Hvor skal du rejse hen på ferie?

For at tage på ferie kræver det, at du laver en rejseplan og et rejsebudget – det kommer ingen udenom, ihvertfald ikke for dig og mig og de fleste jeg kender. Dine feriedrømme kan være afgrænset af ikke, at have et overblik og derfor vil jeg dele nogle af mine erfaringer, så du kan vælge, hvor du skal rejse hen på ferie.

Det er en proces du skal gennemgå med din rejsepartner eller familien og det vil jeg gerne hjælpe dig på vej med, så I kan komme i gang med rejseplanlægningen og føre jeres drømme ud i livet.

Guide til en rejseplan og et rejsebudget

Gennemgå først mine foreslåede punkter 1 – 5 og skriv dem ned på papir eller på din computer. Du får brug for din research til din videre planlægning og når du skal lave et rejsebudget. Al din gode research må du ikke smide ud. At vælge et rejsemål til er ikke det samme, som at vælge et andet fra. Måske har din research vist sig, hvad du gerne vil på dine næste to ferier 🙂

Her skal du begynde:

 1. Lav en liste med de ønskede lande i kunne tænke jer at besøge
  • lad vær med at udelukke nogle, bare skriv løs
 2. Hvilke krav er der til flyrejsen?
  • Hvor lang tid vil i flyve, hvor mange mellemlandinger, mellemlandingernes varighed, mad og drikke ombord, er kufferten med i prisen, lufthavnens placering, er der underholdning ombord, USB-stik osv.
 3. Hvilke hensyn skal der tages til indkvarteringen?
  • Skal der være morgenmad, elevator, en børnepool eller køleskab på værelset til medicin, gåafstand til by eller strand, parkering osv.
 4. Hvilket tema skal rejsen have?
  • Er det badeferie, kultur, trekking, bjergbestigning, madlavning, yoga, Disney, rundrejse i bil osv.
 5. Ønsker fra de forskellige aldersgrupper i familien?
  • f.eks wifi, cykler, shopping, snorkling, surfing, legeplads, swimmingpool, airconditioning, fitness, havudsigt, balkon eller terrasse, gåafstand til restauranter, tæt på by osv.

Læg et estimeret budget for ferien

Det er vigtigt, at gennemgå punkterne 1 – 5, som tidligere beskrevet for at lave et realistisk budget, fordi det gør samtidig, at du kan afgrænse din prissøgning på diverse søgeportaler ellers får du alt for mange valgmuligheder du ikke har brug for.

Et par eksempler for at forklare min pointe:

 • Du har valgt max. 1 mellemlanding, så kan du afgrænse flysøgning til max 1 stop.
 • Du har valgt morgenmad, parking, swimmingpool, airconditioning og wifi på hotellet, så kan du tilvælge dem på hotel bookingportalen og kun se de hoteller.
 • Jeg tilvælger altid “gratis afbestilling” (skulle jeg nu fortryde eller ændre rute)
 • Jeg tilvælger altid gæstebedømmelse/gæstekarakteren +7 og højere afhængig af tema for hotellet, for det er min grænse for hotelstandard.

Lav et skema og start med at finde følgende priser:

 • Find pris på flybillet
 • Find priser hoteller
 • Find priser på tema f.eks biludlejning, entrebilletter, kursusgebyr
 • Find pris på tog & busbillet, parkering i lufthavnen, parkering på hotel (ved billeje)
 • Skriv andre beløb ind du allerede kender til f.eks madpenge og lommepenge

Sæt dine tal ind i et regneark eller på et stykke papir – hvad du føler passer dig bedst.

Et rejsebudget eksempel på 2 voksne + 2 børn til beslutningsfasen:

Sommerferie research 2016

Hvor skal du vælge, at rejse hen?

Nu skulle du gerne sidde med et budget til forskellige rejsemål og det har samtidig fået dig til at lave en research over tema og krav til indkvartering. Med de parametre kan du vælge dit næste rejsemål.

Hvad tænker du – kan du bruge ideen?

Efterord

I processen var vi både omkring Thailand, Malta og øen Gozo, Miami og Key West, Mallorca/Menorca og Sri Lanka.

Vi drømte om at rejse tilbage til Thailand, men troede det blev meget dyrere, at rejse til Asien fremfor Europa, fordi de høje flypriser lige i udgangspunktet skræmmer en lidt. Men indkvartering er bare meget dyrere i Europa eller kan ihvertfald være det. Men lidt research og et simpelt prisoverslag træf vi en beslutningen. Det meget simple budget viste, at en rejse til Thailand, som vi så højt ønskede lå omkring kr. 4.000,- højere og det følte vi godt vi kunne finde i vores budget – derfor rejste vi tilbage til Thailand.

De bedste hilsner

Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)