Trekking i Vietnam til Elephant Cave & Ma Da Valley

 

PRIS

En heldagsudflugt til Elephant Cave & Ma Da Valley gav vi VND 5.098500 for inkl. kreditkortgebyr = kr. 1.473 for 3 personer.

TID

Det er en heldagsudflugt.
Vi blev hentet kl. 08.00 om morgenen og kom hjem igen kl. 18.30.

SVÆRHEDSGRAD

Trekket er 9 km og kategori middelsvær.
Du skal kunne svømme 600 meter (denne del kan dog springes over).
Alderskrav er fra 9 år

Kort intro hvordan vi kom til Phong Nha

Vi rejste med nattog fra Hanoi til Dong Hoi. På stationen blev vi hentet af en privatchauffør arrangeret af vores lille hotel/guesthouse i byen Phong Nha og nationalpark med samme navn. Vi tilbragte 4 dage / 3 nætter i byen Phong Nha. Den ene af dagene tog vi på heldagsudflugt ind i junglen. Vi svømmede i grotte, trekkede i jungle og svømmede i det smukkeste tyrkise vand.

Phong Nha national park

Klokken 08.00 starter vores trekking

Kl. 08.00 hentes vi af 2 guider, som skal være med på vores heldagsudflugt Elephant Cave & Ma Da Valley Jungle Trek ind i Phong Nha National Park. Vi har planlagt turen hjemmefra, så alt er betalt og ordnet. Vi har selv medbragt lange bukser, lange strømper og langærmet skjorter og badetøj inderst. Der må ikke være noget sted, du skiller pga. igler. Vi henter lidt flere gæster inden vi kører til deres headquarter.

OBS!!! Der er igler i naturen i Vietnam, så pak tøj der passer til omgivelserne og udflugten!

Jungle Boss Headquarter

Vi præsenteres af hele teamet, navne og deres erfaring. Vi får en grundig instruktion i turens forløb, hvad der er farligt og hvordan vi skal færdes rundt i junglen. Vi får udstyr udleveret, dvs. støvler, handsker, håndklæde og drikkedunk og så tilbage i bussen, som skal køre os ud til stien, hvor trekket starter og klokken er nu knap 10.00. Vi vælger, at medbringe 1 rygsæk med til vores 3 x håndklæder og 3 x drikkedunke, samt solcreme og forbindinger til min albue (jeg faldt dagen forinden i Dark Cave og slog hul i venstre albue), som vi skiftes til at bære.

Jungleboss guide og introduktion

Første del af trekket - Elephant Cave

Stien er smal og her har ikke været mange mennesker. Vi går en af gangen med en guide forrest, en guide i midten og en guide bagerst. Alle guiderne taler flydende engelsk og de bevæger sig, som var de født i skoven. De ved lige nøjagtig, hvad der venter os om hvert et hjørne. Det er mega fedt - vi slapper fuldstændig af i deres selskab og går og går til vi når første bjergstigning, som fører op til Elephant Cave. Solen skinner og det er meget varmt, men vi har luftige langærmede skjorter på, som giver plads til at vi kan ånde lidt.

Vel inde i grotten udstyres vi med hjelme, førend vi går dybt ind gennem grotten og helt ud til lysningen på den anden side. Vi holder en lille drikkepause og får bananer, som snack, imens guiderne fortæller om grotter i Vietnam inden vi pakker sammen og skal videre. Jeg holder ekstra godt fat med den gode arm ned af bjergstien. Jeg slog min albue dagen før og er lidt bange for at glide på bjergstien.

Anden del af trekket - Ma Da Valley

I let regn går vi videre ad stien dybere ind i junglen. Vi krydser små vandløb og kravler enten under eller over væltede træer og grene. Det er magisk. Omkring kl. 12.30 slår vi lejr ved den smukke naturpool i Ma Da Valley. Vandet har den smukkeste turkis farve og vi er alle sammen, så klar til at hoppe i og bade, til trods for hvor koldt vandet er. Solen er kommet tilbage og vores tøj hænger til tørre i solen, imens vi spiser frokost. Et madhold er gået i forvejen og forberedt det til os.

madteam jungleboss i Ma Da Valley

Menuen står på grillet kylling, tofu, salat blade, agurkeskiver, ris og 2 sovser, en med peanuts og en med grønne urter bl.a koriander. Det smager fantastisk på denne plastikdug midt ude i junglen.

Mathias har fået opgaven at dele kyllingen i lige dele.

Vores stive europæiske kroppe forsøger vi at krølle sammen til et minimum uden at krampe og samtidig holde balancen for at spise med fingrerne.

Mad i Ma Da Valley trekking i vietnam
Alt er godt - alt er glemt - vi er midt inde i en jungle.

Bagefter er der dømt klippeudspring og fri leg i den smukke naturlige pool i Ma Da Valley.

Mathias naturpool i Ma Da Valley

Tredie del af trekket - Hang Trạ Ang Cave

Turen fortsætter videre gennem tyk jungle, over en mindre flod og over bjerge med klipper til vi kommer til Hang Trạ Ang Cave. Endnu en grotte i Vietnam. Her flyder vandet fra bjergene igennem den. Madholdet har lavet en lille lejr med teltdug, hvor vores tasker og tøj kan stå i tørvejr for den regner kraftigt.

Hang Tra Ang Cave

Trods regn er temparturen 30-35 grader varmt. Vi skal svømme 300 meter ind i bunden af Trạ Ang Cave og 300 meter tilbage. Der er bælgragene mørkt selvfølgelig, men med pandelampe kan vi se, hvor vi svømmer (se øverste billede jeg har fået fra JungleBoss). Der var heldigvis nogle klipper på bunden på halvvejen, hvor jeg lige kunne få et hvil, for det var pænt hårdt. Det var ikke afstanden der var hård, men jeg forsøgte at holde mig så højt oppe ved vandoverfladen i frygt for at jeg ville ramme en klippe, gjorde svømmeturen hård.

Tra Ang Cave

 

⇒ Fotokredit: Dette fantatiske billede, hvor vi svømmer ind i grotten, har jeg fået af Jungleboss ⇐

Tilbage til lejren med nye snacks og en kop varm te/kaffe. Først her føler jeg en mindre smerte i min albue og jeg finder mit lille kit frem fra guiden i går. Straks opdager en af guiderne det og kommer over og vil hjælpe. Han er bange for at det lige er sket inde i Trạ Ang Cave, men jeg beroliger ham, at det var fra i går i Dark Cave og det skal nok gå alt sammen. Lige den dag var jeg meget glad for min høje smertetærskel. Luften er fugtig og skyerne trækker sig langsomt væk over bjergene. Klokken er 16.30.

En naturlig hilsen fra junglen

Udflugten er ved at være slut for i dag, og den sidste halve time ud af junglen går vi i sol og tørvejr tilbage til vejen. Men så startede dramaet, fordi vejrforholdet gav iglerne de bedste betingelser og halvdelen af gæsterne var fyldt med igler fra taljen og ned. Mange af deltagerne overholdt ikke samme sikkerhed med tøjet, som da vi startede turen, måske fordi den var ved at være slut.

igler trekking i vietnam

Med bussen er vi tilbage på vores guesthouset omkring 18.30 godt trætte. Planen var at finde et nyt spisested inde i byen Phong Nha, men vi orker det ikke og vælger at køre direkte hen på Phong Nha Bamboo Cafe, som reddede os fra sultedøden i går. Ejeren genkender os og vi bliver budt velkomne med et smil. Prisen på maden er højere her end normalt, for det er en klassisk turistcafe med blandet lokalt og internationalt menukort og cocktails. Men lige nu var det bare lykken og befriende og afslappende, at kunne begå sig på engelsk.

Evaluering af trekkingturen i Phong Nha nationalpark

Det var en gennemført, veltilrettelagt trekkingtur, som vi alle 3 var vilde med og meget begejstrede over. Trekking i Vietnam, syd eller nord, håber jeg du vil prioritere højt, fordi det er en eventyrlig oplevelse at opleve deres vilde frodige natur på.

De bedste hilsner

Bettina

Trekking i Vietnam

Billetterne til vores trek i junglen i Phong Nha nationalpark bestilte jeg på forhånd, så vi var sikker på at få plads i dagene vi var i byen. En heldagsudflugt til ELEPHANT CAVE & MA DA VALLEY gav vi VND 5.098500 for inkl. kreditkortgebyr = kr. 1.473 for 3 personer.

Følg Bettina på sociale medier

Powered by GetYourGuide

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)