Drømmer du om at tage på rundrejse til Israel?

Landet er fyldt med kontraster og oplevelser – der er smukke sandstrande, ørken så langt øjet rækker, høje bjerge med køer der græsser under olientræer på Mount Meron, grønne oaser rundt i hele landet, vinmarker, bananplantager, pulserende storbyer, pilgrimme, historiske og bibelske monumenter og mindesmærker, og 9 kulturskatte indskrevet på UNESCO verdensarvliste.

Desuden grænser Israel op til mange andre lande i Mellemøsten, så rejsen kan kombineres med et besøg i endnu et land.

Rundrejse budget Israel og Jordan i bil 2 voksne og 2 børn

Rundrejsen tager i alt 12 dage fra vi rejser fra Danmark og til vi er hjemme igen. Vi kørte i bil rundt i Israel både nord, syd, øst og vest og i 2 dage parkerede vi bilen i Eilat og krydsede grænsen til fods til Jordan, for at besøge det guddommelige smukke Petra og byen Aqaba.

Flybillet

Det er billigst at købe flybilletter i god tid. Det er min erfaring. Men på denne rejse købte vi billetterne 3 måneder før afrejsen. Vi fløj via Istanbul med Pegasus Airlines.

Pris for 4 flybilletter inkl. skatter, afgifter og konkursdækning: kr. 8.230,-

Billeje

Du skal ikke være bange for at leje bil og køre selv i Israel. Vejene er som i Europa og der er godt skiltet. Det er ikke mere farligt at køre i bil i Israel end herhjemme, så du kan trygt leje en bil og tage på rundrejse i Israel.

Vi lejede bilen ca. 2 måneder før afrejsen igennem (reklamelink) RentalCars – det er nemt – du skal kun søge 1 sted for at vælge bil og firma. Denne gang valgte vi en bil igennem firmaet Budget, fordi de havde aftenåbent i lufthavnen.

Check altid hvad tid kontoret holder åbent både i forhold til at hente bilen og bringe den tilbage. Nogle gange kommer der et ekstragebyr, hvis i afleverer bilen sent om aftenen.

Pris for 11 dages billeje med fri kilomenter mv.: kr. 2.329,-

Indkvartering

Vi havde “base” 5 steder i løbet af de 11 dage vi kørte igennem Israel og Jordan. Alle 5 steder mindre lokale mellemklasse hoteller, guesthouse og hosted i Jerusalem.

 1. Bed & Breakfast LeMazkeret (reklamelink) 1 nat inkl. morgenmad, kr. 1.170
 2. Al Qidra Hotel (reklamelink) & Suites Aqaba, Jordan, 2 nætter inkl. morgenmad, kr. 850
 3. Dead Sea View Hostel, 1 nat – kr. 935, men ejeren havde lavet en dobbeltbooking, så her stod vi med 2 børn kl. 19.30 om aftenen trætte efter at have været på udflugt igennem Dead Sea området og kørt hele dagen. Efter en times ringen rundt fandt den unge ejer et alternativ til os, hvor vi kunne sove for en nat. Jeg ved ikke hvad stedet hed – det var mørkt og næste dag stod vi op og kørte videre til Galileo.
 4. Abraham Hostel (reklamelink) Jerusalem, 4 nætter inkl. morgenmad, kr. 4.096
 5. Privat udlejning via Airbnb i området Misgav, Hararit, Galileo, 3 nætter, kr. 1.865

Samlet rejsebudget

Samlet rejsebudget for fly, billeje og overnatning for en familie på 2 voksne og 2 børn:

Kr. 18.451

Jeg håber, artiklen Rundrejse budget Israel og Jordan i bil 2 voksne og 2 børn har givet dig inspiration til at rejse til Israel.

Du er meget velkommen til at stille spørgsmål nedenfor i kommentarfeltet eller sende mig en personlig mail, hvis du ønsker rådgivning.

De bedste hilsener
Bettina

10 Comments

 • Hej Bettina.
  Vi flyver til Tel Aviv og skal opholde os i Israel i 6 dage. Vi vil så gerne krydse grænse til Jordan og så opholde os 7dage i Jordan for så at flyve tilbage til København derfra.
  Er det overhovedet muligt at indrejse i Israel, krydse landegrænsen mellem de to lande og så flyve fra Jordan retur til DK??
  Med Venlig Hilsen
  Betina Olsen.

  • Hej Betina

   Min navnesøster 🙂

   Jeg forstår godt, hvorfor i gerne vil krydse grænsen og lave jeres rejse til en kombinationstur med Jordan. Naturen og historien hænger nemlig godt sammen.
   Ja, det er muligt at krydse grænsen og rejse ind i Israel og ud af Jordan, men det er ikke alle grænseovergangene der tillader det. Nogle af grænserne skal man søge visum andre kun i følge rejsebureau osv. Derfor kræver det i laver lidt forarbejde og træffer en beslutning om hvordan i vil rejse videre. Nu kender jeg ikke jeres rejse i detaljer og derfor vedhæfter jeg det nyeste link jeg kender til. Det er en side der beskriver reglerne for de forskellige grænseovergange. https://www.touristisrael.com/entering-jordan-via-land-borders-with-israel/16728/
   Men jeg vil mene at grænsen, hvor vi krydsede Yitzhak Rabin Terminal stadigvæk kan krydses til fods og der køber man visum på stedet.
   Hvis det bliver for indviklet eller bare fordi i gerne vil vente med at træffe beslutningen, så kan jeg anbefale Abrahamstours.com, som jeg lærte at kende fordi vi boede på Abraham hostels i Jerusalem. De arrangerer korte og længere ophold over grænsen og vil meget gerne hjælpe.

   Jeg håber det lykkedes?
   PS. Du må meget gerne skrive tilbage, hvordan det gik jer?

   Dbh. Bettina

 • Hej Bettina
  Vi rejser 4 personer til Israel om en uge, og vil rejse rundt i 2 uger.
  Vi vil ligeledes til Petra, men hvordan kon I fra Grænsen til Petra? Tog I en taxi eller kører der busser – lige dette har jeg svært ved at finde svar på på nettet mv.?
  Vi har desværre først nu fundet ud af, at lejede biler ikke må tqages med over grænsen til Jordan – øv øv…
  Hilsen Berit og familien

  • Hej Berit

   Tak for din henvendelse.
   Ja, det er rigtigt i kan ikke få bilen med over grænsen. Der er en stor parkeringsplads, hvor i kan stille bilen, hvilken vi også gjorde. I skal nu gå over grænsen og det tager 5-10 minutter at krydse til fods. Der møder i Grænsepolitiet, hvor i først checker ud af Israel og bagefter checker ind i Jordan. I får lavet alle dokumenter på stedet, som i skal passe godt på for de skal fremvises for at kunne komme tilbage og rejse ud af Jordan. Det koster både at rejse ud og ind, så husk at have både Israels valuta og gemme jordanske dollars til udrejsen.
   Ja på Jordan siden står der taxier og venter på turister kommer gående over grænsen.
   Vi krydsede grænsen om aftenen inden de lukkede klokken 20.00 og tog en nat i Aqaba.
   Straks efter vi checkede ind i Aqaba fik vi hjælp af vores hotel receptionist til at finde et rejsebureau og der bookede vi en privat taxi med engelsktalende chauffør til Petra til den kommende morgen. Det tager omkring to timer at kører derop, så vi kørte tidligt og brugte hele dagen deroppe og kom tilbage til Aqaba sent aften og tog endnu en nat. Næste dag besøgte vi byen og en fin Beach Club inden vi checkede ud af hotellet og kørte med taxi hen til grænseovergangen.
   I princippet kan i gøre det på en dag dvs. stå ved grænsen så snart den åbner, tage en taxi T/R til Petra og nå retur inden grænsen lukker om aftenen. Den gang vi gjorde det lukkede den kl. 20.00, men jeg ville dobbeltchecke med dem når i kommer, hvis i vælger en 1-dagstur.

   Du kan godt glæde dig. Det er en af vores rejser, som vi stadigvæk taler meget om.

   Rigtig god rejse.

   De bedste hilsner

   Bettina

 • Hej Bettina.
  Vil du skriv lidt om de steder, som I besøgte i det nordlige Israel? Her tænker jeg på Nazareth, Hararit, Mount Meron, Safed, Galilæa, Saligprisningernes bjerg og kirke, Kapernaum, Geneserats sø, Hamad Gader og Tiberias.

  Hvad var interessant at besøge? Hvad var mindre interessant? Du kan enten skrive her eller hvis du finder tid til det, så kan det jo ende med at blive et helt blogindlæg 🙂 Vi skal først af sted i februar, så der er lidt tid at løbe på…

  Hvis du eller andre er interesserede i at læse om vores tur til Jerusalem og Betlehem, så får du lige første blogindlæg her, så kan du selv klikke videre (Der er 4 i alt under januar 2015) http://annemarieograsmus.blogspot.dk/2014/12/jerusalem.html

  Gode rejsehilsner
  Anne Marie
  Facebook: Two Danes On Tour
  Instagram: @twodanesontour

  • Hej Anne Marie

   Jeg har planer om at lave et par artikler i den næste tid om de steder. Jeg har også mange billeder, som jeg mangler at få editeret og de skal med i artiklerne.

   Tak for link til jeres tur – dem vil jeg glæde mig til at læse i løbet af ugen.

   De bedste hilser

   Bettina

 • Lyder som en rigtig spændende tur i har været på 🙂 Bestemt god inspiration til en evt. Israel tur. Dejligt at vide at man godt kan køre i bil, troede umiddelbart at det var et sted hvor det ikke ville være så smart. Vi elsker bilture så du frister da med dette indlæg 🙂 Godt gået Bettina 🙂

  • Det glæder mig, hvis det er lykkedes mig at rykke jer lidt tættere på en rejse til Israel.
   I vil ikke fortryde det ?
   Vi syntes, det var så nemt at køre i bil i Israel for rundrejsen året før var i Libanon og det var vildt ?

   De bedste hilsner
   Bettina

  • Det kan du tro at du gør. Israel står bestemt på listen og skal bestemt opleves en dag 🙂
   De bedste hilser og god weekenden til dig Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)