UNESCO World Heritage 2022 fortalt i billeder.

For nogle år siden satte jeg mig et mål om, at besøge 200 UNESCO seværdigheder rundt omkring i verden. Der er pt. 1199 (september 2023) steder på verdensarvlisten https://whc.unesco.org/en/list/. 56 steder er i fare for ødelæggelse pga. krig, uroligheder eller naturkatastrofer.

Nogle seværdigheder er verdensberømte og andre seværdigheder handler det om, at bevare naturen, en særlig kultur, en madret, en tidsperiod, en danseart, en bygning osv. I 2023 er København udnævnt til the World Capital of Arcitecture under teamet: Sustainable futures – leave noone behind. Det bliver spændende at følge.

Her i artiklen har jeg lavet en lille fotoreportage fra UNESCO stederne jeg besøgte i 2022.

Mit motiv

For at lære om verdens historie, natur og kultursteder optaget på kulturarvlisten, så tilvælger jeg altid at besøge et UNESCO sted på mine rejser. At besøge bevaringsværdige kulturseværdigheder er noget særligt og det har jeg valgt altid, at prioriterer ind i rejseplanlægningen. For at udbrede kendskabet til vores kulturarv, så forsøger jeg at lærer mine børn og familie om stederne ved at tage dem med, samt at dele det med dig der læser med på bloggen.

UNESCO World Heritage 2022

I 2022 besøgte jeg 12 UNESCO kulturarvsteder rundt i Europa, samt Vietnam. Forårsferien gik til miniputlandet San Marino, Firenze og Bologne. Den udskudte ferie til Færøerne fra 2021 gjorde vi endelig i maj måned. Sommerferien besøgte vi Vietnams østkyst fra Hanoi til Hoi An. Efterårsferien gik til søen Lake Maggiore rundt. Og vi sluttede året af med at skyde nytåret ind i Letlands hovedstad Riga.

Her er min komplette UNESCO World Heritage 2022 liste og et af mine billeder fra hvert sted.

God fornøjelse og tak fordi du kigger med.

 • Castelgrande, Montebello og Sasso Corbado, Schweitz
 • Forhistoriske pælehytter Mercurago, Italien
 • Hue monumenter, Vietnam
 • Imperial Citadel i Hanoi, Vietnam
 • Medici Villas, Jardin de Boboli, Italien
 • My Son Sanctuary, Vietnam
 • Phong Nha-Ke Bang National Park, Vietnam
 • Riga, den gamle bydel, Letland
 • Sacri Monti i Ghiffa, Italien
 • San Marino, San Marino
 • The Porticoes of Bologna, Italien
 • Urbino historiske centrum, Italien

Castelgrande, Montebello og Sasso Corbado i Schweitz

Castelgrande

Forhistoriske pælehytter i Mercurago i Italien

Mercurago

Tempel i Hue, Vietnam

Hue templer

Citadel i Hanoi, Vietnam

Imperial citadel

Medici Villas, Jardin de Boboli i Italien

Jardin de Boboli

My Son Sanctuary i Vietnam

My Son Sanctuary

Phong Nha-Ke Bang National Park i Vietnam

Phong Nha-Ke Bang National Park

Riga, den gamle bydel i Letland

Sacri Monti i Ghiffa i Italien

Sacri Monti i Ghiffa

San Marino

San marino

The Porticoes of Bologna i Italien

The Porticoes of Bologna

Urbino historiske centrum i Italien

Ubino unesco world heritage 2022

Jeg besøger hvert år UNESCO steder på vores rejser til nær og fjern. Her kan du se min samlede liste og hvor tæt jeg er på målet: https://www.danishadventurer.dk/min-unesco-world-heritage-liste/

Mit mål var 200 steder, men sagen er den at jeg bliver nødt til at revidere mit mål, så nu bliver det 300 steder 🙂

De bedste hilsner

Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)