UNESCO World Heritage 2021 fortalt i billeder.

For nogle år siden satte jeg mig et mål om, at besøge 300 UNESCO seværdigheder rundt omkring i verden. Der er pt. 1199 (september 2023) steder på verdensarvlisten https://whc.unesco.org/en/list/. Hvert år kan der komme nye steder til listen og andre kan risikere er blevet slettet.

Nogle seværdigheder er verdensberømte og andre seværdigheder handler det om, at bevare naturen, en særlig kultur. en madret, en tidsperiode, en danseart, en bygning osv.

Her i artiklen har jeg lavet en lille fotoreportage fra UNESCO stederne jeg besøgte i 2021.

Mit motiv

For at lære om verdens historie, natur og kultursteder optaget på kulturarvlisten, så tilvælger jeg altid at besøge et UNESCO sted på mine rejser. At besøge bevaringsværdige kulturseværdigheder er noget særligt og det har jeg valgt altid, at prioriterer ind i rejseplanlægningen. For at udbrede kendskabet til vores kulturarv, så forsøger jeg at lærer mine børn og familie om stederne ved at tage dem med, samt at dele det med dig der læser med på bloggen.

UNESCO World Heritage 2021

I 2021 besøgte jeg 6 UNESCO kulturarvsteder i Europa. Året startede med nedlukning efterfulgt af en påskeferie, hvor hele familien lå syg med Corona. Den planlagte ferie i april til Færøerne blev derfor udskudt til 2022. I slutningen af maj rejste jeg alene til Catalonien i Spanien. Sommerferien tilbragte hele familien i 14 dage i Kroatien, samt af en uge på Lolland/Falster/Møn. Efterårsferien gik til Slovenien og dens smukke bjerge og natur. Og vi sluttede året af med at skyde nytåret ind i Estlands hovedstad Tallinn og dens prægtige gamle by. Her er min komplette UNESCO World Heritage 2021 liste og et af mine billeder fra hvert sted.

God fornøjelse og tak fordi du kigger med.

  1. Idrija (Heritage of Mercury), Slovenien
  2. Plitvice Lakes National Park, Kroatien
  3. Škocjan Caves, Slovenien
  4. Stevns Klint, Danmark
  5. Tallinn gamle bydel, Estland
  6. Zadar (Venetian Works of Defence), Kroatien

Idrija (Heritage of Mercury), Slovenien

Idrija (Heritage of Mercury) Unesco

Plitvice Lakes National Park, Kroatien

Plitvice Lakes National Park Unesco

Škocjan Caves, Slovenien

Skocjan Caves Unesco

Stevns Klint, Danmark

Stevns Klint Unesco

Tallinn gamle bydel, Estland

Zadar (Venetian Works of Defence), Kroatien

Zadar Unesco 2021 Kroatien

Jeg besøger hvert år UNESCO steder på vores rejser til nær og fjern. Her kan du se min samlede liste og hvor tæt jeg er på målet: https://www.danishadventurer.dk/min-unesco-world-heritage-liste/

De bedste hilsner

Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)