Der er så mange oplevelser i Tokyo - jeg elsker den by!

Okay, jeg indrømmer, at det lyder måske lidt overdrevet, men Tokyo er på alle måder en metropol, en hovedstad, hvor man bliver fortryllet af at være i, fordi den på en gang er hektisk, eksotisk, religiøs og magisk.

Jeg er i det hele taget meget begejstret for Japan og du vil finde mange artikler fra mine 2 rundrejser i Japan på bloggen.

I dette indlæg handler det kun om oplevelser i Tokyo og her har jeg valgt nogle helt unikke steder jeg har forelsket mig i. For at gøre det enkelt har jeg lavet en liste og et kort på Google, så du kan se hvor stederne er. Nederst er nogle af mine billeder for at give dig en ide om de steder jeg har listet.

Tag de dele du kan bruge fra mine erfaringer og lav din egen tur 🙂

Oplevelser i Tokyo

 1. Ginza
 2. Kolde øl
 3. Akihabara elektronikbyen
 4. Shinjuku Skyline set fra toppen af Tokyo Metropolitan Government Building
 5. Pachinko
 6. CoCo Curry House
 7. Plastikmad og Kappabashi Kitchen Town
 8. Golden Gai
 9. Omoide Yokocho - Memory Lane
 10. Tokyo Tower
 11. Takeshita Street tæt på Roppongi Hills
 12. Tsukiji fiskemarked
 13. Ueno Zoo og Park
 14. Ameyoko Street Marked
 15. Tokyo Skytree

Klik på ikonet på kortet for at læse om stedet

I Ginza finder du alle high fashion brands, koncept stores, modebutikker, cafeer og restauranter. Chuo-dori bliver hver weekend til gågade fra kl. 12.00 til 17.00. Hvis du ikke er til shopping og mode, så er der også noget særligt ved arkitekturen og æstetikken i området.

Ginza walking street

I Japan elsker de øl. 2/3 af Japans alkoholindtag er øl. Asahi, Kirin, Sapporo og Suntory er de fire brands der forhandles overalt. Her ser du en ølbar på Ginza gågaden med ekstra kolde øl i sommervarmen.

En ølbar med ekstra kolde øl i sommervarmen

Elektronikbyen Akihabara er et pulserende mylder af indkøbere og nysgerrige shoppere. Området er også blevet et manga- og underholdningstilholdssted, hvor unge piger klæder sig ud og forsøger at lokke mændene med på cafe. Det skal opleves. Om søndagen lukkes hovedgangen Chuo Dori for trafik og omdannes til en gågade fra kl. 13:00 til 18:00.

 
Elektronikbyen Akihabara

Skyline i Shinjuku. Billedet er taget fra udsigtsplatformen i Metropolitan regeringsbygningen (gratis entré). Shinjuku er et kæmpe finans- og forretningsområde bebygget med skyskrabere og om aftenen omdannes dele af området til det vildeste underholdningsområde. Det er i denne bydel den berømte film 'Lost in Translation' med Bill Murray og Scarlett Johansson blev skudt og Park Hyatt Tokyo ligger. Hotellet er offentlig tilgængeligt, så med den rigtige påklædning kan du tage en drink i skybaren.

 
Tokyo skyline

Pachinko er et japansk pinball spil der spilles i larmende, røgfyldte lokaler. Det er en tidsrøver og et vanedannende spil, som tilmed spiller en stor rolle i den japanske økonomi.

Husk lyd

Kæden CoCo Curry House er en klassisk fastfood frokost restaurant. Det fascinerende er, hvordan de laver en tro kopi af retten, som afbildet i menukortet. Pris cirka kr. 45,- Det er så typisk japansk.

en tro kopi af menu book

Foran næsten alle typer af restauranter finder du en kopi af maden. Kappabashi Street mellem Ueno og Asakusa sælger disse plastikretter og anden service til køkkenbrug. Værd at besøge.

Kopimad

Golden Gai er et livligt område med bitte små barer med plads til 3 - 6 personer. Mange har deres egne stamgæster, så spørg høfligt inden du sætter dig om du må komme ind. Golden Gai ligger i Shinjuku's Red Light District Kabukicho område med cirka 10 minutters gang fra Shinjuku togstation.

Golden Gai kort

Omoide Yokocho - Memory Lane et lille skjult område med gyder og små restauranter. Omoide Yokocho ligger 5 minutter fra station Shinjuku. Sådan ser den hemmelig indgang ud. Du skal vide stedet findes ellers misser du det. Forvent ikke nogen kan tale engelsk. Absolut mit ynglingssted at fare vild herinde, finde en ledig spot og bare pege på noget på menukortet og se hvad der sker.

Den hemmelige indgang til Yakitori Momory Lane

Tokyo Tower er et nydeligt tårn du ser mange steder fra, når du bevæger dig rundt i Tokyo. Det ligner en kopi af Eiffeltårnet i Paris.

Tokyo Tower i centrum

Takeshita Street tæt på Roppongi Hills. Her finder du unge mennesker klædt ud i alle former for tøj genre. Det kan blive en helt særlig oplevelse, hvis du kommer samme dag, som de vælger at gå tur i gaden.

Takeshita Street

Tsukiji fiskemarkedet på en helt almindelig hverdagsmorgen. Du behøver ikke deltage i tunaktionen for at komme ind i fiskemarkedshallerne. Slut dagen af med sushi i sidegaderne, hvor der sælges køkkenudstyr og grøntsager. Desværre er stedet lukningstruet

Klik her: Læs om vores besøg på Tsukiji fiskemarkedet i Tokyo.

Tsukiji Fiskemarked

Uneo er et stort område i Tokyo. Jeg holdt meget af at gå tur i parken og rundt om søen. Her mødte vi mange søde mennesker, så på templer og små forlystelser. Er du til dyr er der en stor Zoo.

Ueno Park

Ameyoko Street marked langs togbanen tæt på Ueno Station er interessant, hvis du er til markeder.

Ameyoko Street Marked

Tokyo Skytree er Tokyo's højeste bygning og tv-tårn. Udover at besøge den 360 graders udsigtsplatform ligger Tokyo's akvarium i komplekset sammen med et kæmpe butikscenter.

De bedste hilsner

Bettina

18 Comments

 • Hej Betina Tak tak for en skøn blog – vi ( min mand og jeg) afslutter en 6mdr s jordomrejse i Japan – vi har 3 uger og det er sikkert ikke nok ,men vi nyder dine beskrivelser, og tager alle de noter vi kan ? Kærlige hilsner Kamilla&Jens

  • Hej Kamilla og Jens
   Tusind tak for at læse med – det er så dejligt, at høre i har fundet en masse inspiration. Det er en stor kompliment fra et berejse på 6. måned rundt i verden.
   Det bliver en fed afslutning på jeres jordomrejse. Glæd jer 🙂

   De bedste hilsner
   Bettina

 • Jag har aldrig riktigt förstått vad som är så fantastiskt med Tokyo men samtidigt har jag ju inte varit där så kan ju inte säga att det inte är det heller. Men efter att ha läst det här inlägget så blir jag ändå lite sugen på att besöka den staden måste jag erkänna.

  • YES – du kan ikke se det, men jeg sidder med et stort smil over hele ansigtet, fordi det er min store motivation, at oplyse andre om mine gode rejseoplevelser og give andre inspiration.
   Det er en svær kunst.
   Tak og hav en god dag.

   De bedste hilsner
   Bettina

 • Men gud. Det känns som att det finns hur mycket saker att se som helst i Tokyo. Vill så gärna dit. Lilla eiffeltornet. Vad roligt! hade ingen aning om att de hade en.

  • Og de elsker deres lille tårn. En anden sjov ting er, at de elsker at klæde sig ud eller iføre sig det rette outfit til enhver lejlighed. f.eks. i Disneyland var mange unge piger klædt ud, som en slags tegneseriefigur. De er squ lidt småtossede.
   Jeg håber du en dag kommer dertil 🙂

   De bedste hilsner
   Bettina

  • Tusind tak fordi du læser med. Jeg bliver rigtig glad for at høre, at det giver lyst til at rejse dertil. Det er sådan en stor oplevelse, at jeg ønsker alle får den chance en dag.

   Hav en god dag.

   De bedste hilsner
   Bettina

 • Jeg elsket også Tokyo, så mange fantastiske steder og ikke minst ble jeg positivt overrasket over hvor vennlige alle var, og selv de som ikke var gode i engelsk forsøkte så godt de kunne. Megakul by!

  • Jeg bliver sådan helt elektrisk bare, at læse min egen artikel, fordi byen er så megakul, som du skriver. Fedt, at du også følte dig godt behandlet og havde en god rejse til Tokyo.

 • Åh, nå har jeg lyst til å se mye mer av Tokyo. Har bare vært der en gang, med en 11-åring, så det ble altfor mye tid i DisneyWorld.

  • Fedt, at jeg kunne give dig inspiration til at rejse tilbage. Vi var faktisk også i Disney Sea World, men synes ikke det havde noget med Japan at gøre – sådan et koncept kunne have været, hvor som helst i verden 😉 Men perfekt til en på 11 år.

  • Camilla den by er for vild. Du kan finde alt her. I store træk, så alt fra de bedste storbyer/hovedstæder er samlet her. Det kræver også man har nogle dage ellers skal man ihvertfald virkelig kunne begrænse sig.
   Jeg er sikker på du snart skal rejse den vej 🙂

   Dbh. fra Bettina

  • Hej Laila
   Drømme har det med at blive til virkelighed, hvis man samtidig er vedholdende og stædig nok 🙂
   Jeg håber din drøm en dag bliver til virkelighed.
   De bedste hilsner
   Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)