Reklame for NordicTB og Catalan Tourist Board

I regionen Catalonien i nordspanien ligger der et catalansk middelalderhus i byen Santa Pau, Huset er omdannet til et hyggeligt romantisk hotel. Det perfekte weekend getaway fra hverdagens stress og jag. Så søger du et unikt ophold med en du holder af, så skal du overveje at bo på Hotel Cal Sastre (reklamelink) i et par dage, fordi i Santa Pau finder du ro og romantik (se video’en nederst i artiklen).

Naturen i Santa Pau
Naturen i Santa Pau

Cal Sastre et romantisk hotel i Santa Pau

Når du ankommer til byen Santa Pau, starter du med at køre over byens voldgrav og videre ind af en meget smal snoet gade, hvor kun én bil kan køre ad gangen. Du kører nu videre igennem den 1000 år gamle smalle hvælvede stenport ind under stenarkader til du når torvet Placa Major fra det 13. århundrede og herfra skal du køre videre til et endnu mindre torv omgivet af middelalderhuse og kirken. Det er her Hotel Cal Sastre ligger – et romantisk hotel i Santa Pau.

Santa Pau centrum
Santa Pau centrum

Indgangen til Hotel Cal Sastre
Indgangen til Hotel Cal Sastre

Hotellet har 10 dobbeltværelser med både dobbelt- og enkeltsenge, samt familieværelser, så du kan også rejse hertil med børnene. Alle værelser er unikke og smukt indrettet i flotte farver. Væggene er dekoreret med malerier og sjove rekvisitter, møblerne og interiøret er nøje udvalgt, så det passer ind med det gamle middelalderhus, samtidig men at hotelværelset opfylder nutidens krav med WIFI, masser af kontakter til opladning, fjernsyn, toiletartikler og en elevator der kan bringe dig op på øverste etage.

Det er dejligt, at ejerne har tænkt over detaljerne, så det passer ind i et gammelt hus.

romantisk hotel i Santa Pau
romantisk hotel i Santa Pau

Stand alone badekar
Stand alone badekar

Udsigten fra nr. 4
Udsigten fra nr. 4

Værelsestip: Skulle jeg komme med et godt råd, så skal du bede om at få værelse med udsigt over dalen.

I naboejendommen har hotelejerne bygget en restaurant, hvor de serverer lokale specialiteter sammen med et godt glas vin fra egnens vinbønder.

Hvor ligger Santa Pau

Middelalderbyen Santa Pau ligger en times kørsel fra lufthavnen Girona-Costa Brava og to timer fra El Prat Barcelona lufthavn. Det er nemt og billigt at leje bil i Spanien (reklamelink), så du kan hurtigt uanset lufthavn køre hertil. Vejforholdende er gode og der er godt skiltet. Der er dog vejafgift, når du benytter motorvejen, som du skal forholde dig til, men det er ikke store beløb.

Se efter priser og ledighed på Booking.com (reklamelink): Hotel Cal Sastre

Hvilke aktiviteter kan du lave i området

Naturen omkring Santa Pau er utrolig smuk med grønne bjerge, vinmarker, olivenlunde og vulkaner. Du kan derfor besøge en vingård og få en guided tur rundt på markerne imellem bjergene eller en olivenoliefabrik og gå en tur med ejeren rundt i plantagen og høre om de mange traditioner forbundet med træerne. Der er også utrolig mange vandreture i Volca Santa Margarida eller Volca del Croscat National Parkerne. Foruden Santa Pau kan jeg også varmt anbefale middelalderbyerne Peratallada, Besalu, Olot eller en tur ned ad Rambla’en i pulserende Girona. Er du mere til standlivet, så skal du køre ud til kysten til Cadaques.

Er du ikke helt overbevist, så se filmen her 🙂

Flere rejseartikler om Costa Brava

Artiklen er blevet lavet i sponsoreret samarbejde med NordicTB og Costa Brava Tourism Board maj 2017, hvor jeg sammen med 4 nordiske rejsebloggere Annika/Resfredag, Jennifer/Forever Abroad, Henriikka/Aamukahvilla og Janicke/Norske Reiseblogger besøgte Costa Brava. Vi skriver alle sammen på vores respektive sprog.

Du kan også søge på 1 af disse 3 hashtags på Instagram, Twitter eller Facebook: #inCostaBrava #CatalunyaExperience og #CataloniaCostaBrava og finde vores live storytelling fra turen.

Læs en af mine andre artikler fra regionen

https://www.danishadventurer.dk/den-charmerende-hvide-by-cadaques/

De bedste hilsner

Bettina

2 Comments

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)