Boka vandfald i Slovenien er det vildeste jeg har set på tæt hold.

I Slovenien er der utroligt mange store vandfald og skønne vandreture. Ofte hænger det sådan sammen, at du først må på en kortere eller længere vandretur førend du kommer frem til vandfaldet. Boka vandfald kan du skimte fra en udsigtsplatform, men det vildste vandfald ser du fra det øverste udsigtspunkt via vandreturs loopet.

Platform tæt på vejen til fotostop

15-minutters gang fra vejen er der en udsigtsplatform. Om foråret hvor sneen smelter fra bjergene er der drøn på og om efteråret med mange regnvejrsdage er vandfaldet også kraftigt. Om sommeren bliver mange skuffet, fordi vandfaldet skrumper ind og det kan være svært at se vandfaldet på afstand fra platformen. Billedet her er taget i september en tidlig formiddag.

Udsigt fra platformen Boka vandfald

Sværhedsgraden til Boka vandfald og tid

Selve loopet tager 3 timer og det er en vandretur med meget stejl stigning og klatring fra platformen til øverste udsigtspunkt. Nedstigen er en blød kurvet sti indtil du lander på asfaltvejen og går tilbage til bilen eller går til nærmeste bus stop. Det er en krævende vandretur til det øverste udsigtspunkt af Boka vandfaldet og man skal ikke være højdeskræk. Det kræver selvsagt gode vandresko/støvler at gå loopet.

Find vej i skoven boka vandfald

Parkering af bil

Kommer du kørende i bil er der en parkeringsplads ved Hotel Boka. Den var ret booket op da vi var der, derfor fandt vi en lille parkeringsplads på modsatte hjørne. Pladsen er på grus og ikke overvåget. Her er også et par borde-bænke sæt.

Parkering boka vandfald

Med lokal bus til udgangspunktet

Der er et godt busnet i Slovenien. Busser kører ud til selv de mindste byer. Vejen her hedder 203 og er forbindelsesvejen mellem byerne Kobarid og Bovec. Bussen stopper enten ved hotel Boka eller ved restaurant Gostilna Žvikar. Se markeringerne. Strækningen koster omkring 3 euro.

Find bustider på her på Nomago. Du kan også downloade deres APP og købe billet undervejs.

bus holdeplads

Her starter vandreturen til Boka vandfald

Du går frem til udsigtsplatformen. På din venstre side er der sten og klipper og her er turens start. Du går op og op og op. Hist og pist ser du små udviskede pile eller markeringer på sten.

Stifinder boka vandfald

Iblandt bliver du lidt i tvivl om det er rigtigt det du gør og ja, der er ikke andet end at prøve sig frem. Der vil være små afmærkninger, så bliv ved med at kigge efter dem ellers må du bakke lidt. 

Den første milepæl er ved det første udsigtspunkt vi finder, hvor der er frit udsyn til Boka vandfaldet.
Som du nok kan se er jeg allerede pænt rød i hovedet af, at bestige et bjerg.

Første milepæl ad boka vandfald

Lidt senere på turen fik jeg øje på et mærke og samtidig kiggede jeg op og kunne se Boka vandfald i det fjerne med kløften i mellem. Dybet bliver faktisk mere og mere dybt med årene, fordi vandmassen er så kraftig, at det smadre og slider det nederste væk med tiden. Når vandfaldet er mest kraftigt er bredden 18 – 20 meter med 100 m3 i sekundet.

Kigger man sig tilbage får du denne smukke udsigt over dalen og floden Soca. I dalen er der fyldt med aktiviteter rafting, canyoning, zipline, cykling, vandring, heste og jeg kunne blive ved. Men intet slår den her udsigt, roen og naturen.

Vandreturens øverste udsigtspunkt

Vi er nu kommet til det yderste og højeste udsigtspunkt til et vandfald på 144 meter i alt. Det er ikke det højeste vandfald i Slovenien med det mægtigste og bredeste. Vi står nu næsten på højde med Boka vandfaldets start og kan ane udspring bagved træer og mos. Vandet kommer fra bjergkæden Kanin, som er i grænselandet mellem Italien og Slovenien.  

Hele boka vandfald i slovenien

Turen er et loop, så fra at have gået og nogle gange næsten kravlet op af bjerget på kanten af kløften, så går nedstigningen i zigzag igennem skov og over bjergstenskred.

nedstigning boka vandfald og stenskred

Og flere flotte udsigtspunkter, små landsbyer i det fjerne og bjergkæden Polovnik og floden Soca.

Udsigt til Polovnik

udsigt fra Boka vandfald bjerget

Da vi efter mange snoninger ned af bjerget endelig sætter vores fødder på asfalten er det pizzaria, som vi længe havde gået og sukket efter, lukket. Med tunge skridt begynder vi at gå den 1 1/2 km tilbage til bilen.

Men så kom TOP Rafting Center os til redning. De solgte snacks og kolde drikke i deres reception og inde i den gulde bygning var der fine toilet- og bade faciliteter. Med fornyet energi blev der lagt en ny plan om frokost i byen Bovec. En kort køretur på 10 minutter.

Top Rafting lejr og kiosk

Tip til frokost i byen Bovec

Da vi kom helt ned og hen til bilen besluttede vi at køre hen til byen Bovec. Frokosten blev indtaget i Bovec centrum ved torvet på Thisthy River brewing bar med udsigt til hvidtoppede bjerge. Her var en god puls blandet mellem lokale, mountainbikere, vandrefolk og andre sportsentusiater, som kom forbi byens torv. Et ret fedt sted med et væld af aktiviteter til den aktive ferie.

Vandretur til Boka vandfaldet 

Det var en meget udfordrende gåtur og nok en af de hårdeste og flotteste jeg endnu har gået. Ville jeg gå loopet Boka vandfald i Slovenien igen. JA, for pokker også selvom jeg bliver max rød i hovedet. Jeg håber mange vil prøve lykken med vandring i Slovenien, for her er så smukt.

Super glad bettina

De bedste hilsner

Bettina

Hele rundrejsen i Slovenien kan du læse om her: Roadtrip i Sloveniens Julianske Alper

PS. Byen Bovec og omegn er nok stedet med flest overnatningsmuligheder i nærheden af Boka vandetfladet. Jeg bookede alle overnatninger via booking.com

Booking.com

Send en lille hilsen i kommentarfeltet :-)