For mig er Israels Plads der, hvor vi altid holdt parkeret, når vi kom fra Fyn og skulle besøge Hovedstaden. Der var altid garanti for en P-plads, centralt og utrolig nemt at finde frem til fra motorvejen, selv for den ikke rutinerede bilist.

I dag kom jeg tilbage til Israels Plads efter mange år og så ovenikøbet helt tilfældigt.

Jeg skulle besøge Torvehallerne og havde ikke sat mig nærmere ind i, hvor de lå andet end et par minutters gang fra Nørreport St.

Jeg fandt Torvehallerne og lige midt imellem Torvehallerne og Ørstedsparken lå den nye udgave af Israels Plads.

Ørstedsparken er et mødested og samlingspunkt for områdets børn og institutioner og er blevet bygget sammen med pladsen og vejen er blevet lukket af. Det er vildt skønt at kunne gå fra pladsen til parken.

Der er en fed skatepark støbt i beton, kaldet bowlen, til de mange børn og unge. Der er boldbure og basketboldbane og underlag til andre typer af aktiviter og leg. Bænke og grønne oaser er til dig, der vil nyde stedet og slappe af.

Parkeringspladsen er flyttet under jorden i et underjordisk parkeringhus med indkørsel fra Linnésgade via en spiralformet nedkørsel og ovenpå udkørslen, som er mod Rømersgade er der bygget et trappebjerg. Her kan du sidde og kigge ud over hele pladsen, som en moderne amfiscene kan du sidde og hygge med dine børn og venner, spise madpakker eller lytte til koncert fra musikscenen og børnene kan boltre sig på pladsen.

Bliver du lækkersulten og tørstig kan du gå direkte ind i Torvehallerne, her finder du de lækreste delikatesser.

Grønthandleren

Fjerkræsbutikken

Frisk Pasta og Vin

Glade fiskehandlere

Hvad skete der med Israels Plads?

Ja, jeg vil anbefale du selv tager en tur forbi næste gang du kommer til indre by, fordi det er blevet et levende rum og et stort trækplaster der indfrier alles behov.

De bedste hilsner

Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)