Guidebøger og kort går aldrig af mode, håber jeg!

Det er værdifulde værktøjer til planlægning af rejsen hjemmefra og på flyveturen kan du medbringe dem i håndbagagen og fordybe dig, så du er forberedt, når du kommer frem.

MEN jeg må indrømme, at når jeg bevæger mig rundt i en storby, så går jeg ikke længere rundt med guidebogen i tasken.

I lommerne er et sammenkrøllet kort og en opladt mobil med en masse smarte Apps der guider mig rundt og hjælper mig på vej.

Hvilke Apps er de bedste i New York

Jeg har testet en masse Apps under min storbyferie i New York (oktober 2015) og her vil jeg beskrive de 9 bedste, som hjælper dig rundt i byen med hvert sit formål og behov.

Hvilke app's er de bedste i New York

City Rail Map – worldwide offline

Uundværlig App, hvis du rejser med Subway og bus, fordi den kan bruges uden internet. Offline kan du finde vej hele tiden. Du kan planlægge ruter, finde nærmeste Subway udfra din placering. Du kan se linier der afgår og hvordan du finder hjem til et af dine steder, som du selv kan oprette. De nederste 2 Apps jeg har brugt i mange år og de er undværlige på enhver rejse.

The Scoop 

The Scoop er lukket ned.

Uber

Vælg Uber taxi i hverdagsbiler i stedet for de almindelige gule taxier, fordi det er billigere!
Tilmelder du dig Uber igennem mit link: https://www.uber.com/invite/bettinaa34ue, så får du din første Uber tur gratis op til en værdi af kr. 200 = ca. $30

Central Park

Find vej rundt i Central Park og samtidig se hvorhenne der er legepladser, toiletter, aktiviteter mv. Parken er stor, så det er en god guide til at finde vej.

Free Wifi

Perfekt kombination af gode autentiske kaffesteder fra cafeer til parker og samtidig få gratis wifi.

NYC Bikes

De blå New York City bikes finder du overalt i byen. På Appen kan du se hvor den nærmeste station med cykler er lokaliseret. Den viser også hvormange cykler der kan lånes på adressen og en masse flere features.

SitOrSquat

Du kender det alt for godt. Langt hjemmefra og nu skal du på toilet eller også skal en af børnene tisse. Hvor går du hen? Brug Appen og vælg udfra brugernes oplysninger.

Foursquare

Foursquare er en byguide med anbefalinger lavet på baggrund af andre menneskers erfaring, som har været og set museet, drukket kaffe på en cafe eller spist på en restaurant. Her er også mange godt tips at hente og en forklaring om, hvorfor lige et sted er anbefalelsesværdigt.

Yelp

Yelp er meget udbredt i USA og især bruger restaurationsbranchen den til anmeldelser, gode tilbud i lokalområdet, søgning efter spisesteder indenfor en bestemt kategori af mad. Nogle restauranter udlover rabat eller frynsegoder ved en anmeldelser eller check-in, imens du er på besøg.

Valuta+

Hurtig og nem måde at omregne valuta til danske kroner eller en anden valutakurs.

Google Maps

Google Maps er min opslagstavle. Her gemmer jeg nye steder, som skal udforskes og besøges og alle gode og mindeværdige steder, som jeg allerede har besøgt.
Det gør jeg ved at logge ind på min gmail og derefter søge efter stedet i Google Maps, når du finder stedet skal du trykke på stjernen for at gemme stedet på dit map.

Dette er et udsnit af mit stjernebillede:

Stjernebillede på Google Maps

Det er et lille udpluk af de mange Apps der findes om New York. Kender du en god App om New York, så del den med os andre i kommentarfeltet.

De bedste hilsner

Bettina Arknaes

2 Comments

 • Super spændende og dejlig anderledes indlæg. Meget nyttigt information og jeg vil bestemt huske dette indlæg, næste gang jeg skal til New York. Tak fordi du delte det med os andre 🙂

  • Tak skal i have. Det er dejligt med feedback og især, når jeg hører informationen vil komme jer til nytte næste gang i skal til New York.
   Det er afgjort heller ikke sidste gang vi har været der.
   De bedste hilsner
   Bettina ?

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)