Skal du til Singapore i et par dage i forbindelse med en længere rejse til et andet land i Asien, så vil mine anbefalinger være, at købe et Singapore Tourist Pass og køre i metro og bus sammen med de lokale.

Vi er fortaler for at rejse lokalt med de lokale, så derfor købte vi et 3-dages Singapore Tourist Pass og kunne køre ubegrænset med bus, MRT og LRT i hele Singapore inklusiv transfer retur til lufthavnen.

Singapore Tourist Pass
Singapore Tourist Pass

Hvordan skaffer du et Singapore Tourist Pass

Et Singapore Tourist Pass kan kun købes på de større undergrundsstationer eller i Changi lufthavn og det sælges fra en butik, som hedder TransitLink Ticket Office.

Se salgsstederne her: http://thesingaporetouristpass.com.sg/

Kortet træder i kraft i det øjeblik du aktiverer det på første tur og vi skulle tilbringe 3 nætter og 3 hverdage i centrum af Singapore, derfor købte vi det den første morgen på stationen ChinaTown, som lå kun 10 minutters gang fra vores hotel, inden vores først udflugt og derved havde vi fuld udnyttelse i hele 3 dage.

Pris: $20 + $10 i depositum

Altså kunne vi for $6.67 per dag køre ubegrænset alle de ture vi ville og jeg kan love jer, at de kom ikke til at tjene på os 🙂

Kortet skal du aflevere tilbage, for at få de $10 refunderet efter sidste tur og det var så nemt, for vi kørte med metroen til Changi Airport, hvor vi afleverede det i billetlugen, straks efter vi stod af toget i lufthavnen.

Et alternativ til Singapore Tourist Pass

De lokale kører selvfølgelig ikke med et turistkort, fordi det kan jo ikke betale sig for dem. De har et Rejsekort lignende system, hvor de checker ind og ud, hver gang de stiger på og af og tanker op efter behov. Kortet hedder EZLink og det forhandles i Changi lufthavnen og en masse andre steder i hele Singapore. Det er EZLink, som også laver Singapore Tourist Pass til turister og gennemrejsende.

Alle kan købe kortet.

Læs mere om EZLink her: https://www.ezlink.com.sg/get-your-ez-link-card/where-the-cards-are-sold/

Hvorfor købte vi et turistkort?

Vi valgte at købe turistkortet, fordi vi kunne køre ubegrænset i 3 hele dage og afslutte vores ferie i Singapore Changi lufthavnen. Vi orkede ikke, at skulle tænke på om der var penge nok på et rejsekort og bruge tid på at tanke op eller bruge taxi, som er meget benyttet i Singapore.

Jeg håber, du med denne information ved, hvad du skal vælge, når du kommer til Singapore 🙂

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)