Jeg vender blikket tilbage på et fantastisk rejseår 2017 og takker hvad end der findes mellem himmel og jord, for at vi kan rejse, at vores rejser er gået godt og ingen er kommet til skade eller blevet syge (sidste sommer endte min datter nemlig på et sygehus i Bangkok).

Januar

Januar kan være en lang, trist og kold måned at komme igennem, men for mig fløj den hurtigt afsted, fordi jeg fik i julegave en weekend getaway af min dejlige mand. Fredag den 27. januar fløj vi til Bruxelles og blev til søndag aften. Weekenden gik med alle de belgiske specialiteter fra pommes frites til det lokale øl bryggeri Cantillon, spiste os fede i belgiske vafler og chokolade. Byens centrum var udsmykket til kinesisk nytår, hvor paraden sluttede af med stort show på Grand-Place.

Jeg kan særligt anbefale en gåtur til Place de la Bourse og derfra videre til Place Sainte-Cathrine og kirken af samme navn. På torvet er der et lille lokalt marked med og ved Mer du Nord får du den bedste fiskesuppe og andre fiskedelikatesser og skønne bobler.

Februar

Februar måned er vinterferie og børnenes skoler er lukket i uge 7. Vi tog bilen og kørte til Berlin. Formålet med turen var at lære børnene lidt om 2. verdenskrig, så vi besøgte Mauer-Museum, Check Point Charlie, Holocaust monumentet og East Side Gallery, men når du rejser med teenagere skal der også shoppes igennem, så vi fandt et godt kompromis med en god kombination af historie, kultur og shopping i Berlin. Vi blev alle sammen nysgerrig på dyrenes verden i Naturkunde Museum og Zoologisk have. Det bliver man altså aldrig for gammel til at besøge.

Vi boede på Ibis Styles Hotel (reklamelink) ved Alexanderplatz i et familieværelse med senge til fire personer inklusiv morgenmad. Super central beliggenhed – perfekt med busser og sporvogne lige uden for døren og parkering var forholdsvis billigt på modsatte side af Otto-Braun Strasse ved nogle forladte bygninger.

Marts

Marts måned stod på research og planlægning af vores rejse til Iran.

April

Den 8. april rejste vi på påskeferie til Iran – en rundrejse der mere end nogen anden rejse krævede en del planlægning, idet man som udlænding ikke kan bruge kreditkort i landet overhovedet dvs. vi skulle kende vores budget og rejseudgifter på forhånd og have med i kontanter hjemmefra til alle vores udgifter. Jeg kan ikke mindes, hvornår jeg sidst har vekslet så mange penge og gået rundt med på mig. Jeg var ude og låne en bæltetaske af min kollega Eva 🙂

Når jeg ser tilbage på rejseåret 2017, så bliver det den rejse der går over i historien. Vi havde de dejligste oplevelser på vores rundrejse fra syd til nord og vi mødte de sødeste hjælpesomme ærlige mennesker og så massevise af persiske rigdomme. Iran sagde vi ikke farvel til, men på gensyn.

Iran

Maj

Var jeg på job med rejsebloggen i Nordspanien, nærmere bestemt Catalonien. Et område, som virkelig har fået mediedækning siden deres ulovlige uafhængighedsvalg den 1. oktober 2017. Jeg mærkede bestemt også den afstandstagen fra nogle af de lokale, som jeg talte med. Ret skræmmende. Men livet på landet er idyllisk med vinmarker, olivenlunde, vulkaner, vandrestier i alle niveauer, middelalderbyer og borge ombygget til små boutiquehoteller. Området er meget undervurderet af mange danskere. Vi tenderer til at flyve til Barcelona og stresse rundt med millioner af andre turister. Måske du også skulle prøve livet på landet i Catalonien?

Juni

Pinseferien var et reunion med min fantastiske fynske veninde Camilla, som har boet i Barcelona siden 2000. Kristine (min store teenagepige) og jeg fløj ned til Camilla og brugte 3 dage på bare at hygge os sammen. Gå på den lokale cafe rundt om hjørnet, en løbetur på stranden, flyspotting og store drinks i de lune sommeraftener – langt væk fra stressen på Ramblaen 🙂

Måske den by i Europa jeg har besøgt flest gange. Jeg elsker at komme tilbage, fordi det handler om at hygge os mest muligt.

Juli

Endelig kom sommerferien og vores længe ventede store oversøiske rejse til Japan kunne begynde. Siden vores første rejse til Japan i 2013 har vores drøm været at rejse tilbage. Teenagedatteren skulle have sin veninde Astrid med, så 5 høje blegfisede danskere ankom 1. juli i Osaka. Vi brugte de første dage i byen på at udforske de utallige shoppingarkader, så vi kunne få ro på teenagetøserne inden vi begyndte at indtage Osaka Castle og alle templerne i Kyoto. Den 6. juli holdt vi Mathias (min mindste dreng) fødselsdag og han blev fejret både af os og hotellet. Vi havde forberedt gaver og morgensang på sengen. Mathias havde fuld råderet over dagens begivenhed og han valgte at vi skulle på raftingudflugt. Fra Kyoto fløj vi til ø Okinawa og derfra sejlede vi videre til den lille ø Zamami, hvor vores store drøm at svømme med skildpadder blev indfriet og snorkle direkte fra stranden.

japan sommerferie 2017

Jeg er fortsat meget begejstret for Japan og dens mystik og det bliver heller ikke et farvel, men et på gensyn til næste gang.

August – september

Et par måned med ro på herhjemme med ture rundt i Danmark og besøge venner og familie i Nordjylland og Fyn.

Oktober

Nye oplevelser i et nyt land – skolernes efterårsferie gik til Makedonien. Vi fløj med Wizz Air med direkte fly fra Kastrup til Skopje. Det var billigt og sådan var servicen også. Makedonien er et fattigt Balkan bondeland med bjerge, landsbyer, frugtplantager, ortodokse kirker og moskeer. Skopje, hovedstaden, kæmper med massive investeringer i opbygning af midtbyen til et moderne centrum med en kæmpe lysende statue af Alexander den Store på midten af torvet. Floden Vardar skiller byen i to dele og krydser du floden via den gamle stenbro kommer du til den gamle bydel med bazar, hamam og brostensbelagte små gader.

Jeg holdt nok mest af naturen, bjergene og sidde ved bredden af søen Ohrid med en god bog. Det blev aldrig rigtig en destination teenagerne blev glade for selvom de nærmest måtte få, hvad de pejede på, fordi det er et vildt billigt rejseland. En kop te kr. 4,- . En cafe latte eller en øl kostede omkring kr. 10 – 15 på den dyreste cafe i Skopje.

November

Jeg var så heldig, at få et nyt job med rejsebloggen og rejste i den forbindelse til delstaten Thuringen i Tyskland for, at udforske byerne Weimar og Erfurt. I Erfurt havde jeg den særlige oplevelse, at bo på et 800 år gammelt Augustinerkloster, hvor selveste Martin Luther boede for 500 år siden før Reformationen. Det særlige ved delstaten er for det første, at handelsvejen Via Regia gik gennem byerne og har medført velstand. Desuden blev området forskånet for massive ødelæggelser under begge Verdenskrige og derfor findes der mange bevaringsværdige smukke huse, slotte, klostre og kirker pånær Barfüßerkirchen, som blev total bombet i 1944.

I november tog jeg også en weekendtur til Hamburg med det formål at besøge Airbus fabrikken. Hold da op en oplevelse for en rejsenørd, at se hvor flyene bliver til. Det var fuldstændig uvirkeligt, at se en A280 stå under vingerne på en A380.

December

Har stået i julefredens tegn og julehygge med familien.

Nye rejser er blevet planlagt eller i planlægningsfasen og min første store rejse i 2018 bliver en uge i januar til Finland med bloggen, som jeg glæder mig rigtig meget til.

En stor tak til DIG 🙂

Til slut vil jeg gerne sende en hilsen til dig og alle de skønne mennesker, som har kigget forbi rejsebloggen i året der er gået. For hver måned der går kommer flere og flere forbi bloggen og læser med og deler af deres egne erfaringer.

At dele er motivet der driver mig til at skrive om min store passion at rejse.

Jeg ønsker dig et godt nytår og håber du vil fortsætte med at kigge forbi og læse med og dele ud af egne erfaringe.

GODT NYT (REJSE)ÅR

De bedste hilsner

Bettina

 

7 Comments

  • Hej Camilla
   Ja, tak 2017 var et oplevelsesrigt år med både korte og længere rejser til nær og fjern.

   Jeg ønsker også det bedste for dig i 2018 🙂

 • Hej Bettina, superspændende læsning og sikke et fantastisk rejseår du og familien har haft. Det er nogle spændende steder, i har besøgt og især Japan står stadig meget højt på vores ønskeliste – så mon ikke en dag det bliver til noget 🙂

  Det har været en fornøjelse af følge dig i 2017, så det er mig der takker. Jeg glæder mig, til at følge alle dine nye eventyr i 2018 😉

  Rigtig godt rejsenytår til dig og familien 🙂

  De bedste rejsehilsner

  Annette

  • Hej Annette
   Tusind tak for dit altid trofaste følgeskab. Det er dejligt.
   Jeg er sikker på en rejse til Japan vil komme til jer. Det er et interessant og anderledes land og folkefærd. Selvom vi har rejst rundt 2 gange føler jeg kun vi har kradset i overfladen. Måske er det sådan det lidt er for jer og USA, som i flittigt rejser til.
   De bedste hilsner
   Bettina ?

  • Velbekomme, det er en fornøjelse. Jeg tror du har ret, Bettina. Efter at man har besøgt en del lande kommer et under huden – og ja, for os er det USA 😉
   /Annette

 • Så mange fine reiser det har blitt i 2017! Iran høres virkelig superherlig og spennende ut, Japan er et av mine favorittland, og Makedonia skulle jeg gjerne sett mer av etter å ha besøkt noen steder langs Lake Ohrid. Godt nyttår, håper du får et år fylt med mange gode reiseopplevelser!

  • Hej Marianne
   Ja, alle rejseforventinger til Iran blev indfriet. Et rejsemål jeg i mange år havde drømt om. Skulle jeg tilbage til Makedonien, så ville jeg også tage længere ind i landet mod bjergene og opsøge deres vinmarker. Vi kom ligesom høsten var i hus. Det kunne have været sjovt at plukke druer.
   Jeg ønsker også dig et nyt år fyldt med gode oplevelser.

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)