Whocopied.me
I hjertet af Jerusalem
Højtider, Israel, Rejseblog

Påskeferie i hjertet af Jerusalem

Vi er på påskeferie i hjertet af Jerusalem og det er Langfredag, dagen hvor Jesus tages til fange og dømmes til døden. Vi lærer i skolen og læser i biblen, at han bærer korset ad Via Dolorosa, som snor sig igennem hjertet af Jerusalem!

Via Dolorosa

Via Dolorosa

Jeg er faktisk ikke speciel religiøs, det er ikke min mening med artiklen, men at følge den smalle gade Via Dolorosa i hjertet af Jerusalem og bevæge sig rundt i samme område og gader og tænke på bibelhistorien – det gør noget ved én.

Vi holder påskeferie i Jerusalem og gaderne vrimler med lokale kristne, jøder, ortodokse jøder og muslimer, pilgrimme fra fjerne egne, nonner i dragter der afslører at de er kommet langvejsfra for at være her denne dag.

Vejen stopper ved en lille døråbning der fører ind til The Holy Sepulchre.

Holy Sepulchre

Holy Sepulchre

Holy Sepulchre eller Den Hellige Gravs Kirke

Holy Sepulchre ligger inde bagved borgvolden til den gamle by i Jerusalem og bygget på Golgatta. Det skulle være det sted, hvor Jesus blev korsfæstet. I dag er hele området lukket inde bag tykke stenmure og bagved stenmurerne ligger the Holy Sepulchre eller Den Hellige Gravs Kirke. Den Hellige Gravs Kirke fungerer som en fælles kirke for mange forskellige grupperinger af Kristne. Nogle steder er der et skilt inde i kirken, som forklarer hvem området tilhører og andre steder må vi benytte vores kort, for at finde rundt derinde.

Det er er en enorm stor kirke fyldt med gange, søjler, kapeller, kroge og rum godt skjult. Det minder mere om et tempel end en kirke, men stedet har også været vidne til mange slag, krige og tidsperioder.

Det er i sandhed mangfoldigt herinde i kirken. Så mange typer af kristne og ortodokse, tror jeg aldrig jeg har været sammen med på et sted før.

Jesus grav inde i Holy Sepulchre

Jesus grav inde i Holy Sepulchre

Dybt inde i kirken finder vi Jesus grav – der er trængsel – og unge, som gamle står i kø og venter på det bliver deres tur til at komme ind til Jesus grav.

Vi står og betragter det hele lidt på afstand. Den intensitet der er her er overvældende.

Vi går rundt bagved marmorsøjlerne i rotonden og finder en lille åbning og går ind. Derinde bliver vi budt velkommen af en syrisk præst, som inviterer os med ind i deres kapel. Vi følger efter og kommer længere ind i kirken, hvor flere syriske kristne er samlet. Vil hilser pænt på hinanden og udveksler oplysninger om hinanden.

Anastasia Rotonda

Anastasia Rotonda

Vi er tilbage i Anastasia Rotonden i gravkirken og hører pludselig en masse snak fra mænd fra den anden side af Jesus grav. Vi går tættere på og ser en masse mænd klædt i sort dragter fra hals til gulv. De ligner munke. Flere komme ud fra en ekstrem stor dør og det er tydeligt at de alle gør sig klar til højtiden. Vi genkender ikke det røde tegn på de hvide dragter, men de minder om korsriddernes tegn. Med et var vi med til højtid i det helligste indre.

Senere finder vi ud af at det er præste fra Equestrian Order of the Holy Sepulchre of Jerusalem. Læs om deres historie her: Equestian order’s historie.

Knights of the holy sepulchre

Knights of the holy sepulchre

Overvejer du, ar rejse til Israel i påskeferien, så kan jeg kun anbefale det. Det er en unik oplevelse. Selvfølgelig skal du være opmærksom på mange mennesker overalt og nogle indkvarteringssteder kan være dyrere end normalt.

Rejsebudget til Israel for 2 voksne og 2 børn

Har du spørgsmål om Jerusalem og Israel i det hele taget, så skriv endelig herunder i kommentarfeltet.

De bedste hilsner

Bettina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Del din mening og tanker i kommentarfeltet :-)