Leder du efter en naturoplevelse i Krabi-området, hvad så med at leje en tuk tuk med privat chauffør for en dag?

Du slipper for ansvaret for, at være chauffør og kan i stedet nyde friheden på bagsædet med dem du rejser sammen med. I kan snakke og hygge jer – win-win.

Bed din chauffør om, at køre hen til Tha Pom Klong Song Nam “de to vandkanaler”. Igennem Tha Pom skoven og Choompuu træernes rødder løber den smalle å med det klareste vand. Vandet kommer fra limestensbjergene og på et tidspunkt bliver den så bred, at den munder ud i Andamanhavet.

Bjergenes rige indhold af calcium carbonate gør, at indholdet i vandet falder til bunden og vandet bliver i helt gennemsigtigt og emerald grøn. Vandet ser magisk ud og forfædrerne til de lokale i området var da også af den overbevisning, at vandet var magisk og udførte derfor særlige ritualer.

Tha Pom Klong Song Nam kilde

Tha Pom kilde

Det er et rigtig dejligt natur økosystem de lokale har fået etableret og for bedre bevaring af stedet har de lavet en gangbro af træ på stolper der snor sig igennem dalen.

Den nye gangbro ved Tha Pom

Et område af turen kan du bade i det kolde kildevand, så medbring badetøj i turtasken. Og pludselig kom der en regnbyge (det er juli måned og regntid….), men det holdt os ikke fra at hoppe i det kolde kildevand.

badning i kilden Tha Pom

Du møder ikke mange vestlige turister her, men det er et populært udflugtsmål for de lokale – særligt i weekenden.

Entre: 50 bath
Parkering: 5 – 10 bath
Toilet: 5 -10 bath

På vej derhen kan i køre forbi det lokale marked: Local Market Ban Naisra og se på grøntsager, frugter, stegte kyllingevinger og alt muligt andet du ikke kan forestille dig.

Du kan ikke rigtig finde dette marked nogle steder på nettet, fordi det er off the beaten track. Men da jeg har været der, vidste jeg lige præcis, hvor på google, jeg skulle søge og her fandt jeg alle de her billeder:

billeder fra det lokale Ban Naisra marked

Lige inden kilden Tha Pom Klong Song Nam kan du også gøre stop ved den liggende buddha ved Wat Nong Chik.

Wat Nong Chik Buddha

.⇒ Husk badetøj, fordi der er et område de har åbnet op for badning

Flere udflugter i Krabi-området
  • Wat Tham Seua / Tiger Cave – grotte, munkekloster og tempelbjerg
  • Kinaree Rueng Ra – vandfald og national park
  • Railey – halvø man kun kan sejle til
  • Poda og Chicken  – smukke øer
  • Natmarkederne i Krabi centrum

De bedste hilsner

Bettina

2 Comments

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)