Reklamesamarbejde for Polish Tourism Organisation og NordicTB
#TravelmemoriesPoland #NordicTB

Vil du opleve hvor lokalbefolkningen hænger ud, besøge hyggelige cafeer, baggårdsmiljøer og slow living i en storby, så tag med på en kulinarisk rejse til Kazimierz og smag det lækre Street Food i Krakow.

Har du måske hørt om dumplings?

Hvis ikke, så er det en dejpakke med lækkert fyld og i Krakow er den meget populær, som en lokal og billig spise. Man kan altså ikke rigtig rejse til Krakow uden at smage dem hedder det sig!!! Så vi opsporede en lokal “milkbar” og fik smagt de famøse dumplings. Men hånden på hjertet, så var det et helt andet køkken vi blev forelsket i under vores rejse til Krakow. Nem gademad, gårdhaver og skønne restauranter i det jødiske kvarter Kazimierz var en glædelig uventet overraskelse.

Forvandling fra grå kedelige p-pladser til sprudlende liv

Gamle grå kedelige parkeringspladser og tomme uhyggeligt baggårde er forvandlet til små charmerende miljøer med udeserveringer og madboder  fra alverdens køkkener.  Her mødes venner, unge som ældre, familier med børn og deres bedsteforældre. De snakker og hygger sig for en kort stund eller sætter sig godt til rette på de selvbyggede borde-bænke set og bliver hængende i flere timer. Livet leves langsomt her.

Smag på Street food i Krakow og andre lækkerier

Min familie og jeg har travet gaderne i det urbane jødiske kvarter Kazimierz tynde og vi har fundet en masse lækker madsteder bl.a Street food boder. Her er en beskrivelse af bodernes beliggenhed, genren og atmosfæren. Du kan også klikke på Google kortet længere nede i artiklen og få den nøjagtige beliggenhed.

Plac Izaaka – på hjørnet af Ciemna og Jakuba. Her finder du 9-10 små madboder. Boderne består bl.a af kaffe, juicer, thai, hot dog, kager, vegetarisk og lokal mad. Her er ingen toiletvogn, men køber man mad fra en food truck kan man låne toilettet på Stajnia Pub. Fin pub, som forøvrigt også har en gårdhave.

Street food i krakow caffe latte

Judah Food Market – dette Street Food i Krakow er blevet kendt pga. et stort gavlmaleri ved navn Skwer Judah. Stedet finder du på hjørnet af Świętego Wawrzyńca og Wąska. Her finder du omkring 10 forskellige typer madboder. Når aftenen falder på tændes lyskæder og en super hyggelig atmosfære breder sig.

Skwer Judah street food i Krakow

Dajwór 21 – klemt inde i en smal sprække af husgavle ligger et lille street food område med 4 – 5 madboder. Her er også borde og bænke, så man kan slå sig ned og hygge sig.

Dajwór 21 street food i Krakow

Mleczarnia ogródek (Mlekowóz) – på hjørnet af Beera Meiselsa og Bożego Ciała ligger en vildt hyggelig gårdhave med udskænking af fadøl under de store kastanietræer. Der er også et menukort, hvis du bliver sulten. Stedet ligger også ved Schindler’s List Passage og det kendte motiv af pigen med den røde frakke.

Mleczarnia ogródek (Mlekowóz)

Stara Zajezdnia Kraków by DeSilva – det oprindelige sporvognshangar er omdannet til en kæmpe ølbar med festlokaler i Krakow. Stedet ligger på gaden Świętego Wawrzyńca. Kommer du om sommeren kan du slænge dig i liggestolene udenfor. Om vinteren kan du trække indenfor i den gamle hangar. De brygger selv øl, laver drinks og gløgg om vinteren. Det er et stort sted med plads til mange mennesker, hvis i kommer som en gruppe, så husk dette sted.

Stara Zajezdnia Krakow by DeSilva

Wegwiser Kazimierz – på hjørnet af Miodowa og Starowiślna ligger der et lille bitte turistkontor.  Samme sted under træerne finder du en 2-3 madboder. Herfra kan du skyde genvej til pladsen Szeroka og byens 500 år gamle synagoge Remuh og præcis overfor ligger Hamsa.

Hamsa – er en mellemøstlig restaurant med indgang både fra vejen Miodowa og vejen Szeroka. Her kan du sidde både udenfor i et lukket gårdmiljø, indenfor og på fortovscafe. Det er et meget populært sted, så forvente at der er kø med mindre du har været i forvejen og bestilt bord. Køkkenet serverer super lækre farverige retter, samt vegansk og vegetarisk.

Hamsa street food i krakow

Zapiekanki Królewskie på torvet Nowy – Zapiekanki er en fast food ret i Polen. Det er en baguette skåret over med en masse fyld på og derefter varmet. På torvet Nowy ligger Królewskie, som er vildt populær og skaber kø, især for unge mennesker og turister. Men uanset om du er sulten eller ej, så besøg det hyggelige torv med det runde madhus i midten, masser af cafeer og et lille loppemarked. Vi sad i timer i solen på en af fortovscafeerne og nød livet og kiggede på de mange mennesker komme forbi.

Zapiekanki Królewskie torvet Nowy i Krakow

Pub Wręga – en meget hyggelig gårdhave og restaurant der serverer polsk mad. Her er suppe i brød, kød, pølser og pommes frites på menuen og store fadøl. Stedet ligger på gade Józefa 17, hvor du også vil se noget af den meget populære street art ved indgangen.

Pub Wręga i Krakow

Good Lood 1 – bedste is i Krakow. Isboden ligger på hjørnet af Plac Wolnica og Bocheńska. Forbered dig på at stå i kø inden det bliver din tur, fordi isboden er ekstremt populær. Isboden ligger ved det store kvadratiske torv Plac Wolnica, hvor der ligger en del cafeer og restauranter rundt om, samt Etnografisk museum. Meget fint område med en masse kultur.

Good Lood 1 isbod

Klik på kortet og find beliggenheden

Det kan være svært lige at overskue, hvor stederne ligger henne. Jeg har derfor prikket alle spisestederne ind på Google Maps, så er det nemt at finde. Du kan dele kortet med andre ved at klikke i bjælken på tegnet efter stjernen.

Bydelen Kazimierz

Som billederne viser har selvfølgelig mange fundet vej hertil ligesom jeg selv gjorde. Men til forskel fra de fleste gæster i Krakow valgte vi at bo på hotel i bydelen Kazimierz. Sidst på dagen falder der ro over området og de lokale myldre frem, som de får fri fra arbejde. Det skyldes nok at de fleste turister bor på hotel i bydelen nær det Kongelige Wawel Slot og ser Kazimierz på et kort dagsbesøg for at følge i Schindler’s fodspor.

Andre artikler fra Krakow

Se også et af mine andre indlæg fra Krakow bl.a om at bruge offentlig transport og besøg i Auschwitz koncentrationslejr.

Jeg håber, du har fået inspiration til at smage Street Food i Krakow i bydelen Kazimierz, når engang i fremtiden vi kan rejse ud og opleve og mærke verden.

Stil gerne spørgsmål i kommentarfeltet herunder.

De bedste hilsner

Bettina

One Comment

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)