Min unesco world heritage liste
UNESCO World Heritage

Min UNESCO World Heritage liste

Der er udpeget 1073 steder i hele verden, som indgår i verdens kultur-og naturarv Unesco World Heritage liste. Alle med en enestående universel værdi. Der er en stor del af stederne, som er i fare f.eks Damaskus, Aleppo og Palmyra pga. krigen i Syrien, regnskovene på Sumatra og Madagaskar eller Yemens gamle hovedstad Zabid, som forfalder, fordi der mangler ressourcer til vedligeholdelser. Zabid i Yemen er et af de steder, som står højt på listen over mine drømmerejser.

Min UNESCO World Heritage liste

Jeg har indtil videre besøgt 119 af UNESCO’s verdens kultur-og naturarv af de 44 lande jeg har besøgt. Jeg har lavet en verdenskort og sat røde knappenåle på, for at vise dig hvilket land det ligger i og hvad stedet hedder.

Det er min mission på mine rejser, at familien skal besøge mindst et af UNESCO’s bevaringsværdige kulturarvsteder, fordi jeg vil gerne lære om vores historie og dele denne kultur med mine børn, familie og omgangskreds.

Mine bedste UNESCO World Heritage besøg i 2016

Mine bedste UNESCO World Heritage besøg i 2015

Mit mål er 200 UNESCO steder i løbet af mit rejseliv.

UNESCO i Danmark

Du kan opleve 8 (per 2. februar 2018) af stederne i Danmark, så du behøver ikke rejse langt væk. De 3 af stederne finder du på Sjælland, 2 i Jylland og det sidste sted ligger helt oppe på Grønland:

Se den danske UNESCO World Heritage liste her: http://whc.unesco.org/en/statesparties/dk og læs mere om vores kulturarv.

Donationer

Hvis du ligesom jeg gerne vil hjælpe med at bevare UNESCO verdens kultur- og naturarv, kan du bakke op om organisationen og give en donation. Du kan også købe et flot verdensatlas, som du kan hænge op på væggen hjemme i din stue eller på kontoret. Det ser flot ud og det skaber glæde og en masse samtaler med familie og venner.

Tak fordi du læste med 🙂

De bedste hilsner

Bettina

Senest redigeret 2. februar 2018

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Mads & Camilla 2. september 2016 at 22:30

  Vi talte sjovt nok vores UNESCO besøg her for et par dage siden. Vi har “kun” besøgt 53, til gengæld skal vi inden længe besøge de to første steder der blev indskrevet på listen 😀

  • Reply Bettina Arknaes 3. september 2016 at 08:20

   Hej Mads og Camilla

   Det er da også rigtig mange. Det er fedt, hvis i også har den interesse og ønsker at bidrage til deres bevaring om det så er et sted i naturen, borg, by, tempel osv.

   Det bliver da sejt, at skulle besøge de 2 første indskrevet. Hvor er det?

   Måske kender i den, men hvis ikke så har UNESCO fornylig lavet en World Herirage App og den har jeg testet. Den er rigtig god og i kan bl.a. logge alle de steder i har været, så er det nemt at holde styr på.

   Fortsat god rejse. Jeg nyder, at følge jer ?

   De bedste hilsner fra Bettina

  Skriv din mening og tanker i kommentarfeltet :-)