De bedste julemarkeder i Hamburg og en uartig

Vidste du, at der 30+ julemarkeder i Hamburg.

Det er officielt fra den 21 november til 30 december 2023. Julemarkederne i Hamburg er en stor succes med normalt mere en 2 millioner besøgende og det er kun 15- 20 år siden de begyndte deres første julemarked. De inviterede Bernhard Paul fra Cirkus Rocalli til at kreere et unikt julemarked, som ligger på Rådhuspladsen.

Hamburg vil være med i opløbet om at være bedst i Europa – de helmer ikke før de vinder!

Selvom boderne og glühwein kan være svære at skelne fra hinanden, så er der lidt for enhver smag og aldersgruppe og det gør det attraktivt for alle typer, at rejse på julemarked i Hamburg.

→ Det gælder også dig der måske ikke rigtig er til jul.

Her kommer en kvik guide til 5 karakteristiske julemarkeder i Hamburg, hvoraf en enkelt uartig….

Rathausmarkt i Hamburg
Rathausmarkt i Hamburg

 

1. Rathausmarkt

Rathausmarkt ligger på torvet foran Hamburgs flotte rådhus
Rathausmarkt ligger på torvet foran Hamburgs flotte rådhus

Markedet Rathausmarkt ligger på torvet foran Hamburgs flotte rådhus. Hele julemarkedsideen i Hamburg startedede på dette torv. Et koncept der blev skabt af Cirkus Rocalli. Alle 80 boder bliver nøje udvalgt, fordi der må kun sælges kulinariske lækkerier og hjemmelavet produkter fra lokale købmænd og håndværkere. Hvert år søges der om tilladelse til at få en bod, fordi alle varer der handles her skal have en historie være autentiske. Har du børn med, så skal i gå ned af Spelszeuggasse = legetøjsgaden.

Det er i sandhed et historisk udseende julemarked, selvom det kun er 15-20 år gammelt. Beliggenheden er som en kulisse i en film med det smukke rådhus i baggrunden, et kig til tårnet fra kirken St Petri Kirken og Alsterkanalen. Som du ser af billedet er der trængsel en lørdag eftermiddag. Lidt på afstand tog jeg et billede af juletræet om aftenen med lysene tændt og hvor det spejlede sig i Alsterkanalen og du kan se rådhuset i baggrunden.

Det flotte juletræ ved Rådhuset
Det flotte juletræ ved Rådhuset

Her kommer både familier, vennegrupper og par.

Dagligt show: Hver dag kl. 16.00, 18.00 og 20.00 kommer julemanden flyvende henover markedet med sine rensdyr og i weekenden er der juleparade.

Åbningstiderne:
Dagligt fra 11.00 – 21.00 og i weekenden til kl. 22.00

2. Winterpride

I kvarteret St. George mellem kirken St. George og Hotel Reichhof ligger der et julemarked ved navn Winterpride. Det er et mindre julemarked med 5 – 6 juleboder og en pæn stor scene, hvor der i weekenderne spilles musik fra forskellige DJ’s og kunstnere.

Her er et link til årets program 2023: https://www.winterpride.de/

Ja, som du nok kan læse af navnet henvender markedet sig til lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner (også kaldet LGBT-personer), men mit indtryk af markedet var, at det var et meget blandet voksent publikum.

Åbningstiderne:
Fredag – lørdag kl. 12.00-24.00 og søndag – torsdag 12.00 – 10.00

3. Weihnachtsmarkt Weißerzauber på Jungfernstieg

Julemarkedet Weihnachtsmarkt Weißerzauber på Jungfernstieg ligger smukt badet i hvidt lys langs hele vejen. Selvom der er åbnet fra om formiddagen er, så er det lyset, som booster stemningen. Overalt hvor du går dufter der af glühwein, brændte mandler, grillede kastanjer dyppet i chokolade eller pandekager med nutella og Kaminbrötchen, men du kan selvfølgelig også få en klassisk bratwurst i et lyst rundstykke. Midt i mellem madboderne sælges der hatte, smykker, keramik, julepynt, lammesutsko mv. Det er rigtig hyggeligt, at gå igennem det hvide julemarked, fordi der er en god atmosfære og der ånder fred og ro. Her er mange familier, men også mange vennepar der mødes og hygger sig.

Tip: Et godt billedemotiv er fra Hamburger Kunsthalle inden solnedgang henover søen med kig til markedet og byen i baggrunden.

Åbningstiderne:
Dagligt 11.00 – 21.00 og madboderne lukker først senere.

4. St. Petri Kirche – hyggeligt også for børn

Børnekarrusellen ved St Petri Kirche
Børnekarrusellen ved St Petri Kirche

Jeg faldt lidt for St. Petri Kirche julemarkedet, fordi der sker noget med stemningen, når du kan høre kirkeklokkerne og boderne står helt op af kirkemurerne. Jeg følte mig lidt ført tilbage til en anden tidsalder. Boderne er de klassiske træskure pyntet med gran.

Der sælges varm glühwein, håndlavet chokolade, en klassisk pølse i svøb og laks der grilles over et moderne bålfad. Mange af boderne solgte også fine julesager. En fin nostalgisk karrusel i den ene ende af markedet underholdt de små søde børn, som strålede af glæde godt pakket ind i deres flyverdragter.

Åbningstiderne:
Dagligt 10.30 – 21.00

5. Santa Pauli – det frække julemarked

Tissemands chokolade julemarked i hamburg
Tissemands chokolade

Det “hotteste” julemarked i Hamburg, som er lidt uartigt hedder Santa Pauli. Det ligger på Spielbudenplatz ved Reeperbahn. Reeperbahn, for dig der ikke ved det, er Hamburgs svar på Red Light District.

Markedet er forbudt for børn, men der er ikke vagter i den forstand.

Den berømte politistation Davidwache ligger lige uden for hovedindgangen, hvis det skulle ske optøjer. Boderne sælger sexede julegodter, glühwein, robust mad og de klassiske honningkager. I teltet under Winterdeck er der stiptease hver aften. De billeder må du tænke dig til 😉 Midt på markedet er der er et pink diskotek og fra livescenen Santa Pauli Showbühne afholdes der mange fede koncerter.

Santa Pauli showbuhme
Santa Pauli showbuhme

Er du mere til lidt laidback, så kan du trække dig tilbage på Winterdeck og varme dig i loungeområdet. Loungeområdet er højt hævet over markedet, hvilket giver dig en god udsigt og overblik, så hvis du kommer i kørestol kan du ikke komme herop.

Her er cool vibes på den fede måde.

Se Santa Pauli programmet her: Santa Pauli weihnachtsmarkt

Santa Pauli abningstider:
Det åbner allerede den 14. november frem til den 23. december. Markedet åbner boderne kl. 16.00 i hverdagene og kl. 13.00 i weekenden.

Jeg håber, med min lille julemarkedsguide i Hamburg, at du har fundet dit julemarked. 

Når du besøger Hamburg, så tag også og sving forbi Hamburg Havn

Jeg kommer helt sikkert tilbage til julemarkedet i Hamburg – det smager godt 🙂

De bedste julehilsner

Bettina

Senest opdateret 8. september 2023

Gluhwein på Rathausmarkt julemarked i Hamburg
Gluhwein på Rathausmarkt
Julemarked i Zagreb

Hvad med at rejse til julemarked i Zagreb, som min veninde Ann-Mari fra www.alltidreiseklar.no har prøvet.

http://alltidreiseklar.no/se-spise-og-shoppe-zagreb-julemarked/

8 Comments

  • Hej Marianne
   Ja, jeg var også så betaget lysene og selvom jeg bare har et lille Sony pocketkamera, så er jeg meget tilfreds med mit billede. Det er rigtig hyggeligt på julemarkederne, men nummer 4 kunne jeg også godt lide fordi det var mindre og færre turister….
   Hav en god dag.
   De bedste hilsner
   Bettina

 • Det lyder som om at der er mange spændende markeder, men kom til at tænke hvad gør winterpride særlig orienteret til LGBT? 🙂

  • Hej Tine
   Der var ikke noget vildt anderledes over julemarkedet. Jeg besøgte det lørdag aften lidt før DJ’en gik på og da var der pænt fyldt op.
   Min fornemmelse var, at det var et fristed. Det blev snakket, grinet, hygget og drukket glühwein, som på alle andre julemarkeder.

   De bedste hilsner
   Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)