Kan du affinde dig med at leve på en ø, hvor der hverken er 7/11, biler eller andet kommercielt, så skal du rejse til paradisøen Koh Ngai i Thailand.

For et par somre siden rejste vi rundt i Thailand og besøgte mange områder i Thailand, men paradisøen Koh Ngai i Thailand – taler vi stadigvæk om. Ungerne spørger hver gang vi taler om nye destinationer og rejsemål om vi “skal tilbage til vores ø”. Det er med smerte i stemmen, at vi ikke har været tilbage endnu, fordi det vil jeg også gerne, men verden er fuld af udfordrende rejsemål, som vi også drømmer om.

Hvordan kommer du til paradisøen Koh Ngai i Thailand

Øen ligger i provinsen Krabi og udgør en del af Koh Lanta National Marine Park.  en times sejlads sydøst med longtail båd fra Koh Lanta. Den er mest kendt, som en ø man besøger på en ø-hopper sejlads med afgang fra Phuket og Koh Lanta m.fl. men der findes også en rutefart med Tigerline mellem Phuket og Langkawi i Malaysia, hvis du drømmer om at rejse på ø-hop i det Andamanske hav.

Vi fløj med Nok Air direkte fra Bangkok til Trang Airport – du skulle se deres fly. Børnene omdøbte dem til – ser her hvorfor: Angry Birds 🙂

I Trang lufthavn var der flere der solgte busbilletter med minibus til havnen Pakmeng Port og 10 minutter efter ankomst var vi på vej videre til havnen. Køreturen tager en lille times tid igennem et frodigt grønt område. Pakmeng Port er en travl lille havn med sit eget lille landsbysamfund, som i thailandsk regi har meget travlt. Herfra sejler de lokale fiskere ud, longtail både sejler lokale og turister fra ø til ø og familier samles til begravelsesceremonier og forsyninger fragtes ud til øerne.

På modsat side af molen ligger et lille turistkontor Jara Vee Tour, som sælger færgebilletter og hjælper dig med, at komme til den ø du gerne vil til.

Molen Pakmeng Port
Molen Pakmeng Port

Et regnvejr havde raset nogle timer den formiddag, så al bådtransport var indstillet og bådene lå fortøjret til molen. Efter et par timer kom der hul i himlen og solen vendte tilbage og havet lagde sig. En gruppe asiatiske turister havde lejet en speedbåd inde på kontoret og vi fik lov til at købe fire pladser om bord for ca. 300 kr. I speedbåd tog de 16 km kun 20 minutter og vi kunne hoppe i land på den lille trekantede paradisø Koh Ngai. Øen er 5 km2 og dækket af tyk skov, men på østkysten er der den smukkeste hvide sandstrand og klareste vand og et par små ugenerte bugter og den perfekte destination til snorkling.

Familien venter på de kan tage til havs og afholde begravelsesceremonien på havet
Familien venter på de kan tage til havs og afholde begravelsesceremonien på havet
Solen er på vej til Pakmeng Port
Solen er på vej til Pakmeng Port

Indkvartering: Koh Ngai Resort

Langs den gudeskønne hvide strand ligger en 10 – 15 resorts og helt sydligt er der to mindre strande med egne resorts. I sommerhalvåret, hvor det er lavsæson og udsving i vejret lukker flere resorts ned. Vi overvejede lidt hvilken af de åbne resorts vi skulle vælge, men vi valgte Koh Ngai Resort (reklamelink).

Langs en junglesti lavet af drivtømmer kan du gå fra Koh Ngai Resort til den lange hovedstrand, hvor hovedparten af resorts’ne ligger. Øen vrimler med varaner, men de blev bange for os og løb væk, når vi kom gående.

Koh Ngai Resort Deluxe Family Room
Koh Ngai Resort Deluxe Family Room

Vi flottede os og bookede et Deluxe Family Room (reklamelink) inklusiv morgenmad og air condition. Det lå helt ned til stranden og fra balkonen på første sal kunne vi nyde den smukke havudsigt igennem palmetræerne. Morgenmaden var enkel med god. Vi valgte de fleste måltider på hotellets restaurant. De havde ikke mange råvarer at gøre godt med, fordi det var uden for sæson. På deres egen kreative måde forsøgte kokken at ændre sammensætningen af krydderier og udseende. For os betød det ikke noget – vi tog det som en oplevelse.

Du kan også vælge at gå over på hovedstranden og spise på et andet resorts restaurant.

Koh Ngai Resort er et ældre enkelt resort og ikke i luksus klassen, men beliggenheden kan ikke diskuteres.

På Koh Ngai Resort lånte vi snokleudstyr og kajakker. Direkte fra stranden gik vi lige ud og snorklede og så alle de flotte farverige fisk. Du kan ikke låne badesko, så råd til dig medbring dem hjemmefra. I receptionen er de søde til at hjælpe med transport og udflugter til naboøerne.

Vi valgte at tage på udflugt med longtailbåd til øen Koh Mook og svømmede ind i Morakot grotten.

Paradisøen Koh Ngai i Thailand
Paradisøen Koh Ngai i Thailand

Det føltes som om vi havde hele resortet for os selv, fordi de andre familier benyttede sig ikke af aktiviteterne. Børnene elskede gyngen på stranden. Det blev en konkurrence om at komme først på gyngen, fordi de voksne nød også at sidde og kigge ud over vandet og høre havets brusen.

Ynglingsgyngen på Koh Ngai Resort
Ynglingsgyngen på Koh Ngai Resort

Det sydlige Thailand er i sandhed et skønt sted og vi nød det stille øliv i fulde drag, men paradisøen Koh Ngai i Thailand er bestemt ikke for alle, fordi her sker absolut ingenting – tiden står stille. Der sker det du selv af fri fantasi finder på.

Er du ikke til en bog under palmernes skygge, kortspil eller snorkling dagen lang, så ville jeg se efter en anden ø i Thailand 🙂

Solnedgang på Koh Ngai Resort
Solnedgang på Koh Ngai Resort

De bedste hilsner

Bettina

7 Comments

 • Hej Bettina. Skøn læsning, Takker. Jeg har besluttet mig for øhop syd for Krabi, som jeg flyver direkte til i jan/ feb næste år.
  Er alene, 66 og rejsevant også alene med rygsæk. MEEN de seneste år har jeg siddet i timer og planlagt det hele hjemmefra, booket overnatning , og fastlangt hele turen, Det kan have sine fordele, men nu har jeg rigtigt meget lyst til at mærke ,hvor og hvor længe jeg ønsker at være. Derfor dukker nogle spørgsmål op, som jeg håber du kan hjælpe med. Vil jeg kunne finde hyggelige bungalows i den billige ende, uden at booke? Er der vandrehjem med kvinderum? Er der Atm på nogle af disse øer, er der færge(sejl) forbindelser hver dag ?
  tænker at starte på koh lanta, ønsker er også Koh Mook, Koh Kradan, Koh Libong og Koh Sukon. og koh ngai. Jeg har ca en måned
  Glæder mig til at høre fra dig
  Kærlig hilsen Anni

 • Hej. Vi har været på Koh Ngai et par gange, og overvejer endnu en tur dertil. Elsker den ø. Vi kunne godt tænke os at starte på Koh Lanta, sejle til Koh Ngai og så tage videre derfra til Phuket. Men ved du hvordan man nemmest kommer fra Koh Ngai til Phuket? Er det med færge/speedboat eller vil det være hurtigst at flyve fra Trang? Eller køre fra Pak Meng?

  Mvh
  Jannie

  • Hej Jannie

   Ih altså Koh Ngai er også bare så vidunderlig.
   Vi sejlede med privat longtail båd fra Koh Lanta Old Town Pier, fordi det var i vores sommerferie og der kunne vi ikke få det til at passe med en almindelig færger og speedbåde.
   Men du skal prøve at kigge på den her færgeplan https://www.spcthailand.com/ om i kan finde en færge, fordi det ville jeg vælge begge veje, hvis jeg var jer.

   Fra Saladan på Koh Lanta tager det 45 minutter til Koh Ngai og fra Koh Ngai til Phuket tager det 3 timer.

   Du kan også få dem til at arrangere transport fra Phuket til jeres hotel, så er det planlagt på forhånd.

   De bedste hilsner
   Bettina

 • Hej. Er efter denne blog blevet helt forelsket i Ko ngai. Men hvor mange dage kan man bruge her. Og hvilke af de omkringliggende øer er også gode til øhop med oplevelser for hele familien? Børn 9 og 12

  • Hej Stine
   Skøn besked fra dig – tusind tak.
   Uha hvor mange dage er meget forskelligt. Jeg tænker en 3 – 4 nætter. Nogle ville dø efter en dag og andre kan sagtens finde ro og være mange dage.
   I kan tage på øhop til flere øer i området bla. Koh Mook, Koh Kradan, Koh Libong og Koh Sukon.

   De bedste hilsner
   Bettina

 • Tak for fint indlæg 🙂 Det ser så lækkert ud!

  Det kunne meget vel godt blive et sted vi vil overveje at tage hen, næste gang vi rejser til Thailand. Savner en smuk strand og ro, hvor vi kan “falde ned” og snorkle dagen lang 🙂

  Dbh. Lise

  • Hej Lise

   Øen er blevet mere kendt med årene, som med alle andre steder i Thailand. Men forskellen er her er ingen veje, ingen butikker eller noget andet turistcirkus. Du skal underholde dig selv eller kunne hvile i dig selv.
   Det er tiltalende, synes jeg.
   Der er også et par andre øer, som er tilsvarende i området ?

   De bedste hilsner
   Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)