Du kommer ikke udenom en tur til den lange brede flotte sandstrand i Los Angeles mellem Venice Beach og Santa Monica, hvor surferne boltrer sig i bølgerne, venner og familier med børn leger på stranden, rollerskatere og skatere øver sig i timevis.

Venice Skate Park

Venice Beach

Langs strandpromenaden er der et hav af kiosker, souvenirshops, små beværtninger og boder der sælger alt fra egen produktion (eller er det hele fra Kina) af smykker, batik tøj, kunst, malerier. Der bliver også lystigt sunget og danset fra optrædende unge håbefulde mennesker. Her er mange mennesker i alle aldre og dog hersker der orden og ro med plads til alle folkeslag.

Bike Path Venice Beach

I mellem strandpromenaden The Ocean Front Walk og vandet bugter der sig den skønneste cykelsti mellem Venice Beach og Santa Monica.

Der er kun 5 km imellem områderne – så hvorfor ikke leje en cykel i et par timer.

Den ene vej kan du køre på cykelstien langs stranden og på vejen retur kan du køre lidt ind imellem de små veje, boligområder og forretninger og udforske området måske med et besøg i cafeen hos Google Los Angeles.

Pris for cykelleje

Det koster omkring 15 dollars for leje af cykel i 3 timer og 20 dollars for en hel dag. Du kan også leje anhænger, hvis du har små børn med.

Rollerskate har ingen alder i LA

Santa Monica

Du tænker sikkert Baywatch, når du læser Santa Monica. Stranden er flot, bred og lang og der er mange fine cafeer, hoteller og i byen er alle mærkevarer repræsenteret i butikkerne og butikscentrerne. Det er til den dyre ende, at bo i Santa Monica, fordi der er mange velhavende og berømtheder, som bor her.

Santa Monica Pier

Et stykke ude på molen Santa Monica Pier står skiltet “End of the Trail” fra Route 66, som er markering af den legendariske Route 66, der endte her. I dag mødes alle unge, som gamle på molen og går tur, spiser aftensmad på en af restauranterne eller forsøger at vinde i en af tombolaerne i det lille tivoli. Der er en smuk udsigt over stranden og have både ved sol opgang og nedgang. Helt ude for enden aller yderst står de lokale og fisker.

End of the Trail

På modsatte side af Santa Monica Pier ligger den spændende park Tongva Park, som udfordrer flere sanser. Det er et byfornyelses projekt fra 2013. I den nye park er der legeplads, klatrevæg for mindre børn, vandleg og vandkunst og moderne skulpturer flot forenet med den grønne område. Parken er åben for besøg dagligt fra 06.00 til 23.00.

Parkering

Der er flere store parkeringspladser i nærheden af Santa Monica Pier, men det er vanskeligt at komme væk derfra igen pga. den store mængde trafik og ensrettet veje. Vi valgte at holde et par blokke tilbage fra stranden i et aflukket parkeringshus og kunne derved nemt køre derfra igen.

Min anbefaling

Santa Monica Pier kunne jeg personligt godt have undværet, men børnene hyggede sig og syntes det var sjovt at prøve lidt forlystelser og kigge i souvenirs butikker!

Santa Monica tivoli

De bedste hilsner

Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)