UNESCO World Heritage 2019 fortalt i billeder.

For nogle år siden satte jeg mig et mål om, at besøge 200 UNESCO seværdigheder rundt omkring i verden – NYT mål 300 per 1. september 2023. Der er pt. 1199 (september 2023) steder på verdensarvlisten. Hvert år kommer der nye steder til og andre kan risikere er blevet slettet. Se hvor langt jeg er kommet med mit mål: https://www.danishadventurer.dk/min-unesco-world-heritage-liste/

Nogle seværdigheder er meget berømte og andre seværdigheder handler det om, at bevare en ånd, en madret, en tidsperiode, en danseart, en bygning osv.

Her i artiklen har jeg lavet en lille fotoreportage med en kort beskrivelse af stedet sammen med et af mine billeder.

Mit motiv

Jeg vælger, at besøge steder optaget på kulturarvlisten, for at lære om verdens historie og kultur. At besøge bevaringsværdige kulturseværdigheder er noget særligt, som jeg prioriterer, hver gang jeg rejser. For at udbrede kendskabet til stederne deler jeg dem med mine børn og familie og til dig der læser med på bloggen.

UNESCO World Heritage 2019

I 2019 besøgte jeg 7 UNESCO kulturarvsteder rundt om i verden. Her kan du se min komplette liste og nogle af mine billeder, så du bedre kan få en forståelse af stedet.

God fornøjelse og tak fordi du kigger med.

  1. Trulli husene i Alberobello, Italien
  2. Sassi di Matera, Italien
  3. Det historiste centrum Macao, Kina
  4. Auschwitz Birkenau, Polen
  5. Det historiske centrum i Krakow, Polen
  6. Bern, Schweitz
  7. Jungfraujoch, Schweitz

Trulli husene i Alberobello, Italien

I den italienske region Apulien er der et lille område ved byen Alberobello, hvor husene er bygget i en helt speciel stilart med kejleformede tage. Væggene er af sten og hvidkalkede. Et skønt område og meget besøgt af både italienske og udenlandske turister. I højsommeren er der lysshows om aftenen, hvilket jeg klart kan anbefale at opleve.

Trullo hus i Alberobello i Italien

Sassi di Matera, Italien

Sassi betyder huleboer og kan spores helt tilbage til stenalderen. Altså noget af det ældste historie i verden. I den centrale gamle del af Matera kan du opleve huler, som mennesker har boet inde i helt frem til 50’erne. Sassi di Matera er et af mine største oplevelser i Italien. Tip bliv et par nætter, så du kan opleve byen alene efter 1-dags turisterne er kørt videre.

Sassi di Materia Unesco

Det historiske centrum Macao, Kina

Det er et sjovt lille sted i Kina, for det gamle centrum i Macao var under portugisisk administration fra midten af 1600-tallet til 1999. Gadenavnene står både på kinesisk og portugisisk (se det øverste billede) og husene er bygget i portugisk stil kalkede i mange farver, velbevaret eller under restaurering. Når du er her, så tag også et kik på casinoerne. Det er en lille perle med strategisk betydning.

Unesco World Heritage 2019 den gamle by i Macao

Auschwitz Birkenau, Polen

Auschwitz Birkenau koncentrationslejr og senere udryddelseslejr står i dag, som et frygteligt kendetegn for de nazistiske jødeudryddelser og forbrydelser under Det Tredje Rige. Børn under 14 år frarådes. Det var et meget følelsesladet besøg. Jeg vælger her at vise sporerne, hvor togene kom og kørte jøderne ind i Birkenau.

Overvej dit besøg.

Auschwitz Birkenau Unesco

Det historiske centrum i Krakow, Polen

Krakows gamle centrum består af det store flotte kongepalads Wawel, middelaldertorvet Rynek Glówny, kirkerne og det jødiske område Kazimierz med flere hundrede år gamle synagoger. Rejser du til Krakow, så besøg også Oscar Schindlers fabrik, tag en cykeltur langs Wisla og gå på opdagelse i street food boderne i jødiske område.

Det historiske centrum i Krakow

Bern, Schweitz

Bern er Schweitz forbundshovedstad, men det er den gamle by på halvøen Engehalbinsel, hvor floden Aare løber rundt om, som er optaget på UNESCO’s verdensarvliste. Bydelen er utrolig smuk og charmerende. Jeg kommer gerne igen.

Bern i Schweitz

Jungfraujoch, Schweitz

Bjergpasset Jungfraujoch ligger i Alperne mellem Mönch og Jungfrau. På toppen 3471 m over havets overflade er der bygget et observatorium, hotel og udsigstplatform. Vi kom op til observatoriet med Jungfraujochtoget fra byen Grindelwald, men er du hardcore til at vandre kan du gå turen hele vejen på de afmærkede vandrestier.

Jungfraujoch i Schweitz Unesco

Mit mål er 300 steder rundt om i verden – se her hvor langt jeg er kommet https://www.danishadventurer.dk/min-unesco-world-heritage-liste/

De bedste hilsner

Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)