Pakkeliste til en lang flyrejse – hvad skal du medbringe ombord i kabinen

Du skal ud at flyve.

Du skal på en lang flyrejse.

Men hvad skal du pakke med ombord i din rygsæk til en lang flyrejse?

Nu skal du få nogle gode og praktiske tips til, hvordan du kan pakke din rygsæk og få en god flyrejse.

Jeg skriver til dig der skal flyve på ferie og som har checket en bagage ind og nu er på vej ombord på flyet med en mindre rejserygsæk. Pakkelisten kan du også benytte dig af, hvis du kun rejser med håndbagage, så topper du blot op med tøj efter behov og vejrforhold. Her er dog vigtigt først at checke, hvor mange kilo du må have med ombord. Det har jeg lavet et skema over her: Hvad må håndbagage veje?

Her er mine 17 pakketips til dig.

Pakkelisten til en lang flyrejse kan du printe ud og krydse af undervejs, som du pakker. Nederst kommer jeg med en forklaring af nogle af punkterne, fordi de kræver lidt mere baggrundsviden.

Pakkeliste til en lang flyrejse
 1. Dokumentmappe
 2. Pas
 3. Valuta
 4. Førstehjælp travel kit
 5. Flystrømper
 6. Guidebog
 7. Notesblok og kuglepen
 8. Kamera
 9. Mobil og mobillader
 10. Rejseadaptor
 11. Power bank
 12. Spil
 13. Høretelefoner, fly minijack adaptor og dobbeltstik
 14. Trøje eller tørklæde
 15. Skiftesko
 16. Skiftetøj/badetøj
 17. Toilettaske

1. Dokumentmappe

I Tiger har jeg fundet den perfekte mappe til at mine dokumenter, fordi den er lavet af plastik med indbygget lommer og i Bog & Ide har de en relief demomappe. Her kan du opbevare din flybillet, hotelvoucher, rejseforsikring, vaccinationskort, internationalt kørekort (hvis du skal køre bil i Japan og USA). Under ferien kan du gemme dine bonner, hotelkvitteringer og turistinformationer du indsamler i de ekstra plastiklommer.

5. Flystrømper

Flystrømper, eller rejsestrømper som de også kaldes har jeg altid på og det er vigtigt, fordi det mindsker risikoen for blodpropper og samtidig forebygger de også for åreknuder og du slipper for hævede ben. Mediconline har et stort udvalg og ekspertise og de har hjulpet mig med at finde den model der passer mig. På min tidligere arbejdsplads ved C&C Travel havde 2 ud af mine 6 kollegaer haft en blodprop i benet på en flyverejse! Flystrømper er ikke kønt, men det er nødvendigt.

Flystrømper
Lars og jeg iklædt flystrømper inden flyafgang fra Okinawa til Hamburg.

6. Guidebog

Jeg har altid en guidebog med jeg kan læse i. Nogle gange låner jeg en på biblioteket og andre gange vælger jeg at købe en ny, så jeg kan skrive noter og lave æselører i den.

7. Notesblog og kuglepen

Ja, det er gammeldags, men du kan altså komme ud for at skal tage mod en besked, hvor det er mest passende at skrive det ned på et stykke papir. Der er mange oversøiske lande, hvor du skal udfylde en blanket for at rejse ind i landet. Her er det praktisk at være selvforsynende end stå at vente på det bliver din tur til at låne den ene kuglepen der cirkulerer rundt.

10. Rejseadaptor

Der er to ting du skal forholde dig til, hvilke stik bruger man og hvad er strømstyrken. F.eks i Thailand er det samme strømstyrke som i Danmark, men de bruger brede flade og mere tætsiddende ben, fremfor de runde ben vores har. Jeg har en universal adaptor fra Tripadvisor med mig, så skal jeg aldrig bekymre mig 🙂

11. Powerbank

En powerbank er et genopladeligt mobil batteri du kan bruge til at lade din mobil, kamera og andre elektroniske enheder. Det er smart hvis du skal rejse i lang tid eller skal på vandretur eller andre udflugter, hvor der ikke er strøm. Sørg for at din powerbank har flere udgange dvs. stik både til USB og MicroUSB. Min Powerbank har en kapacitet på 5600mAh, dvs. jeg kan lade min mobil 3 – 4  gange og med MicroUSB kan jeg lade mit kamera og derved spare et kabel i bagagen.

12. Spil

Tag også nogle klassiske spil med, som ikke fylder så meget. Et kortspil, UNO, Partners og yatzy er altid en vinder.

13. Høretelefoner, minijack og dobbeltstik

Selvom der på alle oversøiske flyvninger er et indbygget underholdningssystem med et stort udvalg af musik og film og du får udleveret høretelefoner, så medbring dine egne og få en god lyd. Det er ikke altid du kan bruge dine høretelefoner uden at have et minijack adaptor. Dobbeltstikket bruger børnene tit, når de hygger sig med samme film eller lytter til musik.

14. Trøje eller tørklæde

Der kan være frygtelig varmt eller det modsatte, at du fryser i flykabinen. Jeg har altid et tørklæde med ombord, som jeg så senere bruger når jeg besøger templer, kirker eller andre steder der kræver skuldre eller tildækket hår.

16. Skiftetøj/badetøj

Det du skal have i tankerne, når du skal pakke til en flyrejse, er at der kan ske uforudsete ting, som du ikke selv er herre over f.eks flyet kan blive forsinket eller hvad nu, hvis din ind-checkede bagage ikke kommer med flyet, så vil du sætte pris på at kunne skifte tøj. Det kan også være du lander tidlig morgen og hotelværelset først er klar kl. 15.00, så vil det også være rart at smide det danske vintertøj og tage sommertøj på i en fart. Du kan også overveje at pakke badetøj i håndbagagen, så du kan tage en svømmetur, hvis der er pool/strand. Jeg har også altid min solhat og solbriller med i min rygsæk.

17. Toilettaske

Her gælder samme regler som i punkt 14. Der kan ske uforudsete ting. Det er desuden dejligt forfriskende, at kunne friske sig op på toilettet i ankomsthallen, når man kommer ud af flyet. Du må max medbringe 1 liter samlet væsker om bord i kabinen. Det du skal være forsigtig med er størrelsen, fordi hver beholder må højest veje 100 ml og alle beholderen skal kunne være i én plastikpose der kan lukkes. Ikea har et hav af genlukkelige poser. I Matas og Tiger kæmper de om at sælge rejseprodukter og rejseemballage.

God rejse

Bettina 🙂

Powered by GetYourGuide

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)