Støt rejsebloggen

DanishAdventurer.dk er en uafhængig professional rejseblog personlig drevet af Bettina Arknæs.

Rejsebloggen er ikke et rejsebureau. Jeg er fastansat i en privat virksomhed, som Travel planner og mit formål med rejsebloggen er at inspirere dig, igennem mine artikler, til at rejse ud i verden på egen hånd uden at sige job op og rejse fra hus og hjem.

Jeg vil gerne rådgive og hjælpe dig med planlægningen af din kommende rejse – det ligger i mit DNA. Bagefter kan du hjælpe mig ved at klikke på mine links og booke din flybillet, dit hotel, billeje, rejseforsikringsselskaber og rejseudstyr o.s.v.

DanishAdventurer.dk er en privatejet hjemmeside. Jeg får i nogle tilfælde provision fra de firmaer jeg anbefaler og samarbejder med f.eks. får jeg provision, når du booker en flybillet igennem mit link til Travelmarket.dk, booker et hotelværelse via Booking.com, køber en rejseforsikring, lejer en udlejningsbil osv. disse links kaldes affiliate links i fagsprog – jeg skriver reklame links alle steder, så du ved besked.

Og det koster ALDRIG dig ekstra og jeg ville aldrig anbefale noget, som jeg ikke selv bruger.

De penge jeg optjener, bruger jeg til driften og udviklingen af hjemmesiden DanishAdventurer.dk. Indtjeningen fra provision, annoncer og links gør det muligt for mig at drive hjemmesiden DanishAdventurer.dk i min fritid.

Book din rejse selv – hvad skal du vide

Først og fremmest skal jeg oplyse dig om, at ved selv at booke en rejse, er du ikke omfattet af Pakkerejseloven eller dækket af Rejsegarantifonden. Du står altså SELV for alt, såfremt der skulle opstå en situation under din ferie. Du skal nøje overveje om du er i stand til at klare alle mulige tænkelige situationer selv, inden du går i gang med at booke en rejse på egen hånd og ikke mindst om du har alle nødvendige forsikringer og tilstrækkelig dækning på dine kreditkort skulle uheldet være ude.


Husk at læs min omfattende huskeliste, når du går i gang med at planlægge din egen rejse: Sådan kommer du i gang med rejseforberedelser af rejse på egen hånd


Ønsker du tryghed eller er det mindste i tvivl skal du bestille en pakkerejse, så er du beskyttet af Rejsegarantifonden dvs. at hjemrejsen og alle udgifter forbundet med turen er dækket. Desuden har du mulighed for 24/7 at ringe til dit rejsebureau efter hjælp og du kan klage til Pakkerejse-Ankenævnet, men husk at checke om rejsebureauet er registreret i Danmark ellers er du ikke omfattet.

Køb af flybilletter

Søgemaskinerne efter flybilletter er kun formidlere af luftfartselskabernes flybilletter eller af 3. parts firmaer, som sælger flybilletter.

→ Sørg altid for at checke udbyderen, altså den der står bag salget.
Du kan benytte linket til Rejsegarantifonden øverst i artiklen, for at checke om selskabet er medlem og regler for køb af flybillet.

Grundregel ved køb af flybilletter:
Skulle der ske flyforsinkelse eller noget lignende er man altid bedst stillet ved, at have købt på flyselskabet egen hjemmeside. Deres kundeservice/support har altid åbent. Billetten er typisk lidt dyrere.
Køber man ved en 3. parts udbyder såsom Flybillet.dk, Tripmonster.dk osv. så er servicen ufattelig ringe og deres kundeservice følger kontorets åbningstider. Så her må uheldet ikke ske udenfor åbningstid, fordi så får du ingen hjælp. Men til gengæld får du så også en billigere billet!

Links’ne indeholder reklamelinks

Overnatninger

Hotel søgemaskinerne har hver især regler og særlige betingelser. På én søgemaskine kan du måske ikke bo 2 voksne og 2 børn på et værelse og på en anden søgemaskine kan du! Og på nogle hoteller kan børn bo gratis ved brug af eksisterende senge – klik derfor altid på linket og læs hotelreglerne, som står med småt nederst på siden.

Råd til køb af hotelværelse:

 • Checke pris på alle søgemaskinerne
 • check hvilke kreditkort der accepteres
 • check om lokale afgifter og skatter er inkluderet
 • check efter resortgebyr der skal betales lokalt
 • Børn og ekstrasenge – hvad er muligt
 • er det med eller uden morgenmad
 • er wifi gratis eller kun tilgængeligt i receptionen
 • gratis afbestilling og tidsfristen for afbestilling

Jeg ville aldrig købe hotelværelse der IKKE kan afbestilles! Det er som regel lidt dyrere, fordi du betaler for en garanti, men omvendt, så har du muligheden for at ændre planer og rejserute helt frem til 1 – 2 dage før ankomst.

Hvorfor er det nødvendigt?

Når man rejser på egen hånd og måske bor flere steder, så kan man undervejs ændre mening eller forelske sig i et sted, som man ikke vil væk fra og så kan man altid afbestille kommende hotelværelse.

Links’ne indeholder reklamelinks

Biludlejning

Dette skal du være opmærksom på, når du lejer bil:

 1. Envejsleje gebyr (hvis du lejer i en by og aflevere den tilbage i en anden by)
 2. Hvor mange chauffører er inkluderet
 3. Alderen på chaufføren (er du for ung eller måske for gammel 🙂 )
 4. Internationalt kørekort (koster kr. 25,- på Borgerservice)
 5. Kørsel over flere grænser (hvis du skal besøge flere lande)
 6. Fuld eller tom tank
 7. Fri kilometer
 8. Forsikringer: Ansvarsforsikring, udvidet ansvarsforsikring, vejhjælp, tyveri, kasko og selvrisiko

Linket indeholder reklamelink

Læs anmeldelser på Tripadvisor

TripAdvisor

Jeg har været medlem af Tripadvisor siden 2008 og anmeldt 100+ steder verden rundt – fra hoteller, cafeer, restauranter til seværdigheder og lokale aktiviteter. Der er kommet mere reklame med tiden på Tripadvisor, men jeg bruger det stadigvæk til at danne mig et overblik.

Link og billede indeholder reklamelinks

Mit råd om Tripadvisor:

Husk altid at læse 2 – 3 sider anmeldelser, check datoen for anmeldelsen og hvor anmelderne stammer fra.

Rejseforsikring

Rejs for guds skyld aldrig uden en rejseforsikring.

Dette skal du have styr på hos din rejseforsikring inden du rejser:

 1. Forsinket bagage dækning dvs. den bliver væk i en tid, men dukker op under ferien
 2. Mistet bagage dvs. den dukker aldrig op og alt skal erstattes
 3. Mistede rejsedokumenter f.eks din pung og pas forsvinder, hvordan vil du rejse ud af landet?
 4. Sygdom, indlæggelse, medicin mv.
 5. Sport – skal du dykke, ride, sejle, rafte, cykle m.v. – måske skal du tilkøbe en udvidet rejseforsikring?
 6. Forsinket fremmøde – hvad nu hvis du sidder fast i en kø og ikke når dit fly, båd, bus mv.?

Har du brug for hjælp?

https://www.danishadventurer.dk/cookie-og privatlivspolitik/

De bedste hilsner

Bettina

Del din mening og tanker i kommentarfeltet :-)