Under en vinterferie i Singapore faldt jeg over bladet Wonderful Japan, som WAttention har udgivet. Forøvrigt en hjemmeside der er værd, at gemme hvis du drømmer om at rejse til Japan.

En hel dag på sightseeing gik jeg rundt med bladet under armen, fordi der var så mange interessante informationer om Japan, og i særdeleshed omkring Sakura = kirsebærblomster, som jeg bare måtte dele med dig, som måske også begejstres over de smukke kirsebærtræer og fascineres af Japan.

Marts/april udgaven indholdt alene informationer om Japan, men mit øje fangede straks artiklen “Kyoto Sakura Map”. Se her alle de bedste steder i Kyoto.

Kyoto Sakura Map
Kyoto Sakura Map

Kyoto Sakura map

Lige i løbet af en til to uger om foråret springer kirsebærtræerne ud i Japan og skulle du være den heldige, der rejser på påskeferie eller forårsferie til Japan vil du opleve det, som japanerne kalder Sakura. Sakura er et andet ord for træets navn Prunus serrulata. Det er Japans uofficielle nationale blomst og det er ikke mindre end magisk.

Her er de forventede datoer, hvor kirsebærtræerne springer ud i Kyoto: Cherry Blossoms Kyoto

Skal du videre rundt i Japan vil du sikkert gerne vide lidt om de andre kirsebærtræsområder, så følg dette link: Cherry blossoms i Japan.

Sådan her starter Sakura i Japan:

  1. Kamakura
  2. Fukuoka
  3. Izu Penninsula
  4. Nagoya
  5. Kyoto, Osaka, Kyushu og Hiroshima
  6. Mount Fuji
  7. Tokyo
  8. Nagano
  9. Tohoku
  10. Hokkaido

Where to see the Sakura in parks, gardens and more great hanami spots in Tokyo – det kan du læse via dette link, som jeg har fundet i bladet Time Out Tokyo: Cherry blossoms in Tokyo | Time Out Tokyo 

Cherry blossoms in Tokyo
Billedekilde: Cherry blossoms in Tokyo | Time Out Tokyo

Sakura i Danmark

For alle os i Danmark er det også muligt, at deltage i Sakura Festival. Den afholdes hvert år i København den sidste weekend i april ved Langelinie Park. Læs om alle Copenhagen Sakura Festival aktiviteterne og klokkeslet her: Copenhagen Festival

Sakura festivallen er gratis 🌸

Der vil være Taiko trummer, Kendo, karate, og andre kultur højdepunkter. Der er også en masse boder med Japansk kultur indhold!

Den helt store instagram magnet er på Bispebjerg Kirkegård.

Det er jo helt fantastisk for alle, som er vilde med Japan eller som vil prøve noget nyt og opleve en anden kultur.

De bedste hilsner

Bettina

Opdateret 10. april 2022

6 Comments

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)