Sponsoreret artikel af:

Visit Thuringia

Mit program, sagde jeg skulle besøge barokslottet Schloss Friedenstein i nabobyen Gotha. Jeg spekulerede på, hvorfor i alverden jeg skulle stresse med toget præcis klokken 13.00 for at køre de 20 minutter det tager at køre til Gotha. Jeg havde checket gåturen fra Gotha station op til slottet på Google Maps for at kunne finde vej. Det vidste sig, at være utrolig nemt, at gå de 10 minutter fra stationen til slottet. Klokken 13.35 stod jeg måbende i døren til Herzogliches Museum, som ligger på den modsatte side af vejen og slotsparken, og betragtede det smukke barokslot Schloss Friedenstein.

Barok slot Schloss Friedenstein
Barok slot Schloss Friedenstein

Herzogliches Museum

At gå rundt i de smukke farverige sale på slottet fra 1879 gav mig stor glæde. Museet er genåbnet i 2013 efter en opfattende renovering, hvor de har tilbageført slottet til sin oprindelige elegante arkitektur både udvendigt og indvendigt. Betaget af de særskilte udstillinger blev jeg beriget af flerhundrede årtiers kulturskatte, som de skiftende hertuger, grever og grevinder havde samlet.

En havde en særlig kærlighed for mumier fra Egypten og en anden minikopier af bygninger konstrueret i kork. Der er helt særlig kunstskatte fra Kina og Japan og marmorskulpturer fra det sydlige Europa.

Jeg vil varmt anbefale, at besøge museet. Det er virkelig et besøg værd.

Entre: 10 €. Der er adgang for kørestolsbrugere.

Her kan du læse mere om museet: http://www.stiftungfriedenstein.de/en/ducal-museum

Det smukke barokslot Schloss Friedenstein

Tyskland forstår virkelig, at bygge overdådige slotte og Schloss Friedenstein kommer også på den liste. Slottet, som er Tysklands største barokslot, blev bygget oven på ruinerne af fortet Grimmenstein i 1643 og 12 år frem af hertugen Ernst I.

Slottet har en lang historie med skiftende hertuger, men i dag er det indrettet, som museum for offentligheden. Faktisk er der 3 forskellige museer, en kirke og et teater du kan besøge inde bag slottets mure. Udenfor er der den store slotsgård, orangerihave og enorme slotspark.

Det forevigede kærlighedsbrev 

Det forevigede kærlighedsbrev
Det forevigede kærlighedsbrev

Først og fremmest er der selve slottet, som bringer dig rundt i hertugernes kamre fra modtagelsesværelset til festsal til soveværelset og flere sale med finurlige kunstskatte og Napoleons hat! Der er også lidt fra Danmark, at spore på slottet, fordi den 20. januar 1843 får Pris Albert af Sachsen-Coburg-Gotha Elefantordenen af Christian 8.

Prins Albert af Sachsen Coburg Gotha
Prins Albert af Sachsen Coburg Gotha

Museum of Nature åbnede i 2010 med hertugernes samlinger af dyr fra nær og fjern inddelt i zonerne regnskov, nat og antarktis. En samling, hvor nogle dyr kan tilbageføres til Ernst I.

Museum of History indeholder selve historien om byen Gotha og hvad der har været sket i og omkring byen.

Slottet er efter min mening helt sikkert et besøg værd og især i de perioder, hvor de laver særlige events og temafester.

I påsken er der fokus på børn og påskeæg: http://www.stiftungfriedenstein.de/ostereiermarkt

Om sommeren kan du gå i verdens ældste barokteater http://www.stiftungfriedenstein.en/ekhof-festival

Den sidste weekend i august forvandles slotsgården til en kæmpe barokfest med de flotteste udklædninger, dans, markedsplads og fyrværkeri http://www.stiftungfriedenstein.de/barockfest

En særlig TAK til pressechef Susanne Hörr, som gav mig den bedste og mest nærværende rundvisning 🙂

Jeg besøgte Schloss Friedenstein, som en del af et samarbejde med Tourist Information Thuringia og NordicTB. På min rejse boede jeg på samme kloster, som Martin Luther i Erfurt og de mange UNESCO bygninger i Weimar. Som altid forbeholder jeg mig retten til at skrive lige hvad jeg vil.

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)