En lun forårsdag var jeg på sightseeing tur med vandflyveren Seaplanes og så med egne øjne Aarhus fra oven. Det er en klassisk majdag med delvis sol og skyer.

Har du egentlig set din egen by fra oven?

Jeg har rigtig mange oplevelser fra Aarhus, hvor jeg bor. Et af dem var denne lune aften i maj måned. En helt almindelig tirsdag. Med masser af sejlbåde på havet. Måske er det tirsdags kapsejlads?

Flyv med og se Aarhus fra oven

Kapsejllads

Aarhus Universitetshospital fra oven

Vi flyver ind over land og ser Aarhus Universitetshospital fra oven. I daglig tale kalder vi sygehuset “Skejby” måske, fordi det ligger ved bydelen Skejby. Her kommer omkring 1.000.000 besøgende om året og knap 10.000 arbejder på sygehuset. Hele vejen rundt er der anlagt en vej, hvorfra man kan dreje fra og køre ind til den afdeling man skal besøge. Vi har også fået letbanen ført her ud.

Skejby sygehus

Gellerupparken set fra oven

Herfra flyver vi videre og ser Gellerupparken med den nyanlagte park i midten af bydelen. Absolut et besøg værd, hvis du aldrig har været der måske med en kaffe to-go fra Europa Kaffe & Te. Kan du se stisystemet fra parken i midten, som fører i fire retninger. Den nederste til venstre fører ud på den nye Trille Lucassens Gade. Krydser man den kommer man ned til indkøbscentret City Vest. Følger du den øverste til venstre kommer du i retning af Bazar Vest.

Gellerup parken

Moesgaard Musem set fra oven

I det sydlige Aarhus under Seaplanes vinger anes Moesgaard Musem. Det nye hvide museum er interegret i naturen og det gamle Museum er de lidt rosa farvede bygninger. Ud over et museumsbesøg, så er her virkelig gode vandre- og løbeture af forskellige afstande i Marselisborg Skovene. Det er kun dig selv der sætter grænser for længde og indhold i skovene. Ude i horisonten ses Aarhus fra oven.

Højbjerg og Frederikskirken

Vi flyver hen over bydelen Højbjerg og tydeligt ses Frederikskirken. Det er en vej jeg kører på utrolig tit, da det er midt mellem hvor jeg bor, Marselisborg skovene og vandet.

Frederikskirken

Aarhus bugt

Her ser du lidt af Aarhus bugt og de lokale strande. Det er her vi tilbringer vores sommerdage, når vi på en hverdag tager til stranden og bader i Danmark. Men det er også her vi går tur hele året rundt og nyder naturen. Da billederne er fra slutningen af maj måned er det ikke til at få øje på nogen på strandene. Men campingpladsen Blommehaven har allerede en god belægning. Igen kan du se hvor meget skov der er tæt på Aarhus. Det er blandt andet det jeg elsker ved byen Aarhus. Vi har alt inden for få kilometers afstand.

Campingpladsen Blommehaven

Marselisborg Dyrehave og Den Uendelige Bro

Under udstillingen Sculpture by the Sea i 2015 blev den Uendelig Bro bygget af Aarhus arkitekterne Johan Gjøde og Niels Povlsgaard. Det blev et tillæbsstykke ingen havde set komme. Da broen skulle pilles ned blev der ramaskrig og det lykkedes byens borgere, at få den smukke bro til at overvintre I Aarhus Kommune og komme igen år efter år i april.

Den Uendelige Bro – en attraktion elsket af alle i byen og dens gæster.

Den uendelige bro

Aarhus Ø set fra oven

I stor kontrast til naturen har vi fået en ny bydel Aarhus Ø på havnefronten. Det er et område der med få måneders mellemrum forandrer sig med nye højhuse og det ser ikke ud til at stoppe. En lille oase er blevet til i form af et havnebad og nogle street food boder. Jeg håber og beder til vores lokale politikkere kan se denne oase ikke må fjernes, men jeg kommer nok til at skrive den her tekst om…

Den opmærksomme læser kan se Danmarks højeste boligbyggeri Lighttower mangler, samt et par andre blokke på Bassin 7.

Aarhus nye bydel Aarhus fra oven

Aarhus bykerne

Her nedenfor ser du Aarhus bykerne med den flotte gamle Domkirke og Toldboden på havnen. Her ses det tydeligt, at Aarhus ligger op ad vandet med en bykerne, nye havnefronter og havneindustri. Fra Domkirken til Den Uendelige Bro er der 4 km og ud til Moesgaard Museum er der 9 km.

Læs også min 24 timers guide i Aarhus.

Domkirken aarhus fra oven

Måske en gaveide til dig selv eller en du holder af, at se din egen by fra oven?

Jeg havde 25 minutters sightseeing, hvor jeg så Aarhus fra oven og det var en hel utrolig fantastisk oplevelse. Og så bliver man lige lidt ekstra glad, når piloten stopper op og har tid til et stort smil.

Smuk pilot Aarhus fra oven

Der er skønne oplevelser både i det nære og langt væk. Det er bare med at gribe dem.

De bedste hilsner

Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)