Vidste du, at der ligger mange smukke strande på Peloponnes – halvøen en times kørsel fra Athen!

Og små landsbyer, samt en storslående natur med olivenmarker og frugtplantager, høje bjerge med dybe kløfter og skjulte klostre gemt langt væk fra alfavej og det antikke Olympen og mange flere kulturskatte under UNESCO‘s beskyttelse.

Men…. det er en anden historie 🙂

Strandene ligger på den sydlige halvdel af Peloponnes og de er smukke for deres særlige stil og beliggenhed.

Et overblik over de fine strande på Peloponnes

Smukke strande

Voidokilia beach

Mit billede kan på ingen måde gengælde, hvor smuk dette sted er. Jeg skal forsøge at beskrive det med ord. Du kommer kørende igennem et anderledes fladt landskab med lidt olivenmarker og gamle bygninger hist og her. Skiltene er gamle og lige inden du er fremme, hvor vejen slutter er der et stort vådområde til din venstre side og en meget støvet parkeringsplads. Hvis nogle er ved at køre derfra, så gå ikke ud fordi det hvirvler med sandstøv.

Ud af bilen og du har ikke en ide om det her sted er fup eller fakta.

Du kan ikke se stedet. Pak dine ting og gå hen over sandklitten til højre for parkeringsområdet. Kommer du om sommeren er sandet gloende, så behold for guds skyld dine sko på, så du ikke brænder dine fødder. Oppe på toppen af sandklitten ser du den magiske strand Voidokilia, som er formet som en bue med en mindre åbning ud til havet af to bjerge, nærmest som en slags beskytter for bugten.

Se den smukke strand i luftfoto her:  Voidokilia Beach set fra oven

Der er en vandretur til Nestors Cave og Paliokastro på den modsatte side af stranden. På den højre bjergside er der et religiøst mindesmærke Profitis Ilias. Der er også en lille bitte bugt ikke lagt fra Profitis Ilias. Husk også snorkleudstyr, for der er en masse at se under overfladen langs klipperne.

OBS!! Her er ingen solsenge, parasoller eller strandcafeer, så pak en picnic kurv hjemmefra.

Voidokilia Beach i Messinia
Voidokilia Beach i Messinia

Methoni Beach

Methoni Beach er en pæn bystrand i Methoni. Vandet er meget lavt og børnevenligt. Sandet er til den grovkornede side. Der er lidt strandsenge og parasoller og en klassisk græsk taverna, hvor du kan spise et velsmagende græsk måltid, imens du kigger ud på den brede fine strand.
Jeg kan oplyse, til dig der måske heller vil gå en tur end bade, at til højre fra tavernaen er byens lille lokale havn med klassiske græske fiskerbåde og en venetianske borg Methoni fra det 13. århundrede.
Gratis entre til Borgen Methoni.

Methoni Beach
Methoni Beach

Peroulia Beach

De lokales ynglingsstrand og tilholdssted – skriv det ned på en huskeseddel!

Peroulia Beach finder du ved at at holde øje med Peroulia Beach House skiltene på hovedvejen “Eparchiaki Odos Rizomilou” mellem byerne Koroni og Petalidi. Fra hovedvejen kører du ad en lille smal vej gennem et landskab blandet mellem gamle græske gårde med olivenlunde og stendiger til nyrestaurerede huse omdannet til små feriehuse. Efter et par kilometer slutter vejen helt nede i strandkanten med en offentlig parkingsplads til højre med plads til 10 – 12 biler og til din venstre side ligger Peroulis Restaurant, hvor du på en god dag kan være heldig at låne en af deres 10 parkeringspladser.

smukke strande Peloponnese

Stranden er utrolig lækker, vandet er så fint og klart og du har ikke lyst til at være andre steder end at bade i havet. Du kan ved restauranten finde toilet og et lille omklædningsskur, samt en bruser, så du kan skylle saltvandet af dig.

Bliver du sulten kan du sætte dig i skyggen på Peroulis Restaurant. Her er de lokale kommet i generationer og spist græske specialiteter, drukket ouzo og frappé, imens de har vist deres pæneste tøj frem eller nyerhvervede bil og/eller kæreste 🙂

Peroulis Restaurant smukke strande i Peloponnese

Priserne er rimelige og det er dejligt, at sidde og nyde livet.

Vi ville have boet i vandkanten på det lækre Colonides Beach Hotel (reklamelink), men der var ikke flere ledige familieværelser. Måske der er til dig?

Monemvasia

Monemvasia ser du på lang afstand – du kommer kørende langs kysten og så opdager du denne spektakulære ø – i dag landfast af en lille vej og bro. Du skal vide øen er kun 300 meter bred og en kilometer lang. Øen er en middelalderborg, hvor du starter med at gå gennem den meter tykke borgport, hvorefter små snoede og krogende brostensbelagte smalle veje fører dig ind i midten af denne befæstede by. Herinde fører en lille smal sti dig igennem borgvolden ud til stranden.

Vandet er fuldstændig klart og udfordrende med klipper. Her svømmer du hen over sten, som bærer på en historie fra fortiden, hvor borgen var besat.

Her er en anderledes strand med hsitorie og det er bare så smukt. Nyd en frokost og et glas kold vin fra en af udsigtsrestauranterne. Et minde for livet.

Monemvasia smukke strande på Peloponnese
Monemvasia

Sunken City i Ancient Epidavros

Vi anede intet om det her sted. Vores udflugt gik til de græske udgravninger Epidavros og UNESCO verdensarv og bagefter ville vi et smut til den lokale strand og bade i den gamle del Palaia Epidavros. På skiltene i byen stod der To the sunken city.

Det måtte udforskes.

20 – 30 meter fra vandkanten ligger der simpelthen en sunken by fra bronzealderen.

Stranden er ikke fantastisk! Den er stenet og lidt grumset, men det tror da pokker, når engang dette sted var landjord. Selv med vores billige Arena Spider svømmebriller kunne vi se omkransen af bygninger under vandoverfladen. Det var fuldstændig vildt at tænke på.

Læs mere om Den sunkne by her: https://greeknewsagenda.gr/topics/culture-society/7165-pavlopetri

Godt råd: Medbring dykkerbriller og badesko, fordi der var en del søpindsvin.

Sunken City i Ancient Epidavros
Sunken City i Ancient Epidavros

Tolo Beach

Tolo Beach ligger i en lille kystby på den sydlige del af øen. Her er en del hoteller og turisme, men det tåler ingen sammenligning med turistbyer på andre græske øer.

Her går du direkte fra hotellet ud i vandet. Stranden er omkring 2 kilometer lang og jo længere væk du kommer fra havnen jo bredere bliver stranden.

Vandet er næsten klart og strandbunden er tæt på sandbund – jo længere væk fra havnen jo bedre bliver stranden. Det gør så også mængden af strandgæster, strandstole og andet der følger med en populær strand.

Tolo Beach
Tolo Beach

Hvad tænker du – har du fået lyst til at rejse til en af de smukke strande på Peloponnese?

De bedste hilsner

Bettina

5 Comments

 • Vi lander i Kalamata i påsken og har kun en uge – hvad ville du se (to voksne) – Vi er nest til strand og hyggelig græsk stemning og ‘lille-ø-syndromet.

  • Hej Karina

   Jeg ville køre væk fra Kalamata, fordi det er en stor by der ligger på et “flat område”. For at få den stemning du beskriver vill jeg køre ned langs kysten – og vælge at bo i en af de små byer. Det kunne være Petalidi eller Koroni til den ene side eller Kardamili eller Stoupa til den anden side. Det er lidt snoede veje og det tager lidt tid at køre langs kysten, men det er et dejligt område. Vi syntes heller ikke det var dyrt at spise og bo der.
   Jeg glæder mig til at høre, hvad i vælger 🙂

   De bedste hilsner
   Bettina

 • Hej Bettina
  Har med stor fornøjelse læst om din tur til Peleponesien/Grækenland og glæder mig til selv at udforske denne store havlø. Vi har stort set været på alle turist øer i grækenland og det skal derfor blive spændende med en større ø. Tak for din inspiration !!
  mvh Bent

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)