Whocopied.me
Book din rejse
Billeje, Book din ferie, Planlægning

Book din rejse

Book din rejse – tips og tricks

Først og fremmest skal jeg oplyse dig om, at ved selv at booke en rejse, er du ikke omfattet af Pakkerejseloven eller dækket af Rejsegarantifonden. Du står altså SELV for alt, såfremt der skulle opstå en situation under din ferie. Du skal nøje overveje om du er i stand til at klare alle mulige tænkelige situationer selv, inden du går i gang med at booke en rejse på egen hånd og ikke mindst om du har alle nødvendige forsikringer og dækning på dine kreditkort.


Læs også min omfattende guide og få min huskeliste: Sådan kommer du i gang med rejseforberedelser af rejse på egen hånd


Ønsker du tryghed eller det mindste i tvivl skal du bestille en pakkerejse, så er du beskyttet af Rejsegarantifonden dvs. at hjemrejsen og alle udgifter forbundet med turen er dækket. Desuden har du mulighed for 24/7 at ringe til dit rejsebureau efter hjælp og du kan klage til Pakkerejse-Ankenævnet, men husk at checke om rejsebureauet er registreret i Danmark ellers er du ikke omfattet.

Flybilletter

Søgemaskinerne efter flybilletter er kun formidlere af luftfartselskabernes flybilletter eller af 3. parts firmaer, som sælger flybilletter. Sørg altid for at checke udbyderen, altså den der står bag salget.
Du kan benytte linket til Rejsegarantifonden øverst i artiklen, for at checke udbyderen og regler for køb af flybillet.

Grundregel ved køb af flybilletter:
Skulle der ske flyforsinkelse eller noget lignende er man altid bedst stillet ved, at have købt på flyselskabet egen hjemmeside. Deres kundeservice/support har altid åbent. Billetten er typisk lidt dyrere.
Køber man ved en 3. parts udbyder såsom Flybillet.dk, Tripmonster.dk osv. så er servicen ufattelig ringe og deres kundeservice følger kontorets åbningstider. Så her må uheldet ikke ske udenfor åbningstid. Men du får så også en billigere billet!

Links’ne indeholder reklamelinks

Overnatninger

Hotel søgemaskinerne har hver især regler og særlige betingelser. På en søgemaskine kan du måske ikke bo 2 voksne og 2 barn på et værelser og på en anden søgemaskine kan du. Nogle hoteller kan børn bo gratis ved brug af eksisterende senge.

Råd til køb af hotelværelse: Checke pris på alle søgemaskinerne, check om lokale afgifter og skatter er inkluderet, check efter resortgebyr der skal betales lokalt, er det med eller uden morgenmad, er wifi gratis eller kun tilgængeligt i receptionen.

Links’ne indeholder reklamelinks

Biludlejning

Dette skal du være opmærksom på, når du lejer bil:

 1. Envejsleje gebyr (hvis du lejer i en by og aflevere den tilbage i en anden by)
 2. Hvor mange chauffører er inkluderet
 3. Alderen på chaufføren (er du for ung eller måske for gammel 🙂 )
 4. Internationalt kørekort (koster kr. 25,- på Borgerservice)
 5. Kørsel over flere grænser (hvis du skal besøge flere lande)
 6. Fuld eller tom tank
 7. Fri kilometer
 8. Forsikringer: Ansvarsforsikring, udvidet ansvarsforsikring, vejhjælp, tyveri, kasko og selvrisiko

Links’ne indeholder reklamelinks

Læs anmeldelser på Tripadvisor

Jeg har været medlem af Tripadvisor siden 2008 og anmeldt 100+ steder verden rundt – fra hoteller, cafeer, restauranter til seværdigheder og lokale aktiviteter. Der er kommet mere reklame med tiden på Tripadvisor, men jeg bruger det stadigvæk til at danne mig et overblik.

Tip til tripadvisor:

Husk altid at læse 2 – 3 sider anmeldelser, check datoen for anmeldelsen og hvor anmelderne stammer fra.

Rejseforsikring

Rejs for guds skyld aldrig uden en rejseforsikring.

Dette skal du have styr på hos din rejseforsikring inden du rejser:

 1. Forsinket bagage dækning dvs. den bliver væk i en tid, men dukker op under ferien
 2. Mistet bagage dvs. den dukker aldrig op og alt skal erstattes
 3. Mistede rejsedokumenter f.eks din pung og pas forsvinder, hvordan vil du rejse ud af landet?
 4. Sygdom, indlæggelse, medicin mv.
 5. Sport – skal du dykke, ride, sejle, rafte, cykle m.v. – måske skal du tilkøbe en udvidet rejseforsikring?
 6. Forsinket fremmøde – hvad nu hvis du sidder fast i en kø og ikke når dit fly, båd, bus mv.?

Links til rejsegear

Gå aldrig ned på rejsegear (reklamelink), men pak fornuftigt. “Travel light” er et af mine mottoer. Jeg rejser altid kun med en kabinekuffert og en handy rygsæk. For mig betyder det frihed og større fleksibilitet til at bevæge mig og ændre rejserute og benytte alle transportmidler.

Har du brug for hjælp?

https://www.danishadventurer.dk/cookie-og privatlivspolitik/

DET MED SMÅT

DanishAdventurer.dk er en uafhængig professional rejseblog personlig drevet af Bettina Arknæs.

Rejsebloggen er ikke et rejsebureau.

Det er mit formål med rejsebloggen at inspirere dig, igennem mine artikler, til at rejse ud i verden uden at sige job op og rejse fra hus og hjem. Jeg vil altid gerne rådgive og hjælpe dig med planlægningen af din kommende rejse. Du kan så på egen hånd booke din rejse via mine artikler om flyselskaber, hotelkæder, biludlejningsfirmaer, rejseforsikringsselskaber, o.s.v.

DanishAdventurer.dk er også en privat virksomhed. Jeg får derfor i nogle tilfælde provision fra de firmaer jeg anbefaler. Jeg optjener f.eks. provision, når du booker en flybillet igennem mit link til Expedia.com, booker et hotelværelse via Booking.com, køber en rejseforsikring, lejer en udlejningsbil osv. disse links kaldes affiliate links i fagsprog – jeg har øverst kaldt det reklame links.

Og det koster ALDRIG dig ekstra og jeg ville aldrig anbefale sider, som jeg ikke selv bruger.

De penge jeg optjener i provision, bruger jeg til nye reportagerejser, samt til driften og udviklingen af virksomheden DanishAdventurer.dk. Indtjeningen fra provision, annoncer og links gør det muligt for mig at drive virksomheden DanishAdventurer.dk.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Del din mening og tanker i kommentarfeltet :-)