Billeje i Japan kan man det – ja, hvis du tør at køre i venstre side!

En del af vores 3 ugers rundrejse i Japan med vores 3 børn foregik i bil, som vi havde lejet for 3 dage og i 7 dage rejste vi rundt med Japan Rail Pass.

Læs mere om at rejse med tog her: Japan Rail Pass.

Vi havde 3 utroligt spændende dage og friheden med børnene på bagsædet, er ubeskriveligt, fordi du kan stoppe op, når det passer dig, du kan køre til højre eller måske hellere til venstre.

Med en bil er det kun dig der bestemmer farten og ruten.

Alt det vi oplevede på køreturen henover de Japanske Alper fra Matsumoto til Kanazawa har sat sig dybe spor med dejlige minder i os allesammen.

Små landsbyer, originale huse, menneskerne ude på landet, deres påklædning, farverne, roen, duftene osv. Kontrasten fra Tokyo til landet er ekstrem. Uforglemmelig tur.

Livet på landet

Vejene er gode og vi kørte med google maps cachet ned på mobiltelefonen og ellers lidt på lykke og fromme.

Skilte i byer og langs motorveje er både på japansk og internationalt.

Udfordringerne ved billeje i Japan

 • Ingen taler andet end japansk.
 • Biludlejningsfirmaet talte kun japansk.
 • Biludlejningskontrakten var på japansk – her vil jeg påstå – ingen snyder i Japan. Det kan jeg simpelthen ikke forestille mig overhovedet, men underligt at underskrive et dokument du ikke kan læse.
 • De kører i venstre side.

Biludlejningsfirma

Vi lejede bil igennem Times Car Rental. Efter mange timers research fandt vi ud af det var et af de gældende firmaer i Japan. Billejen bookede vi online hjemmefra igennem Rental Cars (reklamelink) og gudskelov for det, fordi hjemmefra havde vi på dansk læst kontrakten og taget stilling til de ydelser og services vi ønskede med i handlen. Havde vi ventet med at gøre det i Japan havde vi været fortabt, for de kunne ikke tale engelsk og deres papirer var kun på japansk.

Booking af bil i Japan (reklamelink): http://www.rentalcars.com/

Krav for at leje bil i Japan

Du skal have et internationalt kørekort – det koster ca. kr. 25,- på borgerservice og er gyldigt for 1 år af gangen, samt gyldigt pasfoto. Læs vejledning fra Udenrigsministeret: Rejse og ophold i Japan

Jeg håber, artiklen har givet dig inspiration til at leje bil i Japan, når du skal derover.

Du er meget velkommen til at stille spørgsmål nedenfor i kommentarfeltet eller sende mig en personlig mail, hvis du ønsker rådgivning.

De bedste hilsener
Bettina

Sidst opdateret 12. september 2018

2 Comments

 • Hej Bettina!!! Tak for din fine blog. Jeg tænker på at leje en bil i Japan. Du skriver at du har gemt google maps i cachen. Vil det sige du ikke har brugt wifi? Jeg er blevet anbefalet at leje wifi i lufthavnen (simkort?). Har du erfaringer med det?
  1000 tak for hjælpen
  Lene

  • Hej Lene
   Det er meget almindeligt at leje simkort i en lufthavn. Jeg har set dem både i Narita, Haneda ved Tokyo og Kobe og Kansai ved Kyoto/Osaka, så jeg tror du finder dem alle steder.
   Korrekt. Vi har ikke brugt wifi, imens vi har kørt rundt. Det har vi fravalgt ?
   Dermed ikke sagt vi ikke har været online. Det var vi typisk hvor vi overnattede eller måske på en cafe.
   Du kan godt glæde dig en bil i Japan kan bringe dig spændende steder hen man ellers ikke ville komme.
   De bedste hilsner
   Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)