Her er 10 ting du skal opleve i Osaka, som er Japans tredje største by med næsten 2.9 millioner indbyggere. Det lyder måske ikke af så meget, men i hele præfekturet lever der 18 millioner mennesker, hvor Osaka er hovedstaden.

Byen er karakteriseret ved mange overdækkede shopping arkader, store mad billboards, god infrastruktur, cyklister, beergardens, højhuse og kun få templer, en moderne havnefront og floden Yodo, som går gennem byen.

Meget af byen blev ødelagt under 2. verdenskrig / Stillehavskrigen, så byens udseende står i stor kontrast til Kyoto, hvor du støder på templer overalt.

Den ene halvdel af byen vender ud til Osaka Bay og den anden del grænser op til grønne bjerge.

Indenfor en radius af 1 time ligger der 3 store lufthavne: Osaka, Kansai og Kobe.

Jeg har udvalgt 10 ting du skal opleve i Osaka, når du lægger din vej forbi. Byen har selvfølgelig mange flere oplevelser og seværdigheder, men de færreste vælger at bor her i ret mange dage, så derfor har jeg kogt oplevelserne ned til 10.

Nederst finder du detaljer om stederne og jeg har også plottet stederne ind i google maps, så du kan danne dig et indtryk af beliggenheden.

10 ting du skal opleve i Osaka

  1. Osaka Castle
  2. Dotonbori
  3. Umeda Sky Building
  4. Sumiyoshi Taisha Shrine
  5. Hozen-ji Temple
  6. Tenjinbashi
  7. Nihonbashi Electric Street
  8. Harukas 300
  9. Tsutenkaku Tower
  10. Red Light District Tobita Shinchi

Læs her, hvorfor jeg har valgt de 10 ting du skal opleve i Osaka

Osaka Caste – et smukt genopført tempel fra det 1500 århundrede, som ligger i flotte frodige grønne omgivelser omkranset af en voldgrav. Entre YEN 600 og børn er gratis under 15 år. Der er daglig åbent. Der er en nybygget handicapindgang.

Dotonbori – det største turistmekka i Osaka. Her er de store berømte mad billboards og Osaka’s vartegn Glico Man, som er det øverste billede på siden. Her er shopping og underholding dag, som nat.

Umeda Sky Building – tag de 173 meter op og besøg haven på øverste etage og nyd udsigten over hele Osaka og Osaka bugten og floden Yodo. Bygningens arkitektur er kommet i kategori med andre særlige bygninger rundt om i verden.

Sumiyoshi Taisha Shrine – efter min mening det fineste hellige sted i Osaka. Flot velholdt grøn oase med 1000 år gamle træer og en smuk rød buet bro. Hvert år besøges helligdommen af mere end 2. millioner tilbedere for at bede om sundhed og velstand. Se her om der er et ritual, når du besøger Osaka http://www.sumiyoshitaisha.net/en/rituals.html. Her kommer nærmest ingen turister. Gratis entre.

Hozen-ji Temple – en kort spadsergang fra turisthelvedet Dotonbori ligger templet Hozen-ji, som er pænt besøgt om dagen, men om aftenen henføres du til det gamle Osaka, når du træder ind på den lille stenbelagte smalle gade. Her er stille og en hyggelig atmosfære i gadelygtens skær. Der er også et par små spisesteder.

Tenjinbashi – a hidden gem. Tenjinbashi er fyldt med små spisesteder, lokale butikker, bodegaer for de ølelskene, gamle damer der trisser rundt med deres rullemarie, cykler en masse, rod og stemning. Der er også en mega lang shopping gade, hvis du er på udkig efter lidt shopping. Vi spiste her https://www.genkisushi.co.jp/en/Området ligger lige bag et stort industri-område og motorvejen der går igennem byen. Tag metroen til Temma Station. Her så jeg ingen andre turister.

Nihonbashi Electric Street – her finder du alt indenfor elektronik – både nyt og second hand.

Harukas 300 – højeste bygning i Japan med sine 300 meters højde. Flot panoramaudsigt på øverste etage. Efter en tur rundt på Observatory Deck er der en skøn openair skygarden, hvor de serverer iskolde øl. Der er et eller andet dragende over høje bygninger. Entre YEN 1.500. Køber din billet på forhånd og undgå kø: https://www.abenoharukas-300.jp/en/observatory/

Tsutenkaku Tower – tårnet som bruges i mange film, men det jeg synes er interessant er, at det blev opført i stil med Eiffeltårnet i 1912. Under krigen i 1943 brændte det ned og Hitachi genopbyggede det og det bruges i dag til forlystelse og oplysning til borgerne på siderne fra ledlyset. Lyset i toppen signalerer vejret i morgen. Jeg kan ikke lade være med at grine, når jeg læser deres folder – informativt med barnligt. Se selv: https://www.tsutenkaku.co.jp/Guide-pdf/2019mishiranguide_english.pdf

Red Light District Tobita Shinchi – advarsel området er IKKE for børn. Yndige unge piger sidder “fromt” i spotlight og venter på kunderne kommer forbi i bil eller til fods. Lige indenfor døren sidder en gammel kone og styrer hele butikken. Det findes vist ikke noget lignende i hele Japan.

Osaka set med 3 lokales øjne

De bedste hilsner

Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)