boderne, langs teltdugene, finder du små traditionelle spisesteder og billige restauranter.

  Ladies Market by night

 7. The Peak Tram

  Det legendarisk tog The Peak Tram kører dagligt med turister til bjerget. Men toget kan ikke trække alle de turister, som kommer til byen og derfor er banen delvist lukket frem til 2021 dels pga. renovering og dels for udvidelse af tog kapaciteten, så book din togtur online på forhånd, for at få en plads ombord. Tilbageturen vil jeg foreslå du tager bus nr. 15.

  The Peak Tram

 8. Victoria Peak

  Absolut den bedste panoramaudsigt over Hong Kong får du på Victoria Peak. Det højeste punkt kræver et Sky Pass, som du kan købe sammen med The Peak Tram billetten.
  Jeg anbefaler du køber en kombinationsbillet med tog og udsigtspunkt.
  Læs mere her om tider og priser: https://www.thepeak.com.hk/en/purchase-ticket/peak-tram-sky-pass

  Victorias Peak sunset

 9. Ham Tin Beach og Tai Wan

  Vil du se andet end menneskemylder, shopping, skyskrabere og grå beton højhuse, så tag til Hong Kongs bedste strand Ham Tin Beach og Tai Wan. Det er ikke nemt, at komme dertil, for det kræver en metro, to busture og en vandretur, men det er al besværet værd. Stranden er smuk og her er ikke mange mennesker, men der er en cafe og restaurant, som sælger varm mad og kolde drikke. 

  Vil du vide, hvordan du kommer derud har jeg forsøgt at beskrive rejseruten her: Hong Kongs flotteste strand Ham Tin BeachHam Tin Beach

 10. Ce La Vi Skydeck cocktail bar

  En ferie i en storby er simpelthen ikke fuldendt førend, man har besøgt en rooftop bar og fået en cocktail. Hong Kong har nogle stykker og vi fandt både lækre drinks og panoramaudsigt på Ce La Vi Skydeck. Påklædning er pænt tøj. Husk også pas eller andet ID, såfremt de skulle finde på at spørge til din alder.

  Ce La Vi Skydeck cocktail bar

 11. Harlan’s udendørs terrasse på 19. etage

  Den hemmelige terrasse på 19. etage ved Harlan’s restaurant er heller ikke tosset, hvis du gerne vil på rooftop bar. Fortæl receptionisten i entreen, at du ønsker en drink på deres terrasse, så bliver du ført gennem restauranten. De servere skønne drinks og udsigten er hel fantastisk. 

  Drinks med udsigt

 12. Graham Street Mural

  Gå ikke glip af Street art ved Graham og Old Town Central på Hong Kong Island. Jeg fandt et turistkort på hotellet vi boede på, hvor stederne var mærket ind og jeg tog en masse billeder og beskrevet her: Street Art: Hong Kong har den fedeste gadekunst i Old Town Central

  Graham street art

 13. Nan Lian Garden

  Nok den flotteste have i Hong Kong med en karakteristisk pavillion. Da jeg googlede information om haven viste det sig, at pavilionen og broen er et populært puslespil motiv, så måske kan du nikke genkendende til det? Rundt om haven ligger der store højhuse i stærk kontrast til den smukke park.

  Der er gratis entre.Nan Lian Garden

 14. Sik Sik Yuen Wong Tai Sin Temple

  Det største taoist tempel og religiøse kompleks i Hong Kong og særlig besøgt af de lokale. Her kan alle ønsker og bønner gå i opfyldelse, måske!

  Besøget tager en times tid og det er gratis.

  This slideshow requires JavaScript.

 15. Chi Lin Nunnery

  Et stort og flot buddhistisk tempel for nonner. Et meget stille og fredfyldt sted og stadigvæk i drift. Derfor er der nogle områder inde i templet, som ikke er tilgængeligt og hvor du heller ikke må tage billeder.

  Entreen er gratis.Chi Lin Nunnery

 16. Hong Kong Tramway

  I folkemunde kaldes sporvognen “Ding Ding”. De gamle dobbeltdækker sporvogne mellem Kennedy Town og Shau Kei Wan på Hong Kong Island har kørt i pendulfart de 13 kilometer  siden 1904. Stig ombord med dit Octopus Card og kør med lidt af strækningen.

  En billig form for Hop On Hop Off udflugt.

  Hong Kongs sevaerdigheder

 17. Temple street night market

  Navnet i sig selv beskriver næsten oplevelsen, for det er et kæmpe udendørs marked med servering af mad og drikke.

 18. Avenue of Stars

  En lang promenade på Victoria Harbour med udsigt til Hong Kong Island inspireret fra Hollywood’s Walk of Fame. Her er kunst og lange promenaden og i gelænderet er der støbt håndaftryk af kendte personer.

  Avenue the stars om dagen

 19. Tao O

  Tao O er en mindre fiskerlandsby på øen Lantau med en lille bitte tætpakket gågade og huse på pæle. Meget besøgt af endagsturister, men stadigvæk et fint lille escape fra Hong Kong. Mange når sjældent længere end den smalle gågade, men det er synd. Jeg vil anbefale dig, at have lidt længere tid i byem til at udforske landsbyen og se de små fiskekuttere og husene bygget på pæle.

  Tao O village

 20.  Ngong Ping kabelbane

  Ngong Ping kabelbane er populær at rejse med fra Tung Chung Station til Ngong Ping på Lantau Island. Det er så populært, at du skal forvente meget lang kø. Grunden til man vil køre med kabelbanen er for at komme op på toppen af bjerget for at se den store bronze statue Tian Tan Buddha.

  Ngong Ping kabelbane

 21. Tian Tan Buddha

  En kæmpestor bronze statue af en Buddha på Lantau Island. I området ligger også et kloster og statuen skal symbolisere det harmoniske forhold mellem mennesker og natur og menneske og tro. 

Jeg håber, min artikel Hong Kong seværdigheder kan hjælpe dig med at udvælge de udflugter og oplevelser du gerne vil have. Du har sikkert tænkt, at på flere billeder er vejret lidt gråt og skyet. Rejsen foregik i påskeferien og temperaturen var god 25-28 grader, men der var lidt skyer og en dag med regnvejr.

De bedste hilsner

Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)