Vandreturen Camino de Ronda er en skøn tur

Vandreturen Camino de Ronda snoer sig forbi den ene smukke bugt efter den anden, med små fiskerbåde og sydenlandsk stemning langs havet. Vandreturen er både en rundtur via Girona og en lineær tur langs Costa Bravas kyst nord for Barcelona. Vandreturen er særligt til dig der elsker vand, hvis du vælger den liniær rute. Camino de Ronda er desuden en del af GR-92.

Dette billede er fra Cala dels Canyers.

Cala dels Canyers

Vandreturen kan gåes på et par dage langs kysten eller fra hytte til hytte på en uges tid. Det er faktisk en meget alsidig tur, hvor du også kan have en base ved kysten på den lineære rute og lave rundture enten nordom eller sydom i kombination med lokalbusserne eller en lejebil.

Du finder vandreturen Camino de Ronda et par timers kørsel nord for Barcelona i Spanien.

kort over camino de ronda

Fra Barcelona lufthavn til Camino de Ronda

Lander du i Barcelona lufthavn og lejer du bil er det 1 1/2 time ad AP-7 nordgående retning Girona og efter en times kørsel drejer du fra til højre ned til kysten mod byen Feliu de Guixols.

Et af de større skilte, som viser vej og fortæller om afstandene.

Camino de Ronda skilt

Billeje er dog slet ikke et krav for at komme til vandreturen Camino de Ronda, fordi busselskabet Sarfa har en bus nr. T1 fra Terminal 1 i Barcelona lufthavn, som kører direkte til Sant Feliu de Guixols busstation. Busturen tager 2 ½ time. Jeg rejste selv med bussen og det er en fin moderne bus, men meget populær blandt lokale, så jeg vil anbefale dig at købe busbillet og pladsreservation på forhånd på Moovit App. Det er bare at bestille et par dage forinden, for du kender jo din ankomsttid med flyet. Her er link til selskabet Mooviapp, så du kan planlægge turen med bus: https://moovitapp.com/index/en/public_transit-line-1-Barcelona-362-2153587-41258782-0

Travelhack: Der er en kiosk og kaffebod ved busserne, så der kan du lige tanke op inden busturen. 

Dette foto er med udsigt til Platja de Castell

Udsigt til Platja de Castell

Fra Girona lufthavn til Camino de Ronda

Det er bare ½ times kørsel i bil fra Girona lufthavn til starten af turen Feliu de Guixols, men i bus skal man rejse på tværs af landet og med 3 busser, så turen med offentlig transport tager næsten 4 timer. Det er ikke særlig optimalt, men det er muligt, hvis det er eneste mulighed du har.

Vandreturen Camino de Ronda på egen hånd

Jeg gik turen på egen hånd og boede lokalt sammen med min danske veninde, som til daglig er bosat i Barcelona. Havde jeg ikke haft den mulighed eller bare manglede kendskab til at rejse på egen hånd, så ville jeg nok benytte det lokale rejsebureau.

Dette foto er taget ved Platja El Cau Cala dels Gens.

Platja El Cau Cala dels Gens

Planlægning af Camino de Ronda på egen hånd. 

  • Du finder ruten på google maps eller andet kort og regner ud, hvor langt du dagligt vil gå. Her kan du finde ruten og forstørre op http://www.camideronda.com/en/home.html
  • Derefter booker du overnatning, så du ved at der er en seng, når du når frem f.eks Booking.com (Reklamelink). Eller du tager telt/liggeunderlag med og sover i det fri
  • Downloader app’en Maps.me og downloader kortet over kysten, så du har det off-line. Mange har data, men ude i skoven og langt fra telemaster kan du ikke altid regne med, at der er nogen service. Så aldrig gå ud uden et kort i hånden eller et kort off-line. Hvis du er mest til google, så kan du også i google maps forberede et off-line kort i din mobils app.
  • Du tager bussen ud til startstedet og går hen til der hvor  du ønsker ruten Cami de Ronda starter
  • Følg skiltene Cami De Ronda eller vandremærket i hvidt og rødt (øverste billede)
  • Sørg for drikkevarer, snacks, vandrestave, vandresko, solhat, solcreme, badetøj alt afhængig af årstiden. Jeg gik i maj måned og vejret var blandet sol og skyet.
  • Hav også en smule euro med i kontanter, som back-up. De fleste steder tager de kort også trådløst.

Frokost i det fri

Planlagt 2 – 3 dags lineær vandretur langs kysten

Til dig der har lyst til en forlænget weekendtur eller som del af en længere rejse kan du også vælge at booke en planlagt 2 eller 3-dags tur langs kysten.

2-dags tur koster hhv. kr 865 for basic og kr 1050 for comfort indkvartering inklusiv morgenmad og aftensmad.

3-dags turen koster hhv. 1420 for basic og kr. 1770 for comfort indkvartering inklusiv morgenmad og aftensmad.

Transport af din bagage kan tilkøbes for 32 eur per dag.

Læs mere om de planlagte vandreture og priser her på Cami de Ronda’s hjemmeside:  http://www.camideronda.com/en/rates.html

Dette foto er taget ved Barraca d’en Quico.

Barraca d'en Quico

Planlagt 8-dags hytte til hytte vandretur

Hvis du gerne vil gå hele rundturen på 140 km, så har det lokale turistkontor planlagt og tilrettelagt en hytte til hytte tur man kan bestille hjemmefra, så det hele er planlagt. http://www.camideronda.com/en/route/circular-route/circular-8-days.html

Dette foto er taget ved byen Calella de Palafrugell.

Hytte til hytte turen er planlagt med opstart i Girona og det er ikke sikkert det er hensigtsmæssigt for dig, hvis du lander i Barcelona lufthavn. Så er det bare at oplyse dem, hvor du gerne vil begynde turen. Du kan tage udgangspunkt i hvor bussen stopper – se linket højere oppe – og ønske det, som opstart. 

Pris fra kr. 4.400 for basic indkvartering og kr. 5.600 for comfort indkvartering og det er inklusiv morgenmad og aftensmad.

Transport af din bagage kan tilkøbes for 32 eur per dag. Det kan være en fordel, for nogle steder er der sten og grus, samt en del trapper. Men andre steder er det hel fladt, når du går langs strandpromenaden i de små byer, som billedet her taget med udsigt over stranden Platja de Llafranc.

Udsigt over stranden Platja de Llafranc

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg har ingen kendskab til firmaet Cami de Ronda, som jeg foreslår du kan beruge til en planlagt tur. Men deres ratings er gode, så jeg tør godt anbefale dem.

Jeg håber, du får lyst til at gå hele eller dele af vandreturen Camino de Ronda eller som der står lokalt på skiltene: Cami de Ronda.

Hvis vandring ikke er dig, så overvej en ferie i området. Det er utrolig hyggeligt med de små bugter og hvide byer, restauranter i vandkanten og sommer ved vandet.

bettina via cami de ronda

Skriv gerne en kommentar til mig eller del min artikel med en ven.

De bedste hilsner

Bettina

Powered by GetYourGuide

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)