Reklame for NordicTB og Catalan Tourist Board

Den charmerende hvide by Cadaqués

Kun et par timers kørsel nord for Barcelona ligger den charmerende hvide by Cadaqués i en bugt smukt omkranset af rå klipper og nationalparken Cap De Creus. Med den kulisse, så kan du godt indstille dig på at du bliver forelsket i den lille hvide kystby Cadaqués i Catalonien.

Her er lige knap 3000 indbyggere.

Byens huse er hvidkalkende efter indflydelse fra græske handelsskibe, som i tidernes morgen lagde deres skibe til i bugten i dårligt vejr. Husene næsten smelter sammen uden nogen nærmere struktur på højde eller udformning. Som en labyrint snor de smalle brostensbelagte gader sig væk fra kystvejen op ad de bløde skrående bakker.

smalle brostensbelagte gader
smalle brostensbelagte gader

Cadaqués er meget malerisk landsby.

Måske er det grunden til at stedet i hundredevis af år har været sommerresidens for kunstnere f.eks Magritte, Matisse og Picasso. Excentriske Salvador Dali befandt sig også i Cadaqués under hans barndom og i hans voksenliv slog han sig ned i en fiskerhytte i nabobugten Portlligat.

Salvador Dali plakat
Salvador Dali plakat

Kirken Eglesia de Santa Maria

Næsten overalt i byen kan du se klokketårnet på kirken Eglesia de Santa Maria, som er opført i det 16. århundrede efter den oprindelige kirke blev brændt ned af pirater. Kirken er aflåst, når der ikke er gudstjeneste, men jeg vil stadigvæk anbefale dig at gå derop, fordi døren er åben så du kan få et kik til den smukke barokke altertavle fra det 17. århundrede. Vil du gerne have lys på altertavlen kan donere 1 € til kirken, så tænder lyset i nogle minutter. Udenfor er der to megahøje cypresser, som efter lokal tro byder dig velkommen. Fra den lille plads foran kirken er der den smukkeste udsigt over bugten og byens røde tegltage.

kirken Eglesia de Santa Maria
kirken Eglesia de Santa Maria

den smukke barokke altertavle
den smukke barokke altertavle

Byens gæster er primært franskmænd og weekendgæster fra Barcelona, som vender tilbage år efter år i familiernes sommerhus, som går i arv generation efter generation.

Havet

Havet er blåt og roligt i bugten og den primære årsag til de mange tilbagevendende gæster. De kommer for at sejle, snorke, dykke og nyde livet ved havet. Det er ikke smukke hvide sandstrande du finder her nærmere grus og sand og forrevne klippestrande, men har du en båd kan du udforske kysten og finde små skjulte smukke strande. Har du ikke nogen båd, så fortvivl ej, fordi der er flere steder du kan leje kajak og mindre både.

Bystranden i Cadaques
Bystranden i Cadaques

Cadaques marked

Hver mandag fra klokken 08.00 er der marked i byen på torvet La Riera. Det slutter omkring kl. 14.00. Gå ikke glip af denne hyggelige dag, hvor du måske kan gøre et godt fund.

Rejsetip

I juli og august er byen en turistmagnet og den charmerende hvide by Cadaqués indbyggertal næsten tidobles. Sommeren er længere i Spanien, så besøg Cadaqués først på sommeren eller i sensommeren.

Indkvartering

Der er alt fra små udlejningsejendomme, camping, hostels, hoteller med eller uden pool og i mange prisklasser. Jeg selv boede på Hotel Carpe Diem (reklamelink) et helt utroligt lækkert hotel tilbagetrukket med en lille olivenoase og pool med udsigt udover byen.

Se prisen her på Hotel Carpe Diem.

Hotel Carpe Diem
Hotel Carpe Diem

Sådan kommer du til den charmerende hvide by Cadaqués

I bil

Fra Barcelona tager det knap 2 1/2 time at køre dertil og fra Girona lufthavn tager det uden trafik 5 kvarter. De sidste 30 kilometer kører du gennem Parc Natural Del Cap Da Creus. Vejen er i god stand, men med de mange hårnålesving er det er lige før børnene kaster op på bagsædet, men glæden ved synet af denne smukke bugt der dukker op i horisonten, da fortryder du ikke et sekund dit valg om at køre til Cadaqués.

Offentlig transport

Fra Girona rutebilstation (Estacio D’autobusos) kan du tage bus nr. 4 eller bus nr. 12 fra rutebilstationen i byen Figueres.

Flere rejseartikler om Costa Brava

Artiklen er blevet lavet i sponsoreret samarbejde med NordicTB og Costa Brava Tourism Board maj 2017, hvor jeg sammen med 4 nordiske rejsebloggere Annika/Resfredag, Jennifer/Forever Abroad, Henriikka/Aamukahvilla og Janicke/Norske Reiseblogger besøgte Costa Brava. Vi skriver alle sammen på vores respektive sprog.

Du kan også søge på 1 af disse 3 hashtags på Instagram, Twitter eller Facebook: #inCostaBrava #CatalunyaExperience og #CataloniaCostaBrava og finde vores live storytelling fra turen.

Læs en af mine andre artikler fra regionen

https://www.danishadventurer.dk/middelalderhus-omdannet-til-romantisk-hotel-i-santa-pau/

De bedste hilsner

Bettina

2 Comments

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)