Med google maps cached ned på min iPhone kringler vi os ud af de snoede gader i vores udlejningsbil og den smukke by Dubrovnik kan nu kun skimtes udover vandet. Vi bor egentlig i nabolandet Montenegro, men afstanden er kort mellem kystbyerne fra den anden side af grænsen i Montenegro og byen Dubrovnik i Kroatien. Vejen D8 er direkte og den eneste forhindring og tidsrøver er de 2 grænseposter med en kilometers mellemrum.

Vi leder efter en lille lokal strand, hvor vi kan få vasket støvet af os efter en spændende vandretur oven på Dubrovniks 1940 m gamle bymure og samtidig blive kølet ned af varmen midt i juli måned. Mine børn vil til en sandstrand, sagen er bare den at der er ganske få strande med sand i det sydlige Dalmatien.

Jeg kigger på satellit view i google, mens Lars kører og ungerne tænder for Spotify – alle er underholdt!

Jeg spotter en kæmpe bugt ved byen Kupari. Vandet ser flot blåt ud og det ligner der kun er et par hoteller og måske en lille mole. Perfekt og kun 10 km syd for Dubrovnik, så jeg beroliger børnene med, at vi er fremme ved stranden om 5 -10 minutter.

Kupari standbar
Smukke Kupari strand

Der er ingen skilte ved hovedvejen, men vi drejer fra og ser en forladt kontrol post. Der holder et par busser parkeret langs vejen i skyggen af buske og træer, som gror vildt. Vi fortsætter ligeså langsomt ad den lille vej og tænker her er vi vel nok heldige, at vi har fundet et sted, hvor ganske få kommer forbi.

Børnene kigger lidt rundt og synger videre på Playlisten.

Kupari et forladt bombet ferieparadis

Det er et chok der møder os.

Først ser vi Hotel Grand, som er bombet til ukendelighed. Det ser ud til at have været et flot og fint hotel i sine velmagtsdage. Fremfor os ser vi det flotte blå vand, som google rigtig nok havde vist i satellit view, men områdets historie ser du først, når vejen lægges forbi.

Hotel Grand ved den lille strandvej

Hotel Grand

Rundt om hele den smukke hesteformede tyrkisfarvede bugt ligger 3 andre hoteller Hotel Goricina, Hotel Pelegrin og Hotel Kupari. Hotel Kupari blev bygget i 1978, som et militær ferieresort og er det største af dem alle med 558 senge og en kæmpe pool. I alt var der 2000 senge i den lille skønne bugt til turister inden krigen efterlod Kupari.

Hotel Goricina

Hotel Goricina
Engang et feriehotel

Hotel Goricino
Alle balkoner fra Hotel Goricina har havudsigt

Kupari er forladt – men stranden er åben for alle og en lille intermistisk strandcafe sælger lidt mad og drikke til de gæster, som kommer forbi tilfældigt ligesom os.

De bedste hilsner

Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)