Det vrimler med stegte insekter flot præsenteret på farverige tallerkener og du står og vakler imellem om du skal kaste op eller kaster dig over en ny udfordring. Du bliver vækket af den søde dame der står og smiler til dig, fordi hun vil gerne sælge dig et par hundrede gram.

Det er den klassiske udfordring der møder os på de asiatiske madmarkeder.

Skal – skal ikke?

Stegte insekter på natmarket i Ayutthaya

Der er 2 natmarkeder i Ayutthaya

I den gamle kongeby Ayutthaya er der to helt fantastiske lokale madmarkeder Hua Ro Night Market og Ban Lan Night Market. Hvorfor det kaldes Night Market skyldes, at de åbner efter solnedgang. På Night Market mødes man og spiser sammen, snakker og er sociale.

Hua Ro Night Market

Hua Ro Night Market i Ayutthaya

Hua Ro Night Market er udelukkende et madmarked fyldt med ægte thai madboder og små sammenklappelige borde nemme at stille op og de klassiske hvide plastik stole – skulder mod skulder sidde man og spiser mad fra en af madboderne.

Det er juli måned og godt nok først på aftenen, men turister ser vi ingen af til gengæld støder vi på den sødeste lille hund der vogter over sin herres Honda.

Hundevagt på Hua Ro Night Market

Ban Lan Night Market

Ban Lan Night Market er et marked med en blanding af madboder, frisk fisk og frugt, isenkram, tøj, elektronik og smykkeboder og hvad du ellers kan forestille dig et marked kan sælge.

Overvældet af den livlige aktivitet fra de mange besøgende og den gode energi skærer vi os igennem menneskemyldret sammen med alle de lokale thaier og forsøger, at holde fast i hat og briller.

Bang Lan Night Market i Ayutthaya

Her på Ban Lan Night Market finder du ikke mange skilte på engelsk eller turister. Jeg er forundret – vi er så tæt på Bangkok og dette er mega fedt. Her handles der ind til aftensmaden, ligesom du ville have gået i det lokale supermarked tæt ved dig. Vi finder et bord og prøver noget mad af fra en af boderne.

Har du opdaget hvad der sker midt i billedet sådan lidt rystet?

Autentiske natmarkeder i Ayutthaya

Fakta om Ayutthaya

Areal: 14,84 km² til sammenligning er Aalborg 139 km²

Ayutthaya – Bangkok: 1 1/2 time i bil

Ayutthaya – Bangkok: 1 1/4 – 2 timer afhængig af togtypen. Se togtider her: http://www.railway.co.th/

Det er sådan med byen Ayutthaya, at byen oplever rigtig mange dagsturister der strømmer til primært fra Bangkok. De rejser hertil for at se templerne fra Siam-tiden, hvor byen var hovedstad, når dagen går på held er byens turister forduftet og byen blomstrer op og de lokale markeder åbner.

Derfor vil min anbefaling være at blive i byen et par dage. Vi boede på det lille Guesthouse Baan Tebpitak Elegant (reklamelink) i rolige omgivelser på øen og med pool.

De bedste hilsner

Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)