Igennem de mørke vintermåneder har familien og jeg gået og planlagt vores sommerferie til Mexico og nu er der mindre end tre uger til vi rejser.

Planlægning og research er den bedste fritidsbeskæftigelse og største tidsrøver, fordi jo mere jeg læser jo mere vil jeg se og opleve. Programmet bliver hele tiden udvidet og afstandene mellem seværdighederne bliver længere, men heldigvis er jeg blevet rigtig god til, at sortere fra og begrænse mig, når det bliver alvor og alle bookingerne skal i hus.

Jeg har booket alle hoteller på forhånd 🙂

– ja, nogle vil tænke, at det overlader ikke noget til fantasien! Nej, men det giver ro og tryghed og det er der nogle i familien der har det bedst med. Det er meget vigtigere, at vi alle sammen er trygge og trives med at rejse langt væk end at jeg skal have min vilje.

En helt anden grund til at booke hoteller på forhånd, når man rejser 4 personer der alle sammen kræver sin egen seng er, at jeg kender vores feriebudget. Vi har en helt almindelige familieindkomst, men vi elsker at rejse flere gange om året, så det er en vigtig faktor, at holde os til vores sommerferiebudget.


Vil du lære lidt om at lægge et feriebudget, så læs mine tips her:

Brug et af mine rejsebudgetter til at lave din egen planlægning

Rejsebudget og planlægning: Hvor skal du vælge, at rejse hen på ferie?


Mexico i sommerferien – rundrejse dag for dag (se kort nederst)

Cancun

Første nat tilbringer vi på et lille hyggeligt familiedrevet B&B, som hedder Eclipse. Det ligger ikke så langt fra lufthavnen i et residential område af Cancun. Vi tænker, at det bliver mørkt og sent inden vi får vores leje bil (reklamelink) udleveret i lufthavnen og kommer afsted på vejene, at vi vil hellere crashe stille og roligt på et roligt familiested. Det giver os også den fordel, at vi få lidt lokale tips og gode råd fra familien inden vi drager på langfart i 3 uger. Desuden er det meget sjovere, at køre i dagslys, så vi kan vi se landskabet vi kører igennem.

Bed & Breakfast Eclipse (Reklamelink fra Booking.com)
9,6 ud af 10 for beliggenhed og personale
8,9 ud af 10 for samlet score

Tulum

Den første uge er der dømt strandferie i og omkring Tulum.

http://twodanesontour.com/2012/07/tulum/
Tulum strand. Fotokredit til Anne Marie og Rasmus http://twodanesontour.com/2012/07/tulum/

Jeg ville gerne have boet i Akumal, fordi man kan snorkle fra stranden, men jeg blev nedstemt til fordel for Tulum-stranden.

Pyt med det. Så fik jeg til gengæld lov til at bo i strandkanten, så jeg kan høre bølgerne og havets brusen. Tulum har en lang og smuk sandstrand. Prisniveauet er i den høje ende af skalaen. HOLD da op, hvor er der dyre boutique hoteller på stranden nær Tulum. Vi skal bo på Hotel Poc Na Tulum, som jeg tror er et godt mellemklasse hotel inklusiv morgenmad i et familieværelse med havudsigt og air condition. Foruden at bade og nyde livet i Tulum skal vi også snorkle, se skildpadder lægge æg, bade i Cenoter i området, besøge naturreservatet Sian Ka’an og selvfølgelig Maya ruinen i Tulum.

Hotel Poc Na Tulum (reklamelink fra Booking.com)
9,2 ud af 10 for beliggenhed
7,2 ud af 10 i samlet score

Chichen-Itza

Chichen Itza var en af de størte Maya byer med et areal på 5 km2 og her skal vi besøge den største Maya pyramide El Castillo, som blev udgravet i årene omkring 1. Verdenskrig.

Vi tager en nat på Posada La Casa de las Lunas i byen Pisté, fordi det ligger kun 2 kilometer fra indgangen til pyramiden. Igen var jeg heldig og finde et familieværelse med plads til os alle fire og swimmingpool i haven.

Chichen Itza er et af de allermest besøgte arkæologiske udgravninger med mere end 2.6 millioner gæster i 2017, så vores plan er at besøge stedet kl. 08.00 og så tilbage på hotellet og bade i poolen inden vi kører videre på rundrejsen.

La Casa de las Lunas (reklamelink fra Booking.com)
9,1 ud af 10 for beliggenhed
8,9 ud af 10 samlet vurdering

Uxmal

Og når vi nu er i pyramidernes land, så bliver næste stop på rejsen endnu en vigtig arkæologisk Maya by Uxmal. Igen er valget at bo i gå afstand, så vi både kan se det imponerende “sound & light show” om aftenen og besøge udgravningerne Uxmal fra tidlig morgen kl. 08.00 den efterfølgende morgen.

La Casa Del Mago ligger lige på modsatte side af vejen – kan det blive nemmere 🙂

La Casa Del Mago (reklamelink fra Booking.com)
9,5 ud af 1o for beliggenhed
9,1 ud af 10 for samlet vurdering

Mérida

Mérida er en pulserende hovedstad i staten Yucatan og her vil vi slå os ned i 4 dage henover en weekend.

Vi skal bo lige i hjertet af Merida på det fine Hotel Casa Lusia Merida

Vi ønsker at opleve, hvordan de lokale bruger byen i weekenden, når de holder fri med deres familier og gaderne bliver bilfrie og fyldes af koncerter og dans. Desuden skulle byen have mange spor fra Maya’ernes tid og en lang række bygningsværker med historisk betydning fra kolonitiden. Der bliver tid til shopping og gå på cafeer og over en kop kaffe sidde og se livet passerer forbi én uden af vi behøver sige noget til hinanden.

http://twodanesontour.com/2015/07/merida/
Fotokredit Anne Marie og Rasmus fra http://twodanesontour.com/2015/07/merida/

Casa Lucia Merida (reklamelink fra Booking.com)
9.6 ud af 10 for beliggenhed
8,7 ud af 10 for samlet vurdering

Rio Lagartos

De smukke lyserøde flamingoer trækker til Rio Lagartos om sommeren og dette naturfænomen vil vi gerne opleve, så vi kører helt hen til byen ved havet og tager en overnatning. Jeg har fundet et lille lokalt sted Posada El Perico Marinero. Hotellet ligger lige ved den lille havn og de kan hjælpe os med, at sejle ud fra om morgenen og se flamingoerne fra en anden vinkel end den vi selv kan se fra bilen. Efter udflugten kan vi spise morgenmad i haven og hygge i poolen.

Posada El Perico Marinero (reklamelink fra Booking.com)
9,0 ud af 10 for beliggenhed
8,5 ud af 10 for samlet vurdering

Holbox

Min tidligere kollega Morten har ikke talt om andet end denne laid-back klip klapper ø, siden jeg nævnte at vi skulle til Mexico. Så “here we come” fire nætter på Hotel Spirit Holbox med rooftop bar og udsigt til det fineste hvide sand og blåt vand, så langt øjet rækker.

isla holbox
Getty Images: James R.D. Scott

Holbox, forventer jeg, er paradis på jord med sandstrand, tyrkis blåt vand, svajende palmer og smukke solnedgange. Læs CNN’s anbefaling her: https://cnn.com/travel/isla-holbox-mexico/

Øen er bilfri med undtagelse af et par golfvogne!

En af dagene skal vi på udflugt på havet og se hvalhajer og måske tør vi hoppe i vandet??? Jeg får helt hjertebanken ved bare at tænke tanken, men jeg håber jeg overvinder min frygt.

Hotel Spirit Holbox (reklamelink fra Booking.com)
9,2 ud af 10 for beliggenhed
8,7 ud af 10 for samlet vurdering

Cancun

De sidste par nætter tager vi i Cancun. Jeg har valgt, at vi skal bo på det samme Bed & Breakfast Eclipse. Vi kan hilse på familien og give dem feedback på deres ideer vi fik inden vi rejste afsted på rundrejsen.

Vi kan bo trygt og sikkert.

Vi kan nemt komme til lufthavnen, som ligger i en afstand på 20 minutter, så vi slipper for at stå op midt om natten for at nå vores morgenfly kl. 07.40 om morgenen.

Bed & Breakfast Eclipse (Reklamelink fra Booking.com)
9,6 ud af 10 for beliggenhed og personale
8,9 ud af 10 for samlet score

Beliggenhed er en vigtig faktor kan du nok fornemme, hvis du har kigget på resultaterne 🙂

Kort over rundrejsen på Yucatan

De bedste hilsner

Bettina

16 Comments

 • Hej Bettina
  Jeg er SÅ spændt på at høre, hvordan vejret var i sommerferien?
  Vi overvejer det kraftigt, da juli giver 3 måneder at rejse i, men jeg er bekymret for vejret.

  • Hej Mette
   Vejret var faktisk forbavsende godt taget i betragtning af årstiden = regntiden. Vi har to dage med regn på de tre uger vi rejste rundt på Yucatan-halvøen.
   Vi oplevede mange dage, hvor vejret var lidt overskyet.
   På Holbox havde vi virkelig godt vejr i hele vores uge, men nogle uger forinden havde der været et sindssygt regnvejr og grusvejene var helt lukket af store vandmasser der ikke kunne forsvinde pga. manglende kloakker 🙂
   Det er utrolig varmt og fugtigt og det skal man lige være forberedt på og sørge for masser af væske. Min datter dehydrede en aften og besvimede midt på en stor plads med masser af besøgende. Vi var på pladsen, fordi vi skulle have haft set et berømt lysshow. Lysshowet var vores held, fordi alle kom til og hjalp med væske, slik, chokolade osv. Hun fik det bedre efter noget tid og så tog vi en taxi tilbage til hotellet. Hun havde simpelthen ikke fået nok væske i varmen. Det var lige lidt et chok i det øjeblik, men skønt at opleve så mange søde og hjælpesomme mennesker.
   Jeg er spændt på, at høre hvad i beslutter jer for?
   De bedste hilsner
   Bettina

  • Tusind tak for dit svar, Bettina 🙂
   Ja, man må nok tage med, at vejret kan variere, når man rejser i deres regntid.
   Hvordan oplevede i strandene? Jeg kan læse, at der om sommeren kan være ret meget tang ved nogle strande.
   Men at man vist slipper fri på øerne.
   De bedste hilsner
   Mette

  • Hej Mette

   Strandene hele vejen fra Cancun til Tulum var sidste sommer nærmet lukket af tang. Vi var ret meget i chok over det. I Tulum fortalte en lokal tjener os, at tangen var begyndt at komme allerede i februar og at flere kyststrækninger i Caribien var hårdt ramt.
   Vi fandt dog smukke strande uden tang på øerne og ved National Parken Sian Ka’an og ved stranden Sisal (her tror jeg næsten vi var de eneste turister) og på et lille bitte stykke ved Akumal lige udenfor Lol-Ha.

   Mit bedste råd er at kigge på Instagram under f.eks #tulumbeach #akumalbeach #playadelcarmen og så led efter billeder hvor du ser både strand og vand. Jeg har lige testet efter og jeg ser blandende billeder. Jeg tror stadigvæk tangen er der, når jeg finder billeder, som ser mest ægte ud.

   Jeg håber du kan bruge det til din planlægning.

   De bedste hilsner
   Bettina

 • Mexico er fantastisk! Jeg ville bruge så lidt tid som muligt i cancun.
  Og besøg Coba ruinen/pyramiden den er virkelig fed!

  • Hej Majbrit
   Vi blev kun den første nat og kørte videre næste dag til Tulum. Desværre kom ingen af vores kufferter, så vi måtte starte ferien i et shopping Mall.

  • Jeg håber så meget vi får dem af se og gerne i store flokke også. Der skulle også være krokodiller, men de må gerne blive væk, når vi kommer ?

 • Uh, vi var i mexico for et par siden – det var dog 3 ugers rundrejse fra Mexico City i November. Super dejligt land med meget variereret natur – og mad. Vi undgik helt Cancun, og det fortryder jeg nu ikke. Vil dog gerne have været på Holbox, Uxmal og se flamingoerne ved Rio. Husk se skildpadderne ved Turtle Beach nær Tulum. Vi boede i en lille bungalow ved Xpu-Ha beach. God tur. Jeg følger med.

  • Varierende natur kommer vi nok ikke til at opleve, som du gjorde ved at rejse fra Mexico City til Yucatan, men som så meget andet, så kommer vi til Holbox og forhåbentlig ser vi flamingoerne ved Rio 🙂
   Åh det vil være så fedt, hvis vi også får skildpadderne at se ved Akumal. Hvor skal i hen, så jeg også kan følge med i jeres rejse?

  • Ah, ikke så langt i år desværre. Bare til Montenegro om en uge, og så Warszawa og Sarajevo til aug/sept med venner og studietur. Og så håber jeg på en længere vandretur til efteråret og en smuttur et eller andet sted i Europa… Men forhåbentlig næste år skal vi på en af de store igen.

  • Jamen det er da mange gode planer. Tag ud i landsbyer i Montenegro og oplev livets stille gang på landet. Besøg hyggelige Perast og se små fiskebåde og livet ved molen. Og gå helt op på Kotor fæstningen og få den fedeste udsigt og bedste motiv af Kotor, Budva og Sveti Stefan 🙂

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)