Sponsoreret artikel af:

Visit Thuringia

Kunne du tænke dig, at gå i seng med Martin Luther? Hvad tænker du? Det skete for mig bare 500 år efter Reformationen i Augustinerklosteret i det gamle latinske kvarter i Erfurt.

Hvad er det du siger Bettina, sagde min svigermor, et par dage efter jeg kom hjem fra klosteret og spurgte hende til råds om, at bruge “I seng med Martin Luther” som overskrift til den her artikel. Ja, det er da sjovt, siger svigermor – og sådan blev det.

For et par uger siden var jeg på rejse rundt i delstaten Thuringen i hjertet af Tyskland for, at se deres store udbud af oplevelser. De fleste danskere kører lige forbi ferieregionen uden at ane det. Thuringen ligger klemt inde mellem A7 og A9 nær Kasselbakker, som mange kender fra de tyske motorveje.

Jeg går fra banegården Erfurt Hbt. igennem byen hen til Augustinerklosteret. Der er vel 1,5 kilometer. Det er blevet aften og mørket har lagt sig og det fugter lidt i luften. Alle butikker er fortsat åbne og der er menneskemylder overalt. Der bor cirka 210.00 personer i Erfurt. Jeg krydser floden Gera ad nogle bitte små broer med brusende vand fra floden og jeg fornemmer straks fra de smalle brostensbelagte veje og gamle skæve huse, at jeg er kommet ind i det gamle latinske kvarter.

Historien om Martin Luther i Augustinerklosteret

Byggeriet af Augustinerklosteret startede i 1277 og er altså mere end 700 år gammelt.

I 1501 kom Martin Luther som 17-årig til middelalderbyen Erfurt, som studerende og i 1505 dedikerede han sin liv til gud og blev munk i Augustinerklostreret frem til 1512.

Klosteret er en smuk bygning med en lang og til tider meget dramatisk historie. Senest under 2. verdenskrig blev dele af bygningerne ødelagt. Men længerne i klostergården, hvor Martin Luther levede står nærmest intakt.

I dag er Augustinerklosteret et meget aktivt sted med kirke, kloster, Chapter room, bibliotek, stillerum, undervisning, Martin Luther udstilling, konference & event lokation, samt hotel.

Vil du gerne have en autentisk oplevelse, så kan jeg anbefale at rejse i fodsporerne af Martin Luther og bo på klosterhotel. Læs om Augustinerklosteret her: http://www.augustinerkloster.de/en/

Beskrivelse af Augustinerklosteret indkvarteringsmuligheder

Augustinerklosteret har flere indkvarteringsmuligheder afhængigt af dit behov. Du kan bo bag de historiske vægge (det var her jeg boede) eller du kan bo i Waidhaus bygningen eller i Guest House Nikolai. Den sidste mulighed er Georgenburse, men her er kun åbent for pilgrimme.

Indretningen af mit klosteretværelse var meget spartant. Værelset var indrettet med en seng, natbord med natlys, skrivebord, klædeskab og privat toilet og bruser og håndklæde, men ingen toiletartikler. Over sengegærdet hang et lille kors og på bordet lå biblen og en oplysningsseddel om klosterets tilbud.

Receptionen er åben daglig mellem kl. 09.00 og 18.00. Her kan du hente din gratis WIFI password. De tilbyder aflåst bagageopbevaring og pænt gæstetoilet.

Morgenmaden er smagfuld og lækker for øjet – her havde jeg drømt om et tørt stykke brød og altervin. Den serveres i en af klostergårdene, som nydeligt er overdækket af glas.

De laver nogle interessante events i løbet af året, som henvender sig til os almindelige turister, som er på udkig efter en anderledes ferieoplevelse.

Se her på deres hjemmeside om, der er et event der passer til dig: http://www.augustinerkloster.de/besondere-angebote/

Jeg var i Thuringen, som en del af et samarbejde med Tourist Information Thuringia og NordicTB. Som altid forbeholder jeg mig retten til at skrive lige hvad jeg vil.

De bedste hilsner

Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)