Welcome to Jordan


På begge sider af grænsen bliver vi mødt med dette store skilt der byder os velkommen, som vi kommer gående der i ingenmandsland mellem Israel og Jordan til fods.

Vi krydser grænsen ved 18-tiden og det er bældragende mørkt.

Vi starter med at krydse grænsen fra Israel.

Vi kommer kørende i bil, fordi vi er på rundrejse i bil igennem Israel, og parkerer bilen på en kæmpe stor parkeringsplads beregnet til samme formål.

Der er gratis parkering.

→ Vi kan IKKE krydse grænsen i bil, fordi vi kører i en udlejningsbil, kun privatejede biler kan krydse grænsen.

Grænsen fra Israel mod Jordan
I bældragende mørke går vi i ingenmandsland mellem grænserne.

Det er let og forholdsvis hurtigt at krydse grænsen mellem Israel og Jordan, fordi vi vælger at komme uden for myldretiden.

Vi bliver mødt af både kvinder og mænd, smil og professionalisme på begge sider.

På hver side af grænsen står lokale taxachauffører ivrige efter at tjene penge og køre dig derhen du ønsker. Jeg lover dig du bliver snydt af disse pirattaxier. Men forsøg at prutte om prisen og nyd turen med et smil.

Grænseovergangen på Israels side hedder Yitzhak Rabin Terminal.
Grænseovergangen hedder Wadi Araba Crossing på den modsatte side i Jordan.

Du kan ikke krydse græsnen ind til Jordan uden at have udfyldt dette skema og fået en QR kode: https://www.gateway2jordan.gov.jo/form/

Grænsens åbningstid

Grænsen er ikke åbent hele dagen, så du skal planlægge dit besøg.

Torsdag – søndag kl. 06.30 – 20.00
Fredag – lørdag kl. 08.00 – 20.00

Check eventuelt her for ændringer i åbningstiden for grænseovergangen

Grænseovergangen kan være lukket på muslimsk nytårsaften og Yom Kippur (jødisk helligdag). 

Pris for at krydse grænsen

Kommer du fra Israel skal du betale 210 ILS for at rejse ud af landet og 40 JD for et Jordansk Visum. Dit visum er i løs papirform, som du skal bevare et sikkert sted, fordi det er også dit billet ud af Jordan igen.
Der har tidligere været ind pris for at rejse tilbage over grænsen. Den pris har jeg ikke kunnet finde, så vær blot opmærksom på der kan komme et mindre gebyr.

Læs visum reglerne her: http://international.visitjordan.com/generalinformation/entryintojordan.aspx

Beløbene skal betales kontant. Hvis du ikke har lokal valuta med dig, så medbring dollars i sedler.

Ingenmandsland fra Jordan mod Israel
Ingenmandsland fra Jordan mod Israel

Welcome to Israel


Jeg håber, artiklen har givet dig inspiration til at rejse til Israel og kombinere turen med et smut til Jordan.

Du er meget velkommen til at stille spørgsmål nedenfor i kommentarfeltet eller sende mig en personlig mail, hvis du ønsker rådgivning.

De bedste hilsener
Bettina

Opdateret 1 marts 2022.

6 Comments

 • Hej Bettina. Skønt at læse små tips til rejser! Vi er ved at planlægge sommerens ferie i Jordan og Israel for 2 voksne og 2 børn (4 og 6 år). Vi regner med at flyve til Amman og have et par dage hos venner der og så videre til Petra og bagefter til Israel hvor vi har boet før og derfor har masser af ting vi SKAL se.
  Du må meget gerne finde ovennævnte kontakt til mig. Vh Eva

  • Hej Eva

   Sikken en fed rejse i skal på. Vi har tilgode at se Amman og den nordlige del af Jordan. Det fedeste er da, at i har en privat kontakt og kan være der. Jeg har ledt efter min kontakt og kan ikke lige finde den, så jeg leder lidt videre, for nu skal den bare findes 🙂
   Dbh/Bettina

 • Hej Bettina. Jeg har kigget lidt rundt på din side. Det lyder som nogle vildt spændende ture, I har været på. Både i Iran og Israel. Jeg planlægger til foråret at rejse til Vestbredden i Palæstina, og vil efterfølgende gerne rejse rundt i nogle af de tilgrænsende nabolande. Jeg har i midlertid hørt, at arabiske lande som udgangspunkt ikke vil lade mig krydse grænsen, hvis jeg har et israelsk stempel i passet. Har du/I nogle erfaringer med det? Hvad gjorde I på jeres rejse?

  Bedste hilsener
  Jonathan

  • Hej Jonathan
   Det er nogle spændende ture med rigtig gode oplevelser og vi er slet ikke færdige med at rejse til disse lande og de andre omkringliggende.
   Til dit spørgsmål tror jeg ikke du vil få problemer, fordi de stempler ikke længere i dit pas i Israel og gør de må du bede om at få det på et stykke papir og forklare din situation. Da vi rejste ind i Jordan fik vi vores visum på en lap papir. Jeg ville ringe til UM.dk og få seneste nyt om at krydse grænserne. Jeg har selv fået god vejledning derinde et par gange. Husk også at skriv dig på Danskerlisten.
   Glæd dig og søg det ukendte, men tag dig også i agt.

   De bedste hilsner
   Bettina

 • Hej Bettina. Vi er ved at planlægge en rejse til både Israel og Jordan med vores 3 voksne børn. Vi har 14 dage og vil helst nå ALT. I erkendelse af, at det ikke er muligt, er vi nu i gang med at skære fra. 2 af os har tidligere været i Israel og ved, hvad vi gerne vil vise de andre. I Jordan er vores store trækplaster Petra. Vi vil meget gerne hør mere om jeres tur dertil. I havde 2 overnatninger = 1 hel dag i Petra. Her tænker vi at have 3 overnatninger og dermed 2 hele dage i Petra. Kørte I udelukkende med pirattaxier rundt i Jordan? Hører der er busser fra Eilat til Petra dagligt. Nogen erfaring? Glæder mig til at høre fra dig. Hilsen Britt

  • Hej Britt
   Jeg kender så udemærket godt det at vil nå alt. Det evige problem, hvad er muligt at skære væk eller forkorte.
   Petra var årsagen til vores besøg i Jordan. Vi kørte ikke med pirattaxier af hvad jeg ved af.
   Over grænsen nede ved Eilat, hvor vi krydsede til fods står der hele dagen taxier og venter på turister krydser grænsen, så vi gik direkte hen og forhandlede om en pris til vi blev enige.
   På vores lille ydmyge hotel fik vi hjælp af receptionisten til at finde et rejsebureau, hvor vi bookede en autoriseret guide og vogn til næste morgen. Sikkert blev vi kørt ud og hjem samme dag.

   Hvis jeg skulle gøre turen om ville jeg bo i Petra og opleve stedet både i dagslys og i mørke med levende lys og jeg ville nok købe en pakkeløsning, for at slippe for logistikken, fordi det er et kæmpe område Petra ligger spredt ud over.

   Jeg har måske en kontakt fra en rejsemesse jeg har været på, så sig til hvis jeg skal finde den frem.

   De bedste hilsner
   Bettina

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)