Her er en rejseguide til tre dage i Singapore med aktuelle oplysninger om buslinier, entrépriser og generel information.

Er du på vej til Malaysia, Indonesien eller Australien eller måske et helt andet land, hvorfor så ikke lave et stop på ud- eller hjemrejsen og bruge tre dage i Singapore. Ja, det er muligvis en meget dyr by, men så må du lave nogle prioriteringer, fordi Singapore er en moderne by med stil og et besøg værd.

Læs også hvad vores rejsebudget i Singapore samlet set løb op i: https://www.danishadventurer.dk/billigt-rejsebudget-til-en-storbyferie-i-singapore/

Vi gjorde et stop i Singapore på vej hjem efter vores vinterferie i Indonesien, hvor vi ø-hoppede fra Java til Bali videre til Flores og sejlede rundt i Komodo National Park.

Vi havde ikke planlagt vores program fra dag til dag inden vi kom, men vi havde lavet en liste over “MUST see” seværdigheder og områder, som vi havde samlet sammen blandt venner og kollegaer inden afrejsen og fra de nye mennesker vi mødte i Indonesien og det kom der så denne rejseguide til Singapore ud af.

For at finde rundt i Singapore havde jeg et lille kort krøllet sammen i lommen og Google Maps offline over Singapore på mobilen.

Jeg håber, du kan finde nogle gode ideer til din storbyferie i Singapore.

Sidst i artiklen har jeg skrevet lidt praktisk information.

Rejseguide: Tre dage i Singapore

Første dag du ankommer går med at komme fra lufthavnen ind til hotellet. Tag en regular taxi eller hop på toget. Tag resten af dagen fri og udforsk nærmiljøet ved hotellet. Hvis du har ekstra tid, så tag på opdagelse i Chinatown, Little India eller Kampong Glam eller gå direkte til programmet.

Dag 1 Formiddag

Start formiddagen med en gåtur i Botanisk Have, hvor mødregrupper laver gymnastik og skolebørn er på udflugt med deres lærere og mærk stilheden i den flotte gamle have fra 1859. Det er gratis at gå rundt i den store park, som er under UNESCO bevaringsliste siden juli 2015.

Hvis du er vild med orkideer i alle regnbuensfarver og former, så foreslår jeg du køber entrebillet til National Orchid Garden, som ligger inde i haven. Der er flere ruter du kan vælge mellem og også guidede ture du kan tilmelde dig. Pris for orkidehaven SGD 5,- for voksne og gratis for børn under 12 år.

 

This slideshow requires JavaScript.

Klik på et billede for stort format

Dag 1 Frokost

Tag derefter bus nr. 6, 107 eller 174 fra Botanisk have til Orchard Road, som er det ultimative shopping område bestående af en 2,2 km lang shopping boulevard. Her kan du gå lidt ned af gaden eller købe dig fattig, spise lidt frokost og hygge dig.

Dag 1 Eftermiddag

Sidst på eftermiddagen er det tid til at køre videre med bus nr. 106 eller 508 til Hotel Marina Bay Sands ved Gardens By the Bay. Billedet er taget igennem foruden af bussen derfor lidt pletter hist og her 🙂

I bussen mod Hotel Marina Bay Sands
I bussen mod Hotel Marina Bay Sands

Her skal du træffe et valg enten skal du starte med at gå rundt i haven Gardens by the Bay eller tage op på toppen af Marina Bay Sands og opleve udsigten.

Vi valgte udsigten og udskød havebesøget til næste dag (se Dag 2).

Igen skal du træffe et valg for enten skal tage op på Sands Skypark. Pris til Sand Skypark er SGD 23,- og børn under 12 år SGD 17,-. Grunden til du skal vælge det er for at komme helt ud i spidsen af hotellets tagterrasse.

Gratis adgang til Marina Bay Sands

Den anden valgmulighed er, at gå ind i Tower 3 og tage elevatoren op til CÉ LA VI Skybar på 57′ etage, hvor der er gratis entré. Vi valgte CÉ LA VI Skybar, fordi det var ikke afgørende for os at komme helt ud i spidsen, men derimod at komme op og få den smukke udsigt over Singapore og Gardens by the Bay. Vi satte os bagefter i cafeen og købte en forfriskende drink. Pris SGD 65 for 2 drinks og 1 sodavand.

This slideshow requires JavaScript.

Klik på et billede for stort format

Dag 1 Aften

Hvis du er frisk og stadigvæk mere energi, så skal du på natsafari i Singapore Zoo. Kl. 17.18 eller 17.38 kan du hoppe på bus 133 ved Marina Bay Sands Theatre lige overfor Skybaren direkte til busstationen Ang Mo Kio. Rejsetiden er ca. 45 minutter. Ang Mo Kio er en stor busstation, hvorfra der afgår mange busser. Men der er godt skiltet, som du kan se her nedenunder og folk er meget høflige og det er nemt at finde rundt.

Bus 138 til Singapore Zoo
Bus 138 til Singapore Zoo

Her skal du skifte til bus 138, som kører direkte til Singapore Zoo. Bussen går ca. hvert 15 minut og den tager også ca. 45 minutter. Den sidste bus fra Zoo afgår kl. 00.15.
Hvis du ikke er til lokal transport, så hopper du bare ind i en taxi og kører direkte derud.

Start besøget med lidt aftensmad og orienter dig om parken og sæt dig ind i hvilken rækkefølge du skal lave de forskellige aktiviteter parken tilbyder. Billetten vi købte var inkl. togturen rundt i parken blandt dyrerne pris SGD 35 for voksne og SGD 17 for barn. Vi havde købt entrébillet på forhånd på hotellet, fordi de oplyste os, at vi så sparede penge. Billetten kan også købes online, så kan der også spares lidt og man kan slippe for lang kø.

Dag 2 Morgen

Rejs hen til metrostationen Bugis og besøg det lokale shoppingcenter Bugis Street og fortsæt derefter langs North Bridge Rd. hen til den flotte Sultan Mosque, som ligger i hjertet af området Kampong Glam (klart et af mine favoritsteder i Singapore). Hvis du er historie interesseret, så følg linket: History of Kampong Glam. Gå på opdagelse i de mange små gader, få en forfriskning i en af cafeerne og spis frokost på en af de mindre restauranter. Vi valgte japansk mad til frokost på Box n Sticks.

This slideshow requires JavaScript.

Klik på et billede for stort format

Gå tilbage til Bugis metro og hop på toget til Raffles Place Interchange og gå derfra hen til busstoppestedet The Sail, hvor bus nr. 400 afgår fra.

Dag 2 Eftermiddag

Rejs med bus 400 til endestationen i Garden by the Bay og start med at besøge Sustainable Singapore Gallery – det er gratis. Det er vildt lærerigt, at gå igennem de interaktive gallerier og få viden om Singapore’s bestræbelser på at passe på mijøet og være bæredygtig.

Videre herfra langs promenaden hen til naturlegepladsen for børn, husk badetøj – igen gratis entre. Det er et super lækker lege- og vandområde, som dit barn vil elske. Der er en cafe her, så i ikke dør af sult eller tørst.
Se billeder her: Children’s Garden

Når i er færdige her går turen videre til de to Dome’s som i hele tiden kunne se fra legepladsen af. Den ene er Cloud Forest og den anden Flower Dome. Her skal du planlægge, hvornår i går ind, fordi der hver anden time laves tåge inde in Cloud Forest og det giver nogle utroligt smukke effekter, når vanden falder ned igennem klippen og alle de grønne planter får et helt specielt liv. Her er også en lille kiosk, hvor du kan købe noget at drikke. Pris SGD 28 for voksne og SGD 15 for børn.
Se tiderne her: Cloud Forest Mist Timing

This slideshow requires JavaScript.

 

Udenfor de to Dome’s står 12 af de i alt 18 Supertree Grove (Du kan tælle dem alle på det store billede oppe i toppen af artiklen). Det er fortryllende, at gå rundt mellem træerne, som skyder op til 50 meter høje og det er endnu mere vildt efter solnedgang, hvor der er lysshow kaldet Garden Rhapsody Show. Vi blev allesammen tryllebundet af at gå rundt i dette område – både i dagslys og om aftenen.
Første show er klokken 19.45. Hele dette område er også gratis.
Se tiderne for lysshowet her: Garden Rhapsody Light Show

Når showet slutter gå da igennem Hotel Marina Bay Sands og ud på den anden side, hvor metroen afgår fra. Bare følg skiltene. Afhængigt efter humør kan du køre direkte med metro til ChinaTown eller Little India.

Dag 2 Aften

Vi valgte Chinatown Food Street, som ligger på Smith Street. Her er gaden fyldt med mange små køkkener, som tilbereder maden on the spot for meget små penge. Der er udendørsservering, men gågaden med madboderne er overdækket og nogle enkelte restauranter har også indendørsservering med air conditioning.

Prisen for 3 portioner SGD 17,50 ved Roast Duck #07. Drikkelse kommer der nogen rundt og sælger ved bordene og det kostede SGD 10.50 for en stor Tiger øl og en dåsesodavand.

This slideshow requires JavaScript.

Klik på et billede for stort format

Dag 3 Morgen

Rejs til Little India og far vild i de mange små gader, hvor der dufter af krydderier, kvinder handler ind i farvestålende kjoler og husene er malet i alle nuancer. Måske tror du på det er dagen du vinder i lotto, fordi så er her måske gevinst i en af de små boder. Spis din frokost i en af de indiske restauranter. Det kostede os SGD 18 for mad til 3 personer inklusiv drikkelse.

This slideshow requires JavaScript.

 

Dag 3 Eftermiddag

Tag bus 57 eller 131 fra The Verge Shoppingcenter (det er lukket) i Little India til det berømte luksuriøse Raffles Hotel. Det er et smukt 5 stjernet hotel og inde i den flotte koloniale bygning skal du måske have den berømte drink Singapore Sling?

Gå bagefter 1 km ned til Merlion et skulpturel springvand. Gå igennem War Memorial Park og Esplanade Park eller gå igennem Esplanaden inden du krydser Jubilee Bridge, som er for fodgængere. Merlion er Singapore’s vartegn – et løvehoved og en krop som en fisk. Gå gennem Merlion Park langs promenaden og få de flotteste motiver bl.a. Hotel Marina Bay Sands og ArtScience bygningen, hvis klokken er 16.00 kan du nyde en Happy Hour drink og mingle med kontorfolket der har fået fri fra arbejde.

På The Pelican kostede 2 drinks og 1 lille is til Mathias SGD 21,19.

Merlion
Merlion

Dag 3 Aften

Gå fra Merlion til Boat Quay, som er et historisk kaj-område, fordi her forgik størstedelen af al handelen i midten af 1800-tallet ved Singapore River. De gamle handelshuse er pænt istandsatte og gjort bevaringsværdige og i dag er dette et meget levende sted om aftenen. Her mødes forretningsfolk og får en fyraftensøl med kollegaerne samtidig med, at turisterne trænger sig på for, at få forreste række ud til floden på en af de mange restauranter. Lige bagved de små handelshuse ligger der skyskrabere en masse fra Singapore’s bank- og finansielle sektor.

This slideshow requires JavaScript.

Vi spiste streetfood på BK Eating House, en af de få lokale spisesteder på hjørnet af Circular Road og South Bridge Road. En hovedret kostede mellem SGD 3,5 og SGD 7. Det er virkelig mega billigt. Jeg mener vi gav SGD 1,5 for en sodavand. Mad og drikke til 3 personer kostede her det samme, som 1 fadøl længere henne ad gaden.

Bagefter købte vi en fadøl på Comptoir Pte til SGD 14 per person, men så fik vi også lov at sidde udenfor på første række 😉

Senere på aftenen bliver der temmelig livligt i de små gader.

Alternative ideer til dine tre dage i Singapore

Singapore tilbyder så mange aktiviteter og forlystelser, som du kan tilvælge alt efter tid og pengepung. Her vil jeg lige nævne et par stykker, som du kan skifte en af dagene ud med eller måske forlænge dit ophold:

 • Singapore Cable Car Sky Pass SGD 33
 • Singapore Flyer SGD 33
 • Singapore Zoo SGD 33
 • Universal Studios SGD 68
 • S.E.A. Aquarium SGD 28,8
 • Adventure Cove Waterpark SGD 32
 • Sentosa 4D Adventure Land SGD 35

Hotel anmeldelse af Ibis Budget Singapore Clarke Quay  (reklamelink)

Vi boede på et mellemklasse hotel med swimmingpool i et dobbeltværelse med plads til 3 personer i hhv. en dobbeltseng og en singleseng. Der er gratis wifi, vindue (OBS! ikke alle værelser er med vindue), køleskab, fjernsyn, føntørrer, daglig kaffe/te og vand forsyninger, air condition, badeværelse med toiletartikler & håndklæder og med pool på taget og sågar poolhåndklæder.

Ved siden af hotellet lå Cafe Killiney, hvor vi spiste vores morgenmad og til den anden side lå en lille kiosk, som på 6 km2 havde alt, hvad du måtte ønske 🙂

Vi valgte pga beliggenheden og prisen. Ibis Budget Singapore Clarke Quay (reklamelink) ligger på Hong Kong Street i gåafstand til Chinatown og livet ved floden, metroen Clarke Quay, tonsvis af busser og i gåafstand til en anden metrolinie fra Chinatown.

Pris SGD 657 for 3 nætter, hvilket svarer til ca. kr. 3.150,-. Check dagsprisen på hotellinket ovenover.

Praktisk information

Vi købte et 3-dages ubegrænset kort til bus, metro og lokaltog, men alligevel blev det til mange kilometer i benene hver dag. Det gav en god frihed til at komme omkring i storbyen.

Jeg har skrevet om hvordan du skal købe kortet her: Køb Singapore Tourist Pass og kør med offentlig transport

De bedste hilsner

Bettina

5 Comments

 • ser spændende ud. glæder mig til at læse nærmere. hvordan gjorde i med bagagen? skal man ud og indchecke den? Vewd ddu om reglerne. mkh birthe

 • Meget spændende – og super flotte billeder! Jeg har selv planer om en rejse til det sydøstlige Asien til januar og det ser ud til at Singapore virkelig er et besøg værd 🙂

  • Hej Christa
   Hvor er jeg glad for at høre, at mine billeder er flotte 🙂
   Asien er utroligt spændende og Singapore er ingen undtagelse, men den kan være dyr, hvis man ikke er forberedt.

   De bedste hilsner

   Bettina

 • Sikke en god artikel, om at rejse til Singapore. Vi har haft Singapore i tankerne til en fremtidig rejse, så vi kan sagtens bruge dine inputs. Super at du også lige skriver om transporten.
  Mange hilsner
  Rikke

  • Hej Rikke

   Jeg er glad for at høre, at du finder inspiration i artiklen og kan bruge mine tips. Skriv endelig, hvis du får brug for et godt råd.

   De bedste hilsner

   Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)