Onsen bade i Japan er et helt anderledes baderitualer end vi kender i Danmark. Enhver by, hotel og Ryokan i Japan med respekt for sig selv har et offentligt Onsen bade.

Onsen bade i Japan, altså et offentligt baderum, ligner ikke baderummene fra den lokale svømmehal eller sportshal du er vant til. Nej, disse Onsen bade i Japan er helt anderledes.

Det er en helt ubeskrivelig oplevelse, at ligge i det varme Onsen bad på naturens egne sten og kigge lige op i himlen og det eneste du kan høre er dit eget åndedræt

Onsen nøgenbadning
Privat Onsen under åben himmel

Sådan skal du bade i et Onsen bad

Du kommer først til et omklædningsrum, hvor du lægger al dit tøj og ejendele ind i dit garderobeskab. Herfra går du videre ind i selve vaskerummet med dit lille bitte håndklæde ca. 20 x 30 cm. Vaskerummet er typisk firkantet og langs de to af siderne er væggene beklædt med spejle. Nedenunder spejlene er der en hylde, som flugter hele vejen med spejlene.

Med cirka 50 cm mellemrum er der installeret en vandhane og en bruser, som du kan trække så langt ud, at du kan nå at bruse dig overalt. På hylden står en lille vaskebalje, hvor vandet fra vandhanen kan løbe ned i og som kan du kan bruge til skylle dit håndklæde. På gulvet foran din plads står en lille bitte skammel, som du skal sidde på. Her kræver det lidt snilde at finde en god stilling og samtidig få plads til dine ben. Første gang er det lettere akavet og du skæver lidt til de andre kvinder for at lære af dem.

Nu starter selve vaskeritualet, hvor du hælder lidt vand i din balje. Du starter nu med at skrubbe dig godt og grundigt ind i sæbe over hele kroppen og her er der ingen grænser eller begrænsninger. Du bruger samtidig baljen til at skylle kluden i og til at skylle dig af med og skrubbe videre og til slut bruger du bruseren til den helt store afskylning.

Onsen bade i JapanFoto credit: http://travel-japan.jp/eng/bath/

Først nu er du klar til at gå videre ned i den japanske Onsen. Et Onsen bad ligger oftest udenfor, men der kan være et både inde og ude og den kan være fælles eller opdelt mellem mænd og kvinder.

Du skal langsomt lade dig glide ned i vandet uden at ramme nogen eller sprøjte. Du tager dit håndklæde med dig og lægger ovenpå dit hoved. Det må for guds skyld ikke komme ned i vandet og skulle det ramme vandet vrides vandet ud udenfor bassinet. Du kan også godt lægge håndklæder ved siden af på en af stenene.

I et privat Ryokan kan Onsen badet lukkes af med en nøgle, så du får det for dig selv, sammen med din mand eller familie. Her vil der være en naturlig kilde eller en vandhane, sæbe og baljer til dig, så du kan vaske dig inden du langsomt glider ned i Onsen badet.

Billederne her er fra et privat Onsen bad i en Ryokan, som hedder Yakenoyu Ryokan. Vi fandt vores Ryokan på Booking.com (reklamelink) Ryokan i Takayama.

Herre onsen indgang
Indgang til herre Onsen

Familie onsen bad i Japan
Familie Onsen badning

1 døgn på Ryokan med Onsen bade i De Japanske Alper

4 gode råd om Onsen bade i Japan

  • Check hvad Onsen badet koster
  • Er sæbe og håndklæder inkluderet i prisen
  • Undersøg om det er fælles bad
  • Spørg om der er adgang for børn, hvis du rejser med børn

Har du en tatovering

Tatoveringer er forbudt i Onsen bade i Japan og forbindes med Yakuza (den japanske mafia) eller kriminelle personer. Har du en tatovering skal du omgå et offentligt Onsen og vælge et privat Onsen bad, hvor du kan lukke badet af med en nøgle.

– Rigtig god tur!

Badekar i et privat Onsen i en Ryokan

De bedste hilsner

Bettina 🙂

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)