Men de færreste får den chance, for der er begrænset antal til salg hvor morgen – vil du vove at rejse derud og forsøge lykken.

Ja, det er sandt der er gratis entre til Auschwitz koncentrationslejren og også til den endnu større koncentrationslejr Auschwitz ll også kendt som Birkenau.

Men du kommer ikke ind uden et såkaldt Entry Pass. Dette kan bestilles online her https://visit.auschwitz.org/, sålænge der er billetter tilgængelig.

Billetterne sættes til salg 3 måneder før.

Når der ikke er flere er din anden chance at møde op fra klokken 07.30 og få et af de begrænsede antal gratis Entry Pass, som er ledige på dagen med entre inden 10.00 eller efter kl. 16.00.

Free Entry Pass kontor

Entry hours

Tør du løbe an på det?

Indrømmet. Jeg turde altså ikke vove rejsen derud klokken alt for tidlig morgen med min familie. Det tager 1 – 2 timer med bus.

Vi skal tidligt op.

Vi skal tro på det.

Vi er her kun i få dage.

Hvad hvis der er udsolgt.

Uha nej, vi blev usikre. Familien og jeg blev enige om, at vælge et Entry Pass på hjemmesiden med engelsktalende guide og følge med en gruppe. Åh nej, også udsolgt!

Jeg må tilstå, at dette gik ikke helt som planlagt. Man skal åbenbart være forberedt i månedsvis for at der er gratis entre til Auschwitz koncentrationslejren.

Ny udfordring.

Jeg skal så ikke til Krakow uden at se Auschwitz og den vilde surfing på nettet gik igang. Der findes et utal af lokale turistbureauer, som sælger udflugter derud også den dag du gerne vil!

Er det billigt! Hmmm, det er en smagssag. Det er jo røveri på en måde, når jeg ved det koster gratis. Omvendt hvis man gerne vil dertil med en gruppe og guide med opsamling ved ens hotel, så er det perfekt.

Nu undre du dig sikkert over, hvorfor de lokale kan sælge Entry Pass, bus med eller uden guide på den dag du gerne vil derud og der er udsolgt på Auschwitz officielle side! Jo, de lokale tømmer beholdningen af Entry Pass og sælger som en samlet pakke!

Ja, og sådan blev det også for mig. Jeg måtte bide i det sure æble og købe en samlet udflugtspakke til Auschwitz og Birkenau koncentrationslejr.

Jeg fandt den billigste billet på GetYourGuide. Jeg lykkedes at finde en selvguidet tur til kr. 165.

Inklusiv i prisen til kr. 165

 • Bus T/R
 • Afhentning 5 minutter fra mit hotel kl. 06.20
 • Auschwitz guidebog på engelsk til 15 PLN
 • Guide der stod i kø og hentede Entry Pass
 • Kørsel mellem de to lejrer
 • En guide der sørgede for jeg kom med bussen.
 • Hjemkomst kl. 14.00.
 • Selvfølgelig ubesværet med selv at finde derud.
 • Ingen bekymring om jeg kunne få billet.

Derfor er mit budskab og råd til dig. Skal du til Krakow, så gå straks efter du har købt flybillet eller rejse, ind og bestil dit Entre Pass, så du kan få gratis entre til Auschwitz koncentrationslejren og slip for at gå i samme fælde som mig.

Lykkedes det dig at få Entry Pass med gratis entre til Auschwitz koncentrationslejren kan jeg foreslå tre transportmetoder alt efter humør:

 1. Du kan rejse med lokaltog til Oswiecim T/R til PLN 25. Det tager 1 time og 40 minutter og derfra en gåtur på en 20 minutters tid
 1. Du kan tage en bus fra MDA Bus Station for PLN 10 – 12 Per vej. Det tager omkring 1 1/2 time. Se tiderne her: https://www.busy-krk.pl/en/
 1. Eller den mest bekvemme og luksusvarianten via App’en MyTaxi. Prislejet er fra PLN 120 til 220.

Imellem lejrerne er der en gratis shuttlebus, der kører cirka hvert .10 minut. Om vinteren hver .30 minut.

Gratis shuttlebus mellem Auschwitz og Birkenau

Lykkedes det ikke, så kan du finde et utal af udflugter på GetYourGuide.

Har du spørgsmål, så skriv endelig til mig.

De bedste hilsner

Bettina

Kunne du lige dagens artikel? Så glem ikke at følge DanishAdventurer på Sociale Medier!

Instagram Facebook Bloglovin

Del din mening og tanker i kommentarfeltet :-)