Kender du det – vi skal på ferie og rejsefeberen drøner rundt i blodet på hele familien.

Vi glæder os for vildt.

Vi skal til holde sommerferie i Thailand.

Thailand var Lars og min første længere rejse med Mathias og Kristine og ligesiden vi kom hjem derfra har vi alle fire talt om, at rejse tilbage til vores ø Koh Ngai i Thailand. Thailand er et super dejligt rejseland.

Sommerferien i Thailand kommer til at se sådan her ud:

1. stop Bangkok

Vi er simpelthen helt vilde med Bangkok. Her er vand, templer, munke, mylder, mennesker, metro, markedet på land og på vand, tuk tukker, smil og glæde.

Vi skal bo i Bangkok i 5 dage på Royal Princess Lars Luang (reklamelink) fordi de har balkon med udsigt mod templerne i den gamle by, pool og familieværelse.

Vi drømmer om en sejltur på klongerne, en cykeltur, flydende markeder og toget der kører igennem Mae Klong Market.

Kender du et sted vi ikke må gå glip af?

Bangkok sommerferie i Thailand

Find Holger hedder dette billede – kender du den børnebog og kan du se hvorfor?

2. Koh Kradan

Vi skal igen til Trang provinsen, som er den anden sydligste provins inden grænsen op til Malaysia. Trang er også transit til et fantastisk smukt øgruppe i Andaman Havet. Sidst boede vi på øen Koh Ngai og var på udflugt til den skjulte Morakot grotte på Koh Mook, men denne gang sejler vi ud til øen Koh Kradan og satser på, at monsunen holder sig på afstand de fleste af dagene.

Her skal vi bo 5 nætter i en hytte på stranden (reklamelink) på Coral Garden Resort.

Har du været her?

Koh Kradan sommerferie i Thailand

Foto credit til: theworldofenvy.com

3. Khao Yai National Park

Thailand har en liste så lang med National Parker, så hvordan vælger man lige den “rigtige” park?

Vi vil gerne vandre og kravle i grotter og se vandfald og så e det oplagt, at tage til Khao Yai, som er Thailands ældste National Park og tredie største. Den opfylder også et par andre krav, nemlig det at parken kun ligger nogle få timers kørsel fra Bangkok og det er nemt, at komme dertil og derfra igen. Parken er desuden under UNESCO’s beskyttelse.

Vi skal bo 3 nætter på det naturskønne frodige Watermill Resort (reklamelink) fordi Khao Yai åen løber igennem haven og der er gratis cykler til rådighed, pool og store familiehytter.

Haeo Suwat waterfall
Haeo Suwat waterfall

Foto credit: Chris huh – Own work, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2542221

4. Ayutthaya

Med lokaltoget fra Pak Chong rejser vi til vores sidste destination Ayutthaya på rundrejsen. Den gamle Siam hovedstad har stået på min to-do liste i mange år og det lykkedes mig ikke første gang og det var også lige ved at gå i vasken denne gang, fordi familien har lidt forskellige interesser – måske kan du nikke genkendende til det fænomen?

Her skal vi være i 2 dage med en overnatning på Baan Tebpitak Guest House (reklameling) fordi det ligger i hjertet af den gamle bydel og det ser vildt hyggeligt ud med pool og store familieværelser. OBS børn skal være fyldt 12 år.

Jeg har hørt man skal sejle rundt om øen og cykle imellem templerne, men måske har du prøvet noget helt andet.

Ayutthaya
Ayutthaya

Credit: Læs Talesfromabroad – a day trip to Ayutthaya

Sådan ser vores 14 nætter / 16 dages sommerferie i Thailand ud.

De bedste hilsner

Bettina

12 Comments

 • Hej Bettina. Tak for skøn inspiration på rejsebloggen! Hvordan gik Jeres ferie i Thailand sommeren 2016? Vi vil meget gerne til Thailand denne sommer men er meget usikre på regnen? Var I heldige med vejret? Vi var i Vietnam sommeren 2014 men har aldrig rejst i Thailand. Mvh Lise

  • Hej Lise

   Tak fordi du læser med 🙂
   Vi havde en skøn tur til Thailand og jeg kan godt forstå, at vejret har din fokus.
   Det er regntid uanset hvordan vi vender og drejer det, men vores fokus var oplevelser med børnene og at være sammen med dem alene i lang tid. Vi var forberedte og tog tidligt på udflugter (det regner oftest sen eftermiddag) havde bøger, kortspil og yatzy med.
   Vi havde et sindssygt regnvejr den ene dag i national parken i 30 graders varme. Vi trodsede byen og fik set det kæmpe store vandfald, som planlagt.
   Vi havde det så morsomt.
   Alle løb imod os og vi fortsatte fast besluttet på at det kunne ikke stoppe os. Det blev til nogle sjove selfies og videoklip – men det bedste var os 4 sammen der i regnen og vi grinede og pjattede og vandfaldet var omend endnu flottere og vandrig med al vandet.

   Det handler om at være bevidst om det, fordi det kan blive vådt ☔️

   Hvor i Thailand tænker i på at rejse hen?

   De bedste hilsner
   Bettina

  • Kære Bettina?tusind tak for dit hurtige svar til mig i marts. Nu har vi endelig fået planlagt vores tur til Thailand næsten i detaljer: fra Bangkok til Chiang Mai med nattog og efter en uge der nattog retur til B og fly til Phuket for at være i Khao Lak og Khao Sok en uge og slutteligt to dage i Bangkok. Vi glæder os meget men specielt jeg er meget i tvivl: fik I vaccine mod japansk hjernebetændelse? På forhånd tak. Kh Lise

  • Hej Lise

   Det lyder bare som en rigtig fed tur i skal på. Jeg kan godt blive misundelig over den tur med toget og besøget i Chiang Mai. Det har jeg tilgode.
   Vi er vaccineret for hepatitis A (smitsom leverbetændelse) inden vi rejste og efter vi kom hjem blev vi 2. gang, således at den varer 30-40 år (måske livslang). Husk også at checke efter for stivkrampe. Vi har kun opholdt os i 3 uger af gangen og derfor ikke vaccineret mod japansk hjernebetændelse. Hvad jeg læser på SSI.dk er det når man rejser mere end 4 uger http://www.ssi.dk/service/sygdomsleksikon/j/japansk%20hjernebetaendelse.aspx
   Jeg ville ikke tage nogen risiko, men spørge min egen læge eller ringe til et af vaccinationsstederne: https://www.ssi.dk/vaccinationer/rejsevaccination

   Dbh. Bettina

  • Hej Bettina?Tak for din hilsen. Ja det med vaccinationer er svært, og det er så svært at regne risikoen ud. Vi har besluttet at tage vaccinationen mod japansk hjernebetændelse, da vi skal til Nordthailand og gerne vil vandre i naturen, så jeg tør ikke tage chancen. Og vores ældste søn skal til Indonesien senere i år, så han skal alligevel ha den snart.
   Hvor skal I hen i år? ? Kh Lise

  • Jeg synes det er en god beslutning. Jeg ville heller ikke løbe den risiko. Den gælder jo også i flere år, så i kan tilvælge at lave andre rejser indenfor perioden, hvor den også vil være nødvendig at have.

   Vores sommerferie går til Japan.
   Vi var der ude for et par år siden, men nåede ikke den gang til øgruppen Okinawa, så det glæder jeg mig meget til.
   Denne gang starter vi i Osaka, som vi faktisk heller ikke besøgte sidste gang. Så rejser vi videre til Kyoto, som vi slet ikke blev færdige med sidste gang. Derefter flyver vi til Okinawa nogle dage og slutter på en lille ø Zamami ?

  • Det er godt, at få bekræftet at der er klart vand og ikke for mange mennesker. Hvis det er sådan i oplevede det for et par måneder siden, så er der nok slet ikke nogen om sommeren 🙂

  • Koh Chang har også været med i vores tanker, fordi det ville være nemt fra Bangkok, men øerne i Sydthailand trækker for meget i os 🙂

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)