Hong Kongs flotteste strand hørte jeg om igennem rejse netværket De Berejstes Klub. Sådan et off the beaten track i Hong Kong. Jeg var klart solgt med ordene off the beaten track i Hong Kong, så jeg tænkte ved mig selv, kommer jeg en dag til Hong Kong, så skal dette sted udforskes. Stranden kan kun besøges ved at gå dertil langs vandreruten Maclehose Trail eller komme via vandvejen med båd, som kan lægge til direkte på stranden, for her er ingen moler. 

Maclehose Trail

For omkring 40 år siden i 1979 blev den 100 kilometer lange vandrerute Maclehose Trail til, og som snor sig igennem de nye territorier. Ruten er rigtig godt afmærket. Turen til Ham Tin Beach er blot en lille bitte stump af hele vandreruten. 

Vil du gerne vandre tværs over Hong Kongs og igennem otte national parker, så læs mere her:

https://www.hiking.gov.hk/eng/longtrail/mtrail/mtrail.htm

https://www.hiking.gov.hk/eng/pdf/longtrail/mtrail/mmap.pdf

Hong Kong flotteste strand Ham Tin Beach

Hong Kongs flotteste strand

Påskeferien gik til Hong Kong sammen med familien og vi var alle med på ideen, om at hive en dag ud af kalenderen og tage på udflugt til Hong Kongs flotteste strand Ham Tin Beach.

Vi blev bestemt ikke skuffet. 

Årstiden var april måned og vejret var godt sådan 25-28 grader og lidt små skyer. 

Stranden ligger helt secluded i en bugt og her er næsten ingen mennesker. Det føles som om vi har hele stranden for os selv.

Jeg talte med den unge kvinde i cafeen på stranden i hjørnet længst væk, og hun fortalte højsæsonen var slut og nu kom der kun nogle få besøgende om dagen. Den unge m er tredje generation til at føre stedet videre,

Er vejret til det, imens du er i Hong Kong og hvis du har en dag til din rådighed, så vil jeg helt sikkert anbefale dig, at tage på eventyr rundt i Hong Kongs nationalparker og mange flotte strande. Under rejsen til Ham Tin Bay stranden kommer man igennem mange byer, som er meget forskellige fra Kowloon og Hong Kong Island, rige boligkvarterer, Sai Kungs aktive havn og fiskerestauranter, øer med kirkegårde, fiskeindustri på pæle, High Island dæmning og reservoir, vandfald, stargazing kunstinstallation, UNESCO geopark og surfers paradise Sai Wan Beach, smuk frodig grøn natur og masser af udsigtspunkter.

Du kan godt høre, at med den her udflugt venter dig en god oplevelse 🙂

Hvordan finder du hen til Hong Kongs flotteste strand

 1. Du befinder dig et eller andet sted i Hong Kong. Her skal du skal finde den grønne metrolinje. Bor du ikke i nærheden af den, så vil jeg foreslå du tager den røde metrolinje til Prince Edward Station eller på anden vis kommer til et sted, hvor du kan hoppe på den grønne metrolinje.
 2. Når du har fundet den grønne metrolinje Kwun Tong Line skal du køre i retning Tiu Keng Leng frem til stationen Choi Hung Station. Her hopper du af.
 3. Følg udgang Choi Hung Station exit C1 og gå op på Lung Cheung Rd.
 4. Gå hen til busstoppestedet som er på samme side, som du kommer op og find bus nr. 1 i retning Sai Kung Pier. Bussen kører tit, så du skal nok få en plads i bussen. Busturen tager omkring en ½ time.
 5. Bussen stopper ved en stor bus terminal i byen Sai Kung.
 6. I byen Sai Kung går du i retning Starbucks og McDonald’s, som ligger på gaden Chan Man St. – en gåtur på et par minutter.
 7. Foran McDonalds i skel ved vejen står der et meget interimistisk skilt for bus 29R. Her kan du lige checke bustiderne, som går til/fra Sai Wan pavilion, så du har en back-up plan til hjemrejsen. Der er et par bænke ved skiltet. Sæt dig i kø her, sådan at når de næste kommer til, så kan du sende et signal om, at du skal med bussen og indirekte at du kom først. Hvorfor siger jeg det, jo da vi sad kom der flere og flere til og vi kunne kun lige være i bussen. Det vil være surt, at komme helt her ud og ikke få plads i bussen.Timetabel to Ham Tin Beach
 8. Imens du venter kan du forsyne dig med en kop kaffe fra Starbucks og snacks og kolde drikke fra 7-Eleven eller frugter fra Frugthandleren. Der er ihvertfald ingen grund til at handle førend i kommer her til.
 9. Bus 29R kommer præcis som forventet og kører ad en smal snoet vej med masser af hårnålesving frem til Sai Wan pavilion. En bustur på en 30 minutters tid.Minibussen til Sai Wan Pavilion
 10. Ved Sai Wan pavilion er der rigtig gode informationsskilte om flora og fauna og oplysninger om Maclehose Trail.Informations skilte ved Sai Wan Pavilion
 11. Fra Sai Wan pavilion starter turen med at gå igennem national parken ad gode stier. Der er skilte med jævne mellemrum, så du er aldrig i tvivl om hvad vej du skal gå, hvis der pludselig er en ny sti. På den første strækning kan du på afstand se den store dæmninget sø.High Island dam and reservoir Hong Kongs flotteste strand
 12. Det første stykke af turen tager omkring 45 minutters vandretur hen over bjerget ned til Sai Wan Village og den første strand. I højsæson er her en kiosk, et par cafeer, et offentligt toilet, kirke og surf, SUP, kajak og en masse andre aktiviteter til udlejning du kan have det sjovt med på stranden og i vandet. Du kan også bo her på Sai Wan Campsite.Ham Tin Beach og Tai Wan Hong Kongs flotteste strand
 13. Følg kysten rundt til venstre og tag eventurelt en afstikker ind i landet til Sai Kung Rock Pools. En gåtur på en 20 minutes tid.Trapper til Ham Tin Beach Hong Kongs flotteste strand
 14. Fra Sai Kung Rock Pools fortsætter vandreturen videre på fine stier til Hong Kongs flotteste strand Ham Tin Beach. På en af de sidste sving langs bjergsiden er der en betagende udsigt over stranden og kysten. Den her strækning tager omkring 40 minutter.
 15. Du er nu fremme ved stranden Ham Tin Bay. I højsæson er der flere madsteder og en lille bitte kiosk, men i april måned serveres der bare frokost med lokale kinesiske retter til en overkommelig pris fra det ene af stederne. Samme sted sælger også bådbilletter retur til byen Sai Kung. Du kan også lave en lille afstikker til endnu en flot stand Tai Wan, som ligger 15-20 minutters gang herfra.

Hvordan kommer du hjem igen fra Ham Tin Beach?

Hjemtur valg nr. 1

Gå tilbage til Ham Tin Bay og derfra krydse hen over bjerget til molen Chek Keng Pier og tage færgen til Wong Shek Pier. Vandreturen tager omkring 1 time og 15 minutter. Færgen sejler kl. 16:50 og 17:05.

https://www.traway.com.hk/ferry/

Kl. 17.40 kører bus 94 fra Wong Shek Bus Terminus tilbage til byen Sai Kung. Hop af ved Sai Kung Police Station og gå 160 meter hen til Sai Kung Town Hall og hop på bus nr. 1 retur til den grønne metrolinje MTR Choi Hung Station. Gå 100 meter til nedgangen og hop på den første metro mod Hong Kong downtown. Retningen hedder Ho Man Tin og den går med få minutters mellemrum.

Hjemtur valg nr. 2

Gå tilbage til Ham Tin Bay og vent på den lille lokale båd sejler ind til byen Sai Kung. Jeg kan lige oplyse, at på cafeen sælger de “færgebilletter” retur til byen Sai Kung. Det er bare en lille båd med plads til 12-15 personer, men der er redningsveste ombord. Sejlturen tager omkring 30 minutter og prisen er HK$ 150 per person

Vi valgte at købe færgebilletter straks vi kom frem til stranden, så kunne vi slappe af og hygge os til båden afgik. Vi sikrede os også en fin sejltur på havet, hvor vi kunne se UNESCO’s geopark Volcano. Tilbage i Sai Kung finder i bus nr. 1 og kører til MTR Choi Hung Station og hopper på den grønne linje retur til Hong Kong centrum eller i finder bussen der kører til Mong Kok, som vi opdagede ved en tilfældighed og tager den hele vejen. En lidt længere køretur, men rart ikke at skulle skifte.

Bussen fra Sai Kung til Mong Kok

Hjemtur valg nr. 3

I går tilbage til Sai Wan Village, hvor der også sejler speedbåd ind til Sai Kung i højsæsonen eller efter aftale. Speedbåd bestilling: WhatsApp 62108776. Resten af vejen kig under valg nr. 2.

Efterord

Havnebyen Sai Kung er et godt udgangspunkt til mange udflugter og spiseoplevelser. Hvis vandring ikke lige er jer, så gå ned til kajen og find en båd der kan sejle jer begge veje til Ham Tin Bay eller på sightseeing langs kysten og de mange øer. 

Billedet her en til hyggeture:

Local boat in Sai Kung

Vi brugte Ham Tin Tai Long Speedboat – check deres facebook side

Besøg også UNESCO’s geopark udstilling eller hvad med at tage på en af de fire Michelin restauranter langs kajen?

Inspiration til hvad Sai Kung ellers kan tilbyde: https://www.timeout.com/hong-kong/things-to-do/sai-kung-ultimate-guide

De bedste hilsner

Bettina

2 Comments

 • Hej Bettina
  Jeg får altid ekstra stor lyst til at komme ud i verden, når jeg læser dine indlæg. Spændende og meget informative beskrivelser?
  Bedste hilsner Christina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)