Hører du til dem der gerne vil ud og opsøge lokalområdet på egen hånd, så skal du virkelig tag på cykeltur i Ubud og se grønne rismarker. Nederst i artiklen kommer jeg med lidt tips og tricks.

Grønne rismarker

Risene står og vejer i den lette vind og de smukke grønne marker fortsætter i dalene og terrasser, som er anlagt overalt hvor end du øjet vender. Ved at bevæge dig rundt på cykel i naturen kan du samtidig opleve de spændende dufte i naturen. Vejene fører dig igennem små landsbyer, hvor du kan møde lokalebefolkningen helt tæt på. Du vil møde kvinder der kommer bærende med friske blomster på hovedet eller skuldrene, som bæres hen til deres tempel og børn der løber ind og ud og et par omstrejfende hunde.

Omstrejfende hunde, templer og en lokal cafe
Omstrejfende hunde, templer og en lokal cafe

Cykeltur i Ubud

Du behøver ikke været erfaren eller trænet cykelrytter, men du skal heller ikke være pivet, fordi det går opad og atter opad og atter opad. Og ja du kan vælge at zigzagge henover broer og dybe kløfter, men så kommer du ikke lagt. Cykelkort, nej det er ikke lige det der hænger i butiksvinduerne, men hvis du ikke er bange for en udfordring, så behøver du heller ikke noget kort.

Start ud fra hovedvejen ved Ubud Palace og kør op langs Jalan Suweta eller Jalan Tirta Tawar op til byen Tegalalang ad Jalan Tegalalang og fortsæt til Bali Pulina og træd ud på plateauet hængende over rismarker eller tag på Teras Padi Cafe til en forfriskning eller lidt frokost eller forkæl dig selv på Kampung Cafe’en på Kampung Resort Ubud med udsigt over rismarker.

Jeg indrømmer det – her drejede vi fra ad nogle små veje bl.a. Jalan Tegal Lallang og Jalan Cinta, hvor vi endte på en grusvej. Herefter for vi vild, men vi vidste, at vi bare skulle køre nedad, så ville vi nå Ubud.

Cykeltur i Ubud
Cykeltur i Ubud

Hvis du kan cykle langt, så er der en 32 – 34 km mellem Ubud og Mount Batur ellers kan du vælge en arrangeret tur og kun cykle nedad fra Mount Batur til Ubud.

Pris for cykelleje

Det koster næsten ingenting at leje cykler i Ubud. Husk at checke at gear og bremser fungerer korrekt.

Pris for leje af cykel: kr. 15 for en dag

Hvad koster en rejse til Indonesien: Rejsebudget til Indonesien for 2 voksne og 1 barn

Fordele

Fordelen ved en gør-det-selv cykeltur er, at du er fri som fuglen, du sætter selv tempoet og du kan gøre alle de stop du vil og selv bestemme ruten.

Cykeltur i Ubud langs grønne rismarker
Cykeltur i Ubud langs grønne rismarker

Fordelen ved at booke en cykeltur er, at du bliver kørt helt op på toppen af bjergsiden til Mount Batur og søen Danau Batur og du kan køre hele vejen nedad i fuld fart og en cykelguide vil undervejs krydrer turen med oplysninger om det balinesiske folk og de templer og seværdigheder i kommer forbi.

Ulemper

Ulempen ved en gør-det-selv cykeltur er, at det er ikke sikkert du kommer så langt, som du havde planlagt, fordi du bliver for træt af at cykle, for meget af turen foregår op ad bakke.

Ulempen ved at booke en tur, at at du kan ikke stoppe og tilbringe længere tid på steder du finder interessant og følges med gruppen.

Tips og tricks
Har du en mobil og wifi på hotellet, så gå ind på app’en Google maps og zoom ind og tage nogle skærmbilleder af den rute du, påtænker at køre. Gem Googlekortet offline på din telefon og sørg for at have den 100% ladet op, så kan du bruge den som GPS undervejs.

Endnu bedre lav lidt noter på et stykke papir over de byer og områder du har tænkt dig at besøge, fordi det kan du få brug for, hvis du vil spørge de lokale om vej eller hvis du farer vild eller som et påskud til at stoppe en lokal op og få en hyggesnak. 

9 Comments

 • Hej Betina
  Tak for din fine beskrivelse.
  Tænker du har prøvet at cykle fra ubud til tegalalang.
  Er det en hård tur, vi er ikke pivet
  Vi skal til bali for første gang til februar
  Hilsen Hanne

  • Hej Hanna
   Ja, jeg har cyklet turen sammen med min mand. Det er en tur, hvor der til tider er meget stigning. Vi var der i marts måned og min oplevelse fra den høje fugtighed, så vi svedte virkelig. Hav godt med vand med og hold pauser. Husk småpenge, så i kan handle hos de lokale i cykler forbi. Oplevelsen af at kunne stoppe og cykle i vores eget tempo var virkelig hele turen værd.
   Men skulle jeg gøre det igen ville jeg nok blive kørt til toppen og få cyklerne udleveret deroppe og cykle nedad 😉

 • Hej Tine
  Tak for din fine beskrivelse. Vi er en familien på 4 der skal afsted til Bali til sommer – jeg var der for snart 30 år siden og meget er sikkert ændret 🙂
  Mht. cykelturen fra Mt. Batur og til Ubud, har du så en idé om prisen? Vi vil gerne op på Mt. Batur (vulkanen) enten på en tur for at solopgangen eller cykle derfra til Ubud.

  • Hej Søren
   Du får dig nok lidt en overraskelse, hvis det er 30 år siden du sidst var på Bali. Men så snart du er ude af Sanur og kommer op i højlandet vil du genfinde den smukke natur og skønne Bali.
   Solnedgangsturen starter nok ved 01 – 02 tiden skal i være forberedte på! Prisen skal du nok regne med 50-60 USD per person.
   Cykletur ned fra Mount Batu til Ubud er der typisk 2 afgang om dagen hhv. formiddag og eftermiddag. Det koster fra 30 USD per person, hvis i køber lokalt og afhængigt af hvad turen skal indeholde.
   Med 4 personer kan i lave en god deal. Jeg ville bestille i forvejen, fordi det er højsæson. Husk også at leje en hjelm 🙂

   De bedste hilsner
   Bettina

 • Ubud er min yndlingsby på Bali. Vi cyklede ikke rundt, men gik ture i rismarkerne, det er simpelthen så fantastisk! Jeg leje dog cykler en del gange på min sidste tur og det var en success, selvom jeg nogen gange oplevede at tingene lå længere væk end jeg lige havde regnet med…så endte med mange kilometer i middagsheden, ikke så smart 😛

  I stedet for at bruge google maps, så kan jeg virkelig anbefale maps.me. Der kan man downloade kort over et helt land og ikke kun i et begrænset område. Så er man fri for at skulle huske at downloade billeder af områder hver gang man skal ud 😉

  • Hej Tine

   Vi var vilde med naturen uden om Ubud og på en cykel eller som dig vandreture, så får man nogle dejlige oplevelser og minder med hjem. App’en maps.me og også en favorit hos os på farten, men google maps er bare nr. 1 hos mig 🙂

 • Super at tage en cykeltur i Udbud. Jeg er selv ret vild med den by men en cykeltur har jeg dog ikke prøvet. Det vil jeg da overveje, hvis jeg er så heldig at besøge Udbud igen 🙂

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)