Den gamle kongeby Ayutthaya i Thailand er et MUST SEE på din rundrejse i Thailand – synes jeg 🙂

De færreste ved, at byen ligger mindre end 2 timers kørsel fra Bangkok!

Den gamle bykerne ligger på en ø omkranset af floden Chao Phraya. Der er bygget tre broer til biler, men vi vælger at krydse floden ligesom de lokale altid har gjort. Båden ligger kun en kort gåtur på 5 minutter fra banegården, hvor vi kom ind med bumletoget. Vi har taget toget fra stationen Pak Chong efter et 3-dages ophold i Khao Yai National Park.

Lokal båd transport
Lokal bådtransport for kun 50 Bath.

På Ayutthaya øen er der mange små hyggelige billige bosteder særligt for unge backpackere, som er på deres eventyrrejse jorden rundt.

Vi søgte efter et ophold væk fra bykernen med rolige omgivelser, have og en pool. Det skulle vise sig, at finde et sted med pool i Ayutthaya er tæt på umuligt.

Der er kun 5 – 6 hoteller på øen med pool og et par var allerede udsolgte.

OBS! Mange søgemaskiner oplyser om hoteller i Ayutthaya, men de ligger ikke på øen, så husk at slå beliggenheden op på et kort.

Et par hoteller blev for dyre til vores rejsebudget (læs: vi vil gerne rejse mange gange om året og derfor er der et loft per overnatning).

Baan Tebpitak blev i første omgang frasorteret, fordi på specifikationerne stod der at feriehytten kun kunne huse 2 personer og at de ikke tillod indkvartering af børn!!!

Men på billederne af hytten var der to soverum, en entré med sofa, bord og køleskab, samt privat badeværelse. Det perfekte familieværelse. Det måtte komme an på en prøve, så jeg skrev til værtinden Rita og spurgte om lov til, at booke feriehytten til os fire med Mathias på 12 år og Kristine på 15 på det tidspunkt. Det måtte vi gerne mod et ekstra gebyr på 350 bath + morgenmad for 199 bath per nat.

Det ene dobbeltværelse med king size seng på Baan Tebpitak
Det ene dobbeltværelse med king size seng på Baan Tebpitak
Entre med fjernsyn
Entre med køleskab, bord, kobber, glad, fjernsyn og her var også en sofa

Baan Tebpitak med pool i Ayutthaya

Du skal vælge, at bo på Baan Tebpitak, fordi det ligger på en fredelig sidegade, men stadigvæk indenfor gå afstand til de små livlige gader i byen. Natmarkederne kan du gå til og Rita lejer cykler ud, så du nemt kan komme omkring på øen og nå frem til alle templerne i den anden ende af øen. Der tales flydende engelsk og med et hjælpsomt personale fik vi arrangeret en sjov bådtur øen rundt og lufthavns transport til Bangkok.

Baan Tebpitak Elegant Ayotthaya (reklamelink fra Booking.com)
9,7 ud af 10 for beliggenhed
9,2 ud af 10 for samlet vurdering

Morgenmad serveres frisklavet i skyggen ved receptionen med store akvarier med farverige fisk i baggrunden. Det er Rita’s passion og hun er virkelig dygtig. Hun har rejst i mange lande og kan berette om et masse spændende historier, hvis du er til small talk.

Morgenmad Baan Tebpitak
Morgenmad Baan Tebpitak

Haven er en lille frodig oase tætpakket af træer, krukker og blomster og ved poolen er der god skyggeplads og mange liggestole med gratis poolhåndklæder. På Baan Tebpitak finder du en pool i Ayutthaya der er stor nok til en rigtig svømmetur.

Ferietid ved poolen
Ferietid ved poolen med en god bog og kold, at drikke fra køleskabet.

Et godt valg for et par dages sightseeing i den gamle hovedstad og kongeby Ayutthaya.


Læs om 2 udflugter i Ayutthaya:

Tag cyklen rundt i kongebyen Ayutthaya i Thailand

2 lokale autentiske natmarkeder i Ayutthaya

De bedste hilsner

Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)