UNESCO World Heritage 2020 fortalt i billeder.

For nogle år siden satte jeg mig et mål om, at besøge 200 UNESCO seværdigheder rundt omkring i verden – NYT mål 300 per 1. september 2023. Der er pt. 1199 (september 2023) steder på verdensarvlisten https://whc.unesco.org/en/list/. Hvert år kan der komme nye steder til listen og andre kan risikere er blevet slettet.

Nogle seværdigheder er verdensberømte og andre seværdigheder handler det om, at bevare naturen, en særlig kultur. en madret, en tidsperiode, en danseart, en bygning osv.

Her i artiklen har jeg lavet en lille fotoreportage med en kort beskrivelse sammen med et af mine billeder fra UNESCO stederne jeg besøgte i 2020.

Mit motiv

For at lære om verdens historie, natur og kultursteder optaget på kulturarvlisten, så tilvælger jeg altid at besøge et sted på mine udflugter og rejser. At besøge bevaringsværdige kulturseværdigheder er noget særligt og det har jeg valgt altid at prioriterer ind i rejseplanlægningen. For at udbrede kendskabet til vores kulturarv, så forsøger jeg at lærer mine børn og familie om stederne ved at tage dem med, samt at dele det med dig der læser med på bloggen.

UNESCO World Heritage 2020

I 2020 besøgte jeg 8 UNESCO kulturarvsteder rundt om i Europa. I Vinterferien rejste vi rundt i Andalusien, hvor vejret er lunt og der er rigt på kultur og skønt mad. Sommerferien skulle have været en 3-ugers rundrejse på Sri Lanka, men en Corona pandami kom i vejen. Det medførte et par meget impulsive rejser til øen Cypern i juli og Slovakiet i september. Her er min komplette liste UNESCO World Heritage 2020 og et af mine udvalgte billeder.

God fornøjelse og tak fordi du kigger med.

  1. Alhambra, Spanien
  2. Antequera Dolmens Site, Spanien
  3. Brødremenigheden i Christiansfeld, Danmark
  4. Cordobas’s historiske centrum, Spanien
  5. Jellingestenene, Danmark
  6. Paphos, Cypern
  7. Spišský Hrad, Slovakiet
  8. Wooden Church of the Slovak part of the Carpathian Mountain Area, Slovakiet

Alhambra i Spanien

Alhambra i Spanien UNESCO

Antequera Dolmens Site, Spanien

Antequera Dolmens Site Spanien Unesco

Brødremenigheden i Christiansfeld, Danmark

Broedremenigheden i Christiansfeldt Danmark UNESCO

Cordobas’s historiske centrum, Spanien

Cordoba historiske centrum Spanien UNESCO

Jellingestenene, Danmark

Jellingestenene UNESCO Danmark

Paphos, Cypern

Paphos Cypern UNESCO

Spišský Hrad i Slovakiet

Spissky Hrad Slovakiet UNESCO

Wooden Church of the Slovak part of the Carpathian Mountain Area, Slovakiet

Wooden Church kirke UNESCO Slovakiet

Jeg besøger hvert år UNESCO steder på vores rejser til nær og fjern. Her kan du se min samlede liste og hvor tæt jeg er på målet: https://www.danishadventurer.dk/min-unesco-world-heritage-liste/

De bedste hilsner

Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)